Deplasare dificilă pentru BCM Tymes la Târgu Mureș. „Nova Vita și-a schimbat forma destul de mult în ultimele etape. Nu știm exact cu ce echipă se va prezenta”

BCM Tymes Politehnica Timișoara are parte de o deplasare dificilă la Târgu Mureș, prima partidă de când gruparea timișoreană s-a despărțit de Moraru și Erak. Alb-violetele au avut o pauză de zece zile de la ultima dispută din campionat, după ce și-au amânat meciul de la Rapid, în timp ce Nova Vita a jucat două partide în acest interval. Cele două formații au medii asemănătoare la puncte marcate și recuperări.

IMG_4396BCM Tymes a disputat ultima partidă pe 21 ianuarie acasă cu CSM Satu Mare, iar meciul din etapa anterioară, cu Rapidul a fost amânat pentru 9 februarie, pentru a fi legat de deplasarea la Galați. Astfel, timișorencele au avut o pauză de zece zile de la ultima întâlnire, în timp ce Nova Vita a mai disputat două partide. Formația antrenată de Ionel Brustur a avut o dublă deplasare și a pierdut ambele partide: 55-91 la Târgoviște și 46-73 la Alexandria. Antrenorul timișorencelor, Bogdan Bulj speră că echipa sa nu va avea probleme din cauza acestei pauze. „N-ar trebui să fie probleme pentru că noi am folosit această perioadă să ne antrenăm, să corectăm anumite aspecte legate de pregătire și de baschet în sine. Bineînțeles, contează dacă ai jocuri sau pauză așa lungă cum am avut noi, dar sper că acea perioadă de pauză n-o să ne încurce prea mult”, ne-a declarat Bogdan Bulj.

Pentru BCM Tymes va fi prima partidă după ce a renunțat la Diana Moraru și Vladinka Erak. Tehnicianul sârb speră că experiența jucătoarelor rămase la echipă va umple golul lăsat de plecarea celor două. „Bineînțeles că atunci când rămâi fără două jucătoare se face diferență, dar avem destule jucătoare cu experiență care pot să umple acele goluri și sper că nu va avea un efect mare asupra jocului nostru. Are efect asupra calității antrenamentului. Nu mai avem atâtea posibilități pentru schimbări și jucătoarele care vor fi acum în teren vor trebui să dea maximum și să joace mai mult”, a adăugat Bulj.

Echipa timișoreană ocupă locul opt cu 28 de puncte, 9 victorii și 10 înfrângeri. Același număr de puncte îl are și formația de pe nouă, CSM Satu Mare, dar cu un meci în plus, dar și CS Nova Vita Târgu Mureș, pe zece, cu două partide mai mult ca timișorencele și un bilanț de 7 victorii și 14 înfrângeri. Alb-violetele au nevoie de victorie pentru a ține departe formația din Târgu Mureș și a nu o reintroduce în lupta pentru primele opt. Cele două combatante de sâmbătă au o medie apropiată de puncte marcate pe meci, 68 pentru Nova Vita și 67,8 pentru Tymes, dar și la recuperări 40,5 la 39,1.

Nova Vita înscrie mai multe puncte acasă, unde a reușit surpriza în turul campionatului când a bătut pe Olimpia Brașov. Mureșencele au operat o serie de modificări și au abordat ultimele partide cu formule diferite, astfel că cei de la Tymes vor trebui să se adapteze la fața locului, în funcție de jucătoarele care vor intra. „Suntem conștienți că n-o să fie un meci ușor acolo. Echipa din Târgu Mureș și-a schimbat forma destul de mult în ultimele 2, 3 etape așa că nu știm exact cu ce echipă se va prezenta. Cel mai important e să ne uităm la jocul nostru, să facem ce ne-am propus și ce ne-am antrenat până acum, să ne uităm doar la noi. Vedem cum se va prezenta echipa din Târgu Mureș și ce jucătoare va folosi, dar e foarte important ca noi să jucăm o apărare foarte bună și să avem răspuns la jocul lor rapid cu o apărare bună și să arătăm dorință și curaj în atac. Să arătăm că vrem să câștigăm”, a mai spus Bulj. Dintre jucătoarele străine care au început sezonul la Nova Vita, Antoinette Thompson, fostă componentă a lui BCM Danzio cu care a câștigat titlul la U23, și Alexia Adams au evoluat și în partidele disputate de mureșence în această săptămână.

De la începutul anului au fost transferate Stanecia Graham, Tiffany Lea Jaecks și românca Georgiana Plăvițu, care și-au făcut deja debutul pentru alb-albastre, iar la capitolul plecări, pe site-ul Federației, apar Lindsey Montgomery și Suzanne Grossnickle. Site-ul Totalbaschet.ro anunța în urmă cu cinci zile venirea unei alte jucătoare la Târgu Mureș, Mattilyn McIntyre, dar aceasta nu a evoluat în cele două partide jucate pe 26 și 27 ianuarie. Rămâne de văzut dacă baschetbalista care a mai jucat în Liga Națională la Alexandria va juca în meciul de sâmbătă. McIntyre este jucătoarea care i-a „furat” mingea Ancuței Stoenescu la partida dintre Timișoara cu Alexandria din sezonul 2011-2012 și a înscris în ultima secundă coșul care a adus victoria oaspetelor.

Partida din tur, de la Timișoara, s-a încheiat cu victoria lui BCM Tymes cu 86-70. La acel meci Thompson cu 22 de puncte și Pesovic cu 21 au fost cele mai bune marcatoare ale partidei. BCM Danzio a câștigat ambele întâlniri din sezonul trecut cu mureșencele, cu 75-52 în deplasare și 89-63 acasă.

Meciul dintre CS Nova Vita Târgu Mureș și BCM Tymes Politehnica Timișoara se va juca sâmbătă de la ora 15 și va fi arbitrată de Alexandru Anica și Vlad Potra, supervizați de Viorel Constantinescu. Meciul fetelor va fi urmat de un alt duel Târgu Mureș – Timișoara. BC Mureș va întâlni pe BC Timișoara de la ora 18. După partida de la Târgu Mureș, pentru BCM Tymes va urma o nouă amânare. Timișorencele ar fi trebuit să joace pe 4 februarie cu SCM CSS Craiova, dar partida a fost amânată pentru că oltencele au mai multe jucătoare convocate la loturile de junioare.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: