Debut de sezon și pentru juniorii U16, întâlnire timișoreană la Oradea: SCM – CSȘ Bega 79:31

După ce zilele trecute punctam startul baschetbaliștilor juniori într-un nou campionat la o grupă mai mică de vârstă, cea sub 13 ani, de această dată în vizor este începutul ediției 2018-2019 la categoria U16 masculin în întrecerea națională juvenilă a României, programat ieri și astăzi (2-3.10), cu un decalaj de câteva zile datorită Supercupei seniorilor, CSM CSU Oradea – U Banca Transilvania, adjudecată de clujeni. Iar juniorii timișoreni de la CSȘ Bega și SCM fac parte din Grupa 1, alături de ACS U-BT Cluj Napoca, CNS Cetate Deva, CSS Medias, ACS Lucky Dragons și LPS – ambele din Târgu Mures, precum și LPS Bihorul – CSM Oradea.

Pentru a ușura deplasările formațiilor de juniori, meciurile din grupă s-au jucat în două localități, la Oradea prezentându-se CSȘ Bega Timișoara, SCM Timișoara, CSȘ Mediaș și gazda LPS Bihorul – CSM Oradea, iar celelalte 4 componente ale seriei, în sala Electromureș din Târgu Mureș.

Iar marți în jurul orei 19 primul meci al celor de la CSȘ Bega a fost în compania mai puternicei echipe a gazdelor orădene, câștigătoare cu scorul final de 89:50, după ce în primul sfert, până în minutul 7, la 16:15 pentru timișoreni, jocul a fost destul de strâns și de echilibrat.

În cealaltă partidă a primei runde de jocuri, SCM Timișoara a trecut cu 106:58 (33:10, 22:20, 28:12, 23:16) de cei de la CSȘ Mediaș, alb-violeții apropiindu-și victoria încă din primul sfert, când s-au apărat agresiv și au fost preciși la panoul advers. Cel mai important marcator al învingătorilor a fost Robert Schipor, cu 29 de puncte.

Al doilea joc al juniorilor CSȘ Bega a avut loc azi dimineață începând cu ora 9 în compania echipei din Mediaș, iar chiar dacă în primele 3 sferturi timișorenii au condus tot timpul, în cel de-al patrulea experiența precum și acumularea de greșeli personale au făcut diferența, împingându-i pe juniorii ardeleni la un avans de 12 puncte, scor final 61:49. Apoi, în cel de-al doilea meci al rundei secunde, gazda orădeană a dispus cu 87:44 de SCM Timișoara.

Ultima întâlnire din cadrul turneului a fost între concitadinele Clubul Sportiv Școlar Bega și SCM Timișoara, și de această dată diferența de vârstă, talie și experiență având un cuvânt de spus în ceea ce privește rezultatul final, favorabil elevilor lui Petru Czmor, în alb-violet: 79:31. SCM îi are în componență pe Sasha Ardelean, Ștefan Cenușe, Andrei Damian, Mihai Damian, Șerban Goia, Robert Schipor, Luka Stoicov, Darius Zaharia, Denis Chihaia, Aladin Tătaru, Andrei Sîrbu, Cezar Antal și Paul Lugojan.

Antrenorul Corina Moroșan, de la CSȘ Bega Timișoara, a alcătuit lotul din Raul Jurchescu, Șerban Moldt, Laurențiu Solomon, Darko Paunchici, AlHamwi Abd Al Hadi, Lucian Burnar, Cristian Untaru, Mario Domilescu, Marian Schimdt și Mihai Pînzaru. Juniorii Clubului Sportiv Școlar Bega participă la categoria de vârstă U16, deși efectivul este format în cea mai mare parte din juniori sub 15 ani, înscrierea la aceasta grupă de vârstă, U16, fiind impusă din partea FRB, ca urmare a retragerii echipei în sezonul trecut. Experiența pe care o pot însă acumula, în ciuda dificultăților inerente la o categorie superioară de vârstă, totul pe fondul eforturilor în antrenamente și a meciurilor de pregătire, conferă speranțe și promisiuni în perspectiva sezonului competițional următor, 2019-2020.

Seniorii Timișoarei, de la CS SCM, vor debuta în prima grupă valorică în cadrul noii ediții a Ligii Naționale de baschet masculin tot la Oradea, luni la ora 19, în sala Antonio Alexe, într-un meci difuzat de DigiSport cu gazda CSM CSU. Programul etapei inaugurale în Grupa I valorică, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: