Debut de sezon competițional pentru cei mai tineri baschetbaliști ai Timișoarei

Prima etapă din cadrul noii ediții a Campionatului Național de juniori sub 13 ani sub egida Federației Române de Baschet s-a desfășurat sâmbătă la Arad, cu participarea în cadrul Grupei D3 a echipelor de club AS BC Valbon Arad – gazdă a turneului, CSȘ Bega Timișoara și CSȘ Târgu Jiu.

Grupa D3 este una dintre cele 4 serii triunghiular la această categorie de vârstă a băieților din jumătatea de vest a țării, reunind formații ale unor cluburi din Baia Mare, Satu Mare și Sighetu Marmației în ”D1”, Deva și Sibiu în ”D2” respectiv Craiova în ”D4”. Alte echipe ardelene dar și din Oltenia respectiv Regat alcătuiesc grupele triunghiular C1-C4, jumătatea estică a țării având două structuri a câte cinci serii, A1-A5 și B1-B5, în cadrul cărora jumătate plus unu dintre formații sunt bucureștene.

În Grupa D3, sâmbătă dimineață, în sala LPS Arad, primul meci al echipei Clubului Sportiv Școlar Bega Timișoara a fost în compania juniorilor de la CSȘ Târgu Jiu iar rezultatul a fost net favorabil bănățenilor, 70:11, pe sferturi 16:3, 23:4,12:2, 19:2. Un debut fără accidentări sau alte evenimente, jocul juniorilor timișoreni fiind bun iar plusul de rulaj competițional spunându-și cuvântul. Mult mai clar se impuneau apoi gazdele arădene în fața gorjenilor, cu 110:20.

Iar după încă o pauză s-a desfășurat și principalul duel al grupei, AS BC Valbon Arad – CSȘ Bega Timișoara. De această dată, juniorii de la ”Bega” au fost nevoiți să se recunoască învinși, scor final 60:43 pentru gazdele de pe malurile Mureșului, care s-au detașat fără replică în primul sfert, 22:6. În cel de-al doilea, încurajați de galerie și impulsionați de pe bancă să nu cedeze, timișorenii au început să echilibreze disputa, evoluând mai bine și înscriind mai mult, 9:6 pentru CSȘ Bega. După pauză, în repriza a treia și repriza a patra, 16:15 respectiv 16:13 pentru cei din Arad.

Oaspeții au contabilizat două eliminări din cauza acumulării de greșeli personale iar în ansamblu au etalat o bună prestație colectivă, dar cu învățămintele de rigoare, în perspectiva următorului turneu, care se va desfășura peste două săptămâni.

Până atunci, marți și miercuri urmează intrarea în arenă a băieților sub 16 ani, odată cu desfășurarea etapei inaugurale a fazei pe serii în cadrul categoriei de vârstă, timișorenele CSȘ Bega și CS SCM fiind în componența Grupei 1, cu 8 formații în alcătuire, toate din interiorul curburii Carpaților, din Cluj, Deva, Mediaș, Oradea și Târgu Mureș – reprezentat de două echipe, în vreme ce celelalte 3 grupe a câte 7-8 cluburi reunesc formații de peste munți.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: