Deși greu încercată, SCM Timișoara revine la Pitești de la 75:62 la 78:80 însă oboseala o apasă pe final. Vukosavljevic 31 dar eșec la limită, primul în Top6

Oboseala invocată de antrenorul Bota după seria de 5 victorii în 19 zile până miercurea trecută, dintre care 3 succese în dauna ocupantelor podiumului în Top6, și-a spus în cele din urmă cuvântul în clipele pe muchie de cuțit de la finele deplasării din această seară în Trivale, unde SCM Timișoara nu și-a mai putut conserva invincibilitatea în elita valorică, cedând la limită și la mustață după ce revenea spectaculos în sfertul 4, unicul adjudecat… 29:27, 21:18, 23:17, 13:23. Bănățenii au avut tăria de a răsturna un -13 deși 8 jucători au dus greul comparativ cu rotația de 10 cu minim zece minute fiecare a piteștenilor, Vukosavljevic detașându-se din nou cu 31 de puncte și 9 recuperări în 31 de minute, maxime pe linie ale meciului, însă întâiul eșec după o lună fără o zi tot n-a fost evitat… 86:85 (50:45) BCM U FC Argeș.

Sfertul I, abordat de gazde cu Carson, Siriscevic, Ciotlăuș, Bishop Jr și Sturanovic, pe când de timișoreni în 5-ul mai nou consacrat, Diculescu, Randolph, Brown, Stojadinovic și Vukosavljevic, a fost foarte deschis, însă nu neapărat și cu ritm, lentoarea intervențiilor evidențiindu-se în special în jocul defensiv. Implicit, s-a marcat mult, 56 de puncte, deși s-a și ratat suficient.

Piteștenii deschideau scorul în jocul televizat de la ora 19 însă Stojadinovic prelua rapid conducerea de la distanță, 2:3, completat fiind de Randolph pe contraatac, 2:5, la care Siriscevic a egalat de la distanță, 5:5 în puțin peste un minut de joc.

S-a continuat în aceeași notă, BCMU FC Argeș marcând 9 puncte în numai două minute, și cu concursul neintrării în priză a celor de la SCM, puțin neglijenți și la pasare. Se ajungea pe mâna lui Siriscevic, coș cu fault, chiar și la 14:7 pentru cei ai lui Nini, după 3 minute și jumătate, iar tehnicianul gazdelor începea seria schimbărilor, Măciucă în locul lui Ciotlăuș pe postul reglementat criteriului de vârstă.

Elevii Lui Bota au recuperat însă la fel de rapid și aproape integral deficitul creat, grație lui Vukosavljevic, coș de două puncte și o ”triță” în nici jumătate de minut, până la 17:15, când la gazde și-au făcut apariția căpitanul Jeremic dar și Tudor Gheorghe, foști componenți ai ”violeților” de pe Bega, iar Bishop a înscris prompt, 19:15.

Vladan Vukosavljevic devenise brusc tot mai activ, după ce inițial își intra în mână din ”libere”, iar cum BCM U FC Argeș a avut tot mai multe aruncări ratate, s-a ajuns ca Randolph să aibă oportunitatea egalării, irosită datorită ratării unei ”libere”.

L-a suplinit pivotul Vukosavljevic, 21:22 cu un minut și 46 de secunde înaintea sfârșitului primului sfert, din nou un punct avans pentru vizitatori.

Ivan Siriscevic însă nu s-a dezmințit, a treia ”triță” din 4 tentative, Randolph ripostând imediat cu aceeași monedă. Echilibrul evident, reinstaurat, a fost ușor rupt de Bishop, intercepție la Brown cu finalizare, dar același Randolph s-a păstrat în mână, și pe pătrundere…

Cele aproape 10 minute erau deja prea multe iar SCM Timișoara le-a lăsat din nou suficient de mult spațiu regățenilor, Jeremic taxându-i de la distanță în ultimele secunde… 29:27 la finele sfertului I.

În cel de-al doilea, început cu Paliciuc în locul lui Siriscevic dar și cu Komatina în cel al lui Stojadinovic, Pesakovic a preluat conducerea încă din primul minut, ”triță”, dar după încă unul se ajungea la 35:31, ”triță” și a lui Tudor Gheorghe.

Baciu a finalizat în replică pe o breșă ca prin brânză, apărărea fiind însă în vacanță și sub celălalt inel. Cu fiecare nou atac, aceeași deficiență, așa încât a mai profitat și Popa Calotă, ”triță” pentru 37:36, Jeremic completând concursul reușitelor de la distanță.

Nini a fost primul care a încercat să mai strângă rândurile cinciului său, timp de odihnă, dar parcă timișorenii au izbutit să se apere ceva mai agresiv, nu însă cu consecvență. În consecință, și Cristian Bota a solicitat prompt timeout și a apelat la forțe proaspete, dar fără rezultate.

Avea să mai ceară unul și înaintea minutului dinaintea pauzei, la 48:44, însă ultimul coș din acțiune tot argeșenilor le-a aparținut, pe când Popa Calotă n-a fructificat ambele aruncări libere. Se intra la vestiare cu 50:45, după nu mai puțin de 28 de ”trițe” lansate, așadar mai bine de una pe minut, 7-16 în dreptul argeșenilor, 5-12 în contul timișorenilor…

Tot piteștenii au marcat primele două puncte și în partea secundă a meciului, prin Orbeanu, după 20 de secunde, la care Stojadinovic a ratat tentativa sa de la distanță, dar Randolph l-a acoperit apoi cu aceeași monedă. Totuși, punctele lui Carson și Siriscevic au dus scorul la cea mai mare diferență de până atunci, 58:49 la puțin peste 3 minute din sfertul al III-lea, fără însă ca replica bănățeană să fie consistentă în plan ofensiv.

Punctele veneau doar din aruncări libere, marca Popa Calotă, iar după nici o jumătate de minut grație lui Pesakovic. Traseele gazdelor, mai limpezi, Siriscevic servindu-l pe Bishop Jr, care repeta figura după numai un minut și în urma coșului lui Pesakovic.

Oaspeții, tot mai indeciși în ofensivă, amfitrionii mai incisivi, depășind în premieră avantajul celor 10 puncte cu două minute înaintea încheierii sfertului 3. Și totuși, același Vukosavljevic a pus bine umărul la greu, recuperare ofensivă și coș cu fault. Cădeau însă în cascadă și replicile lui Orbeanu și Jeremic, tot Vukosavljevic ripostând cu două coșuri de două puncte în ultimul minut, dar și Tudor Gheorghe având ultimul cuvânt, ”triță” la potou… 20:17 în sfertul III și 73:62 înaintea ultimelor 10 minute.

Pentru bună măsură, și Siriscevic a dat tonul ultimului sfert după intercepția lui Korniienko, însă pivotul Timișoarei a continuat să mențină vii speranțele vizitatorilor, amplificate în cel de-al doilea minut de ”trița” lui Pesakovic.

Iar în vreme ce Paliciuc a insistat în zadar de la distanță, același Vukosavljevic a semnat chiar și o ”triță”, comprimând diferența la 75:70. Un cu totul alt meci, Brown înscriind și el, parțial de 0:10 la care Nini a solicitat timeout.

BCM U a continuat să insiste fără folos de la distanță pe când Komatina a fost în stare să recupereze ofensiv și cu 3 gazde ”în spate”, semn al apetitului redobândit în joc de bănățeni. Aveau să-i și ”mănânce” pe piteșteni în ultimele 5 minute?

Refuz pe moment, ”triță” Bishop Jr, dar și o revenire a lui Brown în prim-plan, precis de la ”libere”. Completat fiind de Vukosavljevic, din nou coborât pentru a arunca de la distanță, cu succes… 78:77.

Succes deloc valabil chiar și din mâna lui Jeremic, ba și după un timp de odihnă, semn că ”gloanțele” piteștene erau tot mai boante. Vrie exploatată de Stojadinovic, ”triță” și 78:80, totul de la 75:62. Oaspeții, din nou în avantaj, și în jumătatea secundă a întâlnirii.

Bishop a rămas însă pe fază la recuperare și a preluat la rândul său conducerea, coș cu fault, fără însă ca Vukosavljevic să se lase câtuși de puțin, în ciuda oboselii evidente… 81:82 din aruncări libere.

Se intra în ultimele două minute și se mergea cap la cap, Jeremic preluând conducerea dar și forțând nota, încă o aruncare irosită de la distanță. Atacuri risipite apoi de fiecare parte, și pe fondul tensiunii în creștere. În consecință, se rata chiar și de la linia de ”libere”, a doua între tentativele lui Carson, 84:82, însă timișorenii tot nu mai înscriau…

Iar intrați în criză de timp, au ales opțiunea faultului, Pesakovic la Carson, acesta transformând înaintea ultimelor 17 secunde… 86:82. Și timeout al bănățenilor.

S-a căutat ”trița” lui Vukosavljevic, din nou coborât la primire, semnată cu 7 secunde înainte de final, 86:85 și timeout argeșean. Nevalorificat, Orbeanu ratând ambele ”libere”, însă și aruncarea lui Popa Calotă pe pătrundere a fost la mustață după sunetul sirenei, neacordată… Ar fi echivalat cu victoria.

Implicit, prim eșec al elevilor lui Bota în ultimele 6 meciuri și primă înfrângere în Top6, mai exact din 12 ianuarie, pe-atunci cu 93:65 la Craiova, într-o deplasare fără Vukosavljevic.

Care și în această seară a dat absolut totul în înfrângerea la limită, 31 de puncte în 31 de minute jucate, coșgheter al partidei dar și cel mai mult timp pe teren, cu 100% la ”libere”, 7 din 10 de două puncte și 4 din 7 de la distanță, dar și cu 9 recuperări, mai numeroase în plan ofensiv. Cu alte cuvinte, mai bine de o treime din punctele timișorenilor…

Pentru care Pesakovic a înscris 14 în 26 de minute, și cu 4 pase decisive, Randolph 11 în 18 minute dar dispărut treptat din joc, Brown cu 10 în 27 de minute, plus 5 recuperări și 3 pase decisive, iar Popa Calotă cu 9 puncte precum și 7 recuperări, în 24 de minute.

Stojadinovic a adunat 6 puncte și 3 recuperări în 20 de minute, iar Baciu 4 puncte și 3 recuperări în 9 minute, alți 3 componenți necontribuind cu puncte: Diculescu în 22 de minute, Komatina în 20, în care a efectuat 4 recuperări și 3 pase decisive, iar Coconea în cele 3 minute și jumătate jucate.

De cealaltă parte, deși a marcat mai puțin de la distanță, 9 din 28 față de 11 din 25 ale bănățenilor, BCM U FC Argeș s-a strecurat pe mâna a 4 marcatori în porții aproximativ egale, Siriscevic cu 18 puncte în 28 de minute pe parchet, Bishop Jr cu 16 în 26 dar și 7 recuperări, la fel și Jeremic în 30 de minute, dar și cu 4 pase decisive, iar Carson cu 15 puncte tot în 30 de minute jucate, plus 6 recuperări și 3 assists. I-au completat Gheorghe cu 6 puncte, Sturanovic și Orbeanu cu câte 4, Korniienko cu 3 iar Paliciuc și Ciotlăuș cu câte două, așadar 10 marcatori față de cei 7 ai vizitatorilor. Doar Măciucă n-a ochit iar Chirof n-a jucat deloc.  

Altfel, echilibru general în mai toate aspectele jocului, 37-38 la recuperări dar și câte doi baschetbaliști în fiecare tabără cu câte 4 greșeli personale. Au arbitrat Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Bertalan Istvan.

Rezultatele etapei a IV-a din Top 6, clasamentul actualizat și programul rundei viitoare, din primul weekend din martie, pe coloana datelor tehnice. 

Miercuri, tragerea la sorți a sferturilor Cupei României, apoi ”dubla” naționalei seniorilor. Ulterior, meciul acasă cu craiovenii, în jur de 2 martie…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 14

 


Ultimele articole din categoria Baschet: