Dan Ionescu, după 72:49 cu KK Vrsac: „Păstrăm tradiţia”

La nici 48 de ore după primul eşec stagional, surprinzător prin proporţiile scorului, prim-divizionara de baschet feminin BCM Danzio a jucat luni de la ora 14 un meci amical cu un sparring-partner consacrat, KK Vrsac, antrenorul principal Dan Ionescu punctînd mai multe aspecte după triumful cu 72:49 în dauna „portocaliilor” din Banatul sârbesc, antrenate şi în continuare de Miroslav Popov, cunoscut arenei timişorene din perioada la cîrma Universităţii Avanpost…

„Meciul de astăzi s-a constituit într-un joc şcoală, în care am urmărit să dăm şansa de a evolua baschetbalistelor care nu au prea jucat în ultimul timp”, a explicat antrenorul Ionescu scopul partidei de verificare din sala „Constantin Jude”, plasată la circa 42 de ore după încheierea pe scut a deplasării la Alexandria, radiografiind succint şi prestaţiile din primele 5 etape ale noilor componente ale lotului: „Încă mai aşteptăm de la Natasa Mijatovic şi Antoinette Thompson, jucătoare care au însă circumstanţe atenuante în faptul că au fost accidentate o bună perioadă de timp. Marta Fodor, este îmbucurătoare evoluţia sa de la un meci la altul, iar Bianca Blanaru are credit din partea mea şi un plus în evoluţie”.

Cît despre proximul joc oficial, cel cu Universitatea Cluj Napoca, de vineri de la ora 13, în sala „Constantin Jude”, în cadrul etapei a VII-a a Ligii Naţionale, Ionescu a remarcat faptul că „U Cluj este ca şi în ultimii ani, o echipă tînără, cu jucătoare clujence, poate cu mai puţină experienţă”, duelul cu oaspetele în alb-negru putînd fi trecut tot în categoria celor pretabile pentru închegarea şi pe mai departe a relaţiilor de joc precum şi folosirea unora dintre componentele mai tinere sau nou venite la echipă: „Va urma apoi deplasarea la Târgu Mureş, unde este foarte important să cîştigăm jocul cu Nova Vita, trebuie să ne impunem dacă vrem să continuăm acolo, sus. Apoi urmează examenele dificile, cu Alba Iulia şi Satu Mare, dar pînă atunci mai avem două dispute relativ uşoare”.

Ca o revenire la înfrîngerea din Teleorman, Dan Ionescu a semnalat că „nu-i un capăt de ţară că am pierdut dar dezamăgitor a fost modul cum am cedat”, tradiţionalul joc-şcoală cu „portocaliile” din Vrsac fiind şi pentru refortificarea moralului prim-divizionarelor timişorence dar mai ales pentru folosirea jucătoarelor de pe bancă.

„Am fost asistentul lui Miroslav Popov la Universitatea Avanpost, în sezonul 1995-1996, şi am păstrat legătura şi perpetuat o foarte bună colaborare. Păstrăm tradiţia de a ne întîlni anual în jocuri de pregătire cu Hemofarm, în 2012 acesta este al doilea şi dorim să mai perfectăm unul cîndva săptămîna viitoare, iar anul acesta nu că este mai puţin pregătită ca echipă cît mai slabă ca structură a clubului, în lipsa bugetului de altădată apelînd la jucătoare mai tinere”, s-a referit Dan Ionescu la învinsele în amical, pregătite de acelaşi Miroslav Popov care antrena în urmă cu circa 15 sezoane şi pe Bega.

Hemofarm va acoperi ca şi cheltuieli necesarul pînă la finele lui 2012, urmînd ca KK Vrsac să se finanţeze din contribuţiile financiare ale comunităţii locale.

Pentru conformitate, a fost 72:49 (13:14, 20:12, 19:6, 20:17), pivotul Adina Stoiedin fiind coşgeter al jocului, cu 26 de puncte. Au mai marcat Pesovic, de 11 ori, Brown – 10 puncte, Zidaru şi Haas, cîte 6, Thompson 5, Blanaru 4, Mijatovic şi Crîsnic, cîte două. A mai jucat Bălăceanu, în vreme ce Marta Fodor şi Corina Elena Moroşan au luat loc pe banca de rezerve.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: