Descurcarea iţelor: liderul BC Timişoara, cu ochii pe calendar

BC Timişoara, lider al Diviziei A de baschet masculin, care la finele săptămînii viitoare vizează să readucă pe Bega, de la Bucureşti, trofeul Cupei României, şi-a aflat datele jocurilor restante de campionat şi din Liga Balcanică, din deplasările la Giurgiu, Oradea, Târgu Jiu şi Skopje. Au fost totodată reprogramate şi meciurile lui BCM Danzio respectiv „satelitului” BC Timişoara II, sala „Constantin Jude” oferind baschet şi vineri, şi sîmbătă, şi duminică…

Oferta e deschisă vineri seară, la ora 18, şi în transmisiune directă pe TVR3, de derbyul regional feminin dintre BCM Danzio şi ICIM Universitatea Vasile Goldiş Arad, despărţite de 3 puncte în zona 1-8 a Diviziei A şi cu arădencele venind după un 78:50 în tur, la fine de octombrie, continuă apoi sîmbătă cu BC Timişoara – BCM Piteşti, şi se încheie duminică prin derby-ul local de „B”. Marţea, în 14, ar urma apoi să dispute şi „violetele” de la BCM Danzio deplasarea restanţă la Olimpia Galactica Braşov, ce ar fi trebuit jucată sîmbăta trecută, amînată fiind însă panicard de către federali, cu toată etapa la un loc, deşi, nota bene, şoselele rutei Timişoara – Braşov erau la vremea respectivă „curate”, fapt constatat de handbaliştii polişti, spre Ploieşti.

Iar dacă s-a obişnuit deja cu un program încărcat, cu partide chiar şi la intervale de 48 de ore, fruntaşa care joi va „aniversa” două săptămîni fără jocuri în mînă, şi care revine pe parchet sîmbătă seară, la ora 19, în Timişoara, contra piteştenilor, va avea parte în luna martie de două „cuplaje”, cu întîlniri la 48 de ore distanţă una de alta, ba chiar la un interval de numai 24 de ore… Intensitate cu care Jovanovic&Co. se vor confrunta deja pe 17-18 februarie, în Final Four, cînd sîmbătă dau de orădenii cu Pesic, vizînd finala de-a doua zi.

Astfel, Federaţia Română de Baschet şi Liga Balcanică au decis marţi, după consultări cu reprezentanţii clubului bănăţean, datele de disputare ale meciurilor devenite restante din cauza condiţiilor meteo din ultimele zile. Partida din Macedonia, cu KK Torus Boris Trajkovski Skopje, se va juca marţi, 28 februarie, iar jocul de la Giurgiu, din divizia A a fost reprogramat pentru luni, 12 martie. Echipa timişoreană va lega deplasarea la Giurgiu cu meciul de la Craiova, din etapa a XXVI-a, care se va juca miercuri, 14 martie. Totodată, restanţa cu CSM Oradea, de pe Criş, din 29 februarie, a fost mutată în 25 februarie.

Complicaţii şi spre finalul lui martie, când BC Timişoara va disputa restanţa cu Energia Rovinari, la Târgu Jiu, la doar o zi distanţă de la „Meciul Vedetelor”. All Star Game este programat la Timişoara, la 20 martie, iar întâlnirea Energia – BC Timişoara are loc la 21 martie.

Mai stranie a fost amînarea derbyului local masculin de liga a doua, programat sîmbăta trecută în sala „Constantin Jude”, de parcă echipierii de la Timba şi BC II n-ar fi putut străbate arterele Timişoarei, în condiţiile în care Federaţia Română de Baschet a dat totuşi verde unui joc din etapa pusă în cui, cel de la Oradea, dar deh, zăpezile par mai mari şi mai înfricoşătoare după tot festinul fastuos de la… palat, Gala Aniversară a F.R.B., găzduită la Palatul Parlamentului cu ocazia împlinirii a opt decenii de istorie sub panouri. La protocol, number one, pe parchet, scîrţîitor.

Meciul de divizia B dintre BC 2 Timişoara şi Timba Timişoara a fost reprogramat pentru duminică, 12 februarie, de la ora 13,00, la sala Constantin Jude.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: