Dragan Petricevic, după ce BC Timișoara s-a calificat în finala Cupei României: „Meciul s-a decis în apărare în primele 2 sferturi. Mâine șansele sunt egale”

BC Timișoara a câștigat cu 91-81 semifinala Cupei României cu gazda Final Four-ului, BCMU Pitești. Timișorenii au condus încă de la începutul partidei, în timp ce piteștenii nu au fost în avantaj nici măcar o dată și au alergat toată partida după egalare. Antrenorul bănățenilor, Dragan Petricevic, crede că apărarea a făcut diferența în prima parte a jocului.

Dragan PetricevicBC Timișoara a început meciul cu 7-0 și la pauza mare avea un avans de 14 lungimi, scor 54-40. „Meciul s-a decis în apărare în primele 2 sferturi, în modul în care jucătorii au colaborat pe teren și în faptul că echipa din Pitești, exact cum am știut înainte de această competiție și nu e vorba numai de echipa din Pitești, va suporta cu greu presiunea organizării. Cred că s-a decis acolo pe aceste puncte, modul în care noi am colaborat, modul în care am ajuns la ziua de azi. Pentru că, cum am vorbit la Timișoara, dacă vă amintiți, va conta foarte mult ce stare de spirit și  putere mentală, de care noi vorbim des la antrenamente, va avea la ora meciului”, a declarat Dragan Petricevic după calificarea echipei sale în finala mare a competiției eliminatorii. Antrenorul „leilor” a adăugat: „M-am așteptat să jucăm un baschet bun. Am simțit echipa într-o stare să joace un baschet bun. Să ne desprindem, să nu ne desprindem așa de repede sau mai târziu, sincer nu m-am gândit la acest factor. Nici n-am transmis acea stare jucătorilor că trebuie să ne desprindem sau dacă nu ne desprindem nu putem sau dacă ei nu vor începe să conducă noi nu mai putem sau dacă vom conduce la 14 puncte cât a fost la pauză, noi am vorbit ca și ca la 0-0. De altfel, s-a și întâmplat. Echipa din Pitești mai montată, tot așa cu o stare mentală mai bună decât noi și s-a apropiat periculos la 5 puncte. Dar am ieșit destul de repede”.

Întrebat cât de importante au fost evoluțiile bune a lui Jovnovic, care a înscris 27 de puncte, și a lui Pilcevic, cu 18 puncte, tehnicianul lui BC Timișoara a ținut să sublinieze importanța echipei la acest succes. „Sigur că factor important în această victorie au fost Jovanovic și Pilcevic. Să nu uitați o recuperare importantă a lui George Toth. Să nu uitați un coș important a lui Kelvin Lewis. Să nu uitați, de exemplu, aportul unui Bogdan Popescu care a stat pe teren 35 minute, mi se pare astăzi, și s-a apărat și la poziția 5, și la poziția 4. Așa că noi suntem echipă. Noi ca echipă am venit să ne luptăm pentru acest trofeu și n-aș dori să evidențiez nici un jucător mai mult decât pe întreaga echipă”, a adăugat Petricevic.

BC Timișoara joacă finala cu BC Mureș Târgu Mureș care s-a desprins, de asemenea, în prima repriză în semifinala cu CSU Atlassib Sibiu pe care au câștigat-o cu 71-48. Despre favorita de mâine, Petricevic a răspuns: „Timișoara. Nu e vorba de tradiție. Mâine șansele sunt egale. Eu, ca un timișorean adoptat, dacă mâine văd trofeul pe masă, să mă gândesc doar la o simplă prezență sau să mă bucur doar de spectacolul baschetului, v-aș minți, sincer să vă spun. Noi ieșim mâine pe teren ca să câștigăm trofeul dar asta nu înseamnă că suntem favoriți”, a mai spus Petricevic.

BC Timișoara va lupta pentru trofeu vineri de la ora 18 cu BC Mureș Târgu Mureș. În ultimii ani tradiția a fost ca formația care a învins gazda competiției să câștige trofeul, iar „leii” pot continua regula ultimilor ani.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Alte articole legate de acest subiect: