Din nou rătăcită în prima parte, 21 de puncte handicap la pauză, SCM OHMA Timișoara cedează acasă Craiovei

Baschetbaliștii Timișoarei s-au pierdut până la pauză și sâmbătă seară în sala ”Constantin Jude”, ca și goală la ultimul meci de campionat al ”violeților” în 2021, așa cum se rătăceau în prima parte a deplasărilor de sâmbătă și luni la Galați și Voluntari, de astă dată pierzând drastic sfertul 2, cu 13:29, ceea ce le asigura oaspeților olteni un avantaj de peste 20 de puncte înaintea jumătății secunde a întâlnirii din Liga Națională. Iar cu 20 de puncte avans au abordat sfertul final, suficient în fața revirimentului întârziat al bănățenilor: 76:82 pentru SCMU Craiova.

SCM OHMA Timișoara a pierdut pe teren propriu jocul de sâmbătă de la ora 18 din ultima etapă pe 2021 în turul Ligii Naționale de baschet masculin, tur al sezonului regular care va fi reluat în prima săptămână din 2022, alb-violeții suferind astfel cel de-al treilea eșec consecutiv într-o săptămână în prima divizie, respectiv al șaselea din 12 apariții în eșalonul de elită, două dintre aceste înfrângeri fiind înregistrate în sala ”Constantin Jude”.

”Măturată” și pustie pe fondul totalitarismului ”pLandemiei” care distruge fără justificare și nelegal fibra socială, divizând iubitorii sportului pe falii absolut artificiale, îndepărtându-i de fenomen și de favoriții lor în baza unor absurdități fără acoperire științifico-medicală și cât se poate de neconstituționale, tiranie dictatorială în toată regula, o lume a sportului lăsându-se sfârtecată de niște barbari inumani cu ale lor ”măsuri” și ”impuneri”, un baschet aruncat la coș în absența spectatorilor, astfel fără sare și piper. N-are nici o noimă, n-are nici un rost…

Și totuși se mai joacă, SCM OHMA și SCMU Craiova întâlnindu-se la Timișoara într-o rundă a XII-a dominată de gazde, cu excepția din ”Constantin Jude”: 13:18, 13:29, 21:20, 29:15. 

Atât au izbutit ”violeții” până la pauză, câte 13 puncte în fiecare sfert, în ciuda unui start mai bun în cinciul Strong, Mocrițchi, Gajic, Mirkovic, Olah, 4:0 vreme de peste două minute și jumătate pe mâna lui Strong și Olah, apoi 6:2 tot grație americanului, dar și o răsturnare de scor în 14 secunde, 6:7 în urma ”triței” lui Franklin.

Elevii lui Petricevic aveau să preia conducerea pentru ultima dată cu 4 minute înaintea încheierii sfertului inaugural, 8:7 Strong, însă și Gavriloaia avea să înscrie de la distanță pentru cei din Bănie, desprinși ulterior de la 10:10 la 10:18, mulțumită lui Bogdan Țibîrnă dar și aceluiași Franklin.

Iar dacă n-ar fi fost coșul lui Lilov la sirenă, timișorenii ar fi încheiat sfertul inaugural cu cele numai 4 reușite din acțiune în primele 6 minute, semnate de Olah, Strong de două ori și Mocrițchi… 13:18.

Tot gazdele începeau mai bine și sfertul 2, 18:20 prin Lilov și Strong, dar replica galopului craiovean a fost devastatoare pentru bănățeni și decisivă în economia partidei, de la 21:24 la 23:39.

Strong a izbutit un rar coș timișorean în minutul 18, 23:39, însă alb-albaștrii de pe Jiu au depășit limita celor 20 de puncte avans cu 37 de secunde înaintea pauzei, prin Olisemeka… 25:47.

S-au mai văzut reveniri sub panouri, dar nu în condițiile în care SCMU Craiova a conservat eficient avantajul și în sfertul 3, fără a avea mai puțin de 16 puncte în față, sfert cedat la limită de vizitatori după ce Franklin înscria de la distanță cu 4 secunde rămase de jucat.

Cu 20 de puncte avans la startul sfertului final, cei din Bănie au jucat deja și cu gândul la revenirea în Banat pentru manșa I de joi din sferturile Cupei României, în pragul Ajunului de Crăciun, ”violeții” înjumătățind handicapul iar în cele din urmă apropiindu-se la numai 4 puncte, 76:80 prin Olah cu 6 secunde rămase de jucat.

Dar echipa condusă numai două minute și 49 de secunde în cursul sfertului I făcuse deja suficient pentru a nu-i scăpa a patra victorie în deplasare din acest campionat, după cele repurtate la Târgu Jiu, Sibiu și Ploiești. În schimb o înfrângere mai amarnică pentru ”violeți” decât ar sugera rezultatul, 76:82, depășiți și a șasea oară în 12 etape, dar tot în marja a maxim 10 puncte.

Diferența s-a făcut la aruncările de la distanță, 3 din 20 în dreptul timișorenilor, nu mai puțin de 11 reușite din 23 de tentative ale câștigătorilor din Bănie, Franklin ochind 5 din 9, față de cele câte 4 ratări ale lui Lilov și Gajic, trei ale lui Strong. Totuși coșgheter al timișorenilor, cu 22 de puncte și 5 pase decisive în 35 de minute jucate, Olah înscriind 15 puncte și având 9 recuperări în 15 minute, Lilov 12 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive în 27 de minute.

Mai mult în efectivul lui Petricevic au jucat Mirkovic și Gajic, câte 34 de minute, cu 9 puncte și 5 recuperări, respectiv 4 puncte și 9 recuperări, pivotul Lazar având câte 5 puncte și 5 recuperări în peste 13 minute în teren. Mocrițchi a jucat aproape 17, cu 5 puncte, iar Komatina doar zece, fără a înscrie. Pe când Vlahovic, Petrescu și Schipor n-au adunat 10 minute laolaltă, sârbul marcând 5 puncte. 

Doar 10 componenți utilizați de Kakiouzis pentru ”albaștrii” Băniei, în frunte cu coșgheterul Franklin, 23 de puncte și 8 pase decisive în 35 de minute și 31 de secunde în teren, tot atât timp și Hawley, double-double, 12 puncte și 10 recuperări. Robinson a mai dus greul pentru oaspeți, 30 de minute, cu 6 puncte, ceilalți titulari jucând mai puțin, Gavriloaia 24 de minute iar Olimeseka 20, cu câte 5 puncte fiecare. Mai adesea au înscris în schimb căpitanul Țibîrnă, 16 puncte în 18 minute, și Qualis, 12 puncte în tot atât timp. Încă o ”triță”, Blaj Voinescu.

Triumf craiovean în întâlnirea din campionat ca parte a celor 3 meciuri consecutive între ”violeții” Timișoarei și cei de pe Jiu, revederi pe 23 și 29 decembrie în sferturile Cupei României, mai întâi tot în Banat.

Rezultatele etapei a 12-a în Liga Națională și programul celei de-a 13-a, pe coloana clasamentului. După Anul Nou, ”violeții” vor juca în elită în deplasare la CS Rapid. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: