Deplasare importantă pentru BCM Tymes la Satu Mare

BCM Tymes Politehnica Timișoara are parte de o deplasare dificilă în etapa a 6-a a Ligii Naționale. Alb-violetele joacă la Satu Mare un meci important pentru îndeplinirea obiectivului de a accede în play-off. Ambele formații au schimbat antrenorii în această vară.

Cele două formații s-au întâlnit înainte de începerea sezonului într-un meci amical la Timișoara, pe care BCM Tymes și l-a adjudecat cu 78-72 (pe sferturi 15-22, 15-8, 22-21 și 26-21). De atunci, echipa timișoreană nu se mai bazează pe Novakovic, înlocuită între timp cu Jovovic. Ultima sosită la gruparea bănățeană este în continuare accidentată și nu va putea evolua miercuri. CSM Satu Mare s-a întărit cu un pivot din Serbia, Marija Radovic. Acel meci amical a fost marcat de accidentări: Adelina Ștefan s-a lovit la nas și a ratat debutul sezonului, Adina Stoiedin a făcut o entorsă, iar conducătorul de joc al ardelencelor, Eniko Laza, a avut și ea emoții după ce s-a lovit la gleznă. Toate cele trei jucătoare vor putea evolua în întâlnirea din etapa a 6-a.

Căpitanul timișorencelor, Adina Stoiedin, este încrezătoare înainte de deplasarea la formația care a încheiat pe locul 7 ediția precedentă de campionat. „Ideea e ca noi să jucăm bine și să punem în practică ceea ce am pregătit pentru meciul de la Satu Mare. Mergem să câștigăm, clar. Am avut un meci amical cu ele, nu mai sunt în aceeași formulă, au mai adus un pivot. Noi, și atunci am fost mult peste ele. Au jucătoare tinere, au și ele jucătoare românce multe”, ne-a declarat Adina Stoiedin.

Echipa sătmăreană este pregătită din acest sezon de Adriana Pricop și Iulian Sin, după demiterea lui Peter Eleș. Acest lucru a dus la o ruptură între o parte a suporterilor și conducere, astfel că atmosfera în sală nu mai este cea de altădată. CSM are în componență doar trei jucătoare străine (americancele Toccara Ross și Ashley Adams și sârboaica Marija Radovic). Eniko Laza (fostă Tarța) și Andreea Orosz au fost printre principalele realizatoare și anul trecut. Pe lângă acestea, formația din Satu Mare s-a întărit în această vară cu Flavia Ferenczi și Andreea Pop, jucătoare cu destulă experiență acumulată la Cluj în prima ligă, și cu Luminița Manta, împrumutată de la Arad.

Tehnicianul formației timișorene, Ljubomir Kolarevic, crede că BCM Tymes poate să se impună într-un duel important pentru accederea în play-off dacă va juca la fel ca în partidele cu CSU Alba Iulia și ICIM Arad. „E un joc dificil, foarte greu pentru noi. Dacă jucăm ca și acasă cu Alba Iulia și ca la Arad sper să nu avem probleme. Pentru mine, este un meci de play-off și dacă învingem acolo suntem pe drumul cel bun. E un meci în care noi putem să câștigăm cu 20 de puncte, ei pot să câștige cu 20 de puncte. Suntem foarte motivați. Mergem acolo să câștigăm”, ne-a declarat Ljubomir Kolarevic.

În cele cinci etape de până acum, CSM Satu Mare a obținut două victorii pe propriul teren (101-69 cu SCM CSS Craiova și 80-57 cu Universitatea Cluj-Napoca) și a cedat trei partide în deplasare (49-80 la Galați, 72-87 la Brașov și 46-94 la Târgoviște). De cealaltă parte, BCM Tymes a câștigat în acest sezon numai în deplasare.

Meciul dintre CSM Satu Mare și BCM Tymes Politehnica Timișoara se joacă miercuri de la ora 18 și va fi arbitrat de Vlad Potra și Mate Andras Stretea, iar observator va fi Marian Oprea. După etapa intermediară, alb-violetele ar fi avut meci acasă în week-end cu Rapid București, dar acesta a fost reprogramat. Această întâlnire va avea loc marți 28 octombrie, de la ora 15, la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: