Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, luare de poziție în cazul propusei Săli Polivalente a Timișoarei

În accepțiunea multora, și din nefericire și prin funcții, domeniul sportului ar fi floare la ureche, subiect de Gîgă și o banală joacă la care toți s-ar pricepe, închipuiri ca teren fertil pentru inevitabilele derapaje survenind acolo unde este implicat sectorul administrativ de stat cu revărsare din sfera arenei politice. Nefasta imixtiune a acestei pietre de moară a societății românești n-avea cum să nu se manifeste neplăcut și în ceea ce privește necesitatea construirii unei noi Săli Polivalente a Timișoarei, temă coborâtă de clovnii aleși la stadiul de obiect de mânuire sub cupola circului, totul pliindu-se perfect pe o noapte generală a minții. Este clar, proiectul a pornit cu stângul, și n-avea cum să fie altfel dat fiind un corolar al aspectelor, unii încercând totuși a mai imprima un dram de rațiune și perspectivă a lucrurilor, de exemplu prin punctul de vedere al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, condusă de Adrian Tal.

Iată textul comunicatului, cu mențiunea că Sporttim a consemnat prin propria viziune ceea ce avea de consemnat la ora apariției acestui subiect pe tapet iar acum nu se coboară la stadiul de a lua în seamă ping-pong-ul din sfera administrației publice pe tema propusei Săli Polivalente a Timișoarei, rușinoasă gâlceavă pentru viața socială a acestui colț de țară dar elocventă în egală măsură.

”Direcția Județeană pentru Tineret și Sport își arată îngrijorarea legat de blocarea proiectului sălii polivalente de 16.000 de locuri, lucru care s-a petrecut marți în plenul Consiliului Județean Timiș. Considerăm că, pentru binele sportului, jocurile politice și orgoliile personale trebuie lăsate de-o parte.

Vestea construirii unei săli polivalente cu o capacitate de 16.000 de locuri a adus o mare bucurie iubitorilor de sport, dar și sportivilor. Ideea desfășurării concursurilor într-un cadru modern a fost îmbrățișată cu rapiditate de toți competitorii. Ieri, însă, lucrurile au luat-o, credem noi, pe un drum greșit și ne vedem puși acum într-o situație extrem de neplăcută.

Este cunoscut faptul că infrastructura sportivă este una precară în zona noastră, astfel că o sală polivalentă nouă s-ar fi potrivit perfect. Cum proiectul este blocat, vă informăm că desfășurarea unor viitoare competiții, cum ar fi campionat mondial și european de dans, etape de cupă mondială de scrimă, concursuri internaționale de scrimă și multe alte competiții de sporturi individuale, este în pericol. Sala Constantin Jude nu poate găzdui toate echipele din Timișoara și competițiile amintite mai sus.

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș cere decidenților politici, în numele sportului, deblocarea de urgență a proiectului, mesajul nostru fiind unul ce vine doar în sprijinul competițiilor sportive și sportivilor”.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: