Dan Ionescu renunţă la rolul de vicepreşedinte al clubului iar BCM Danzio Timişoara devine BCM Tymes

Antrenorul de care se leagă cele 5 sezoane consecutive petrecute de baschetul feminin timişorean în primul eşalon, Dan Ionescu, a renunţat şi la funcţia de vicepreşedinte a clubului BCM Danzio, calificat în ultimele 4 ediţii ale primei ligi în faza play-off a locurilor 1-8, după ce vara trecută aborda campania 2013-2014 din postura de antrenor principal şi totodată preşedinte al grupării alb-violet. Implicit, BCM va renunţa la denumirea Danzio, pecete a fostului antrenor şi conducător al grupării, optând pentru Tymes.

Dan Ionescu

 

 

O semnificativă pierdere pentru baschetul feminin de pe Bega, Dan Ionescu ghidând-o în 2010-2011 pe BCM Bega Danzio în „careul de aşi” Final Four al elitei, locul 4 în Divizia A, în condiţiile în care respectiva formaţie era unica prim-divizionară a Timişoarei la începutul actualului deceniu în totalitatea sporturilor de echipă cu minge de pe malurile Begăi, dintre componentele de la acea vreme tinerele Christina Zidaru şi Adina Stoiedin regăsindu-se în lot şi la finele stagiunii 2013-2014.

Şcolit în baschet inclusiv în străinătate, Ionescu a împletit în aceşti 5 ani rolurile de antrenor şi conducător al clubului, circumstanţele grupării care era readusă în elită în 2009-2010 sub denumirea CSŞ Bega BC Danzio ţinând de un extrem de redus nucleu la cârmă, practic un tandem Dan Ionescu – Marinko Lazarov, care a menţinut ştacheta prezenţei în 1-8 cel mai adesea în pofida unui buget mai mult decât frugal. Reuşita din 2011 n-a mai fost însă egalată în ultimele 3 sezoane, în care ex-„Panterele roz”, actualmente alb-violete, mai degrabă abia s-au calificat în play-off, într-unul dintre cazuri cu şi mai tânărul belgrădean Ljubomir Kolarevic pe banca tehnică, tehnician cooptat tocmai de Ionescu, în acea ediţie în calitate de director sportiv, dar ceva mai slabele rezultate au venit tocmai pe fondul nefinanţării cum se cuvine a prim-divizionarei feminine în urma elevării pe locul 4 în urmă cu 3 primăveri.

Din preşedinte şi antrenor principal vara trecută, Ionescu a păşit înapoi la finele ierii, vicepreşedinte şi antrenor, într-o rocadă la conducere cu Lazarov survenită în urma adunării Consiliului de Administraţie, practic o foarte restrânsă însumare de diriguitori, după care a urmat, la încheierea stagiunii 2013-2014, cu timişorencele pe locul 8, despărţirea de banca tehnică, mai degrabă o eliberare din funcţie.

Tensiuni, divergenţe de opinie şi în ceea ce priveşte strategia clubului, iată mustul ce fermenta la BCM Danzio, totul erupând în discuţii pro şi contra în bucătăria internă şi erupând şi revărsându-se după încheierea campionatului chiar şi în presa locală. Iar de-acum, o despărţire totală, fostul antrenor renunţând şi la rolul de vicepreşedinte, în care, cum era de aşteptat, n-avea cum să se regăsească.

Fără Dan Ionescu la club, şi BCM Danzio renunţă la rădăcina numelui, Danzio, în favoarea genericului Tymes, prim-divizionara urmând a se reuni în 20 august şi a-şi prezenta în aceeaşi săptămână noua componenţă. Se anunţă însă un sezon al marii provocări pentru baschetul feminin timişorean în perioada „post-Ionescu”, cu atât mai mult cu cât gruparea de pe Bega trăieşte totuşi şi sub spectrul spuselor unei internaţionale a României, localnica Ancuţa Stoenescu, plecată acum două sezoane şi jumătate de la trupa bănăţeană şi devenită apoi vicecampioană şi campioană a ţării, sub turnul Chindiei, care a pus sub semnul întrebării lipsa de profesionalism şi managementul defectuos de la clubul vestic. Sporttim ar ajusta şi muta puţin tirul prin a opina că ambiţiile sportive ale Timişoarei, mari dar nesusţinute de investiţii şi fapte, şi implicit subfinanţarea invers proporţională cu potenţialul municipiului şi apetenţa bănăţeană pentru îmbuibare personală stau la baza rezultatelor până la un anumit nivel ale arenei locale, caz general valabil cu excepţiile care confirmă regula…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 15

 


Ultimele articole din categoria Baschet: