Dragoş Andrei, înaintea returului, cu BC Timişoara – BCM U Piteşti, pe care-o vede „ca pe o finală”: „Nu că au fost impresionaţi, dar colegi de la alte cluburi din ţară ne-au spus că au remarcat faptul că în Cupă am jucat deja mult mai bine decât în tur”

În glumă dar neputând totuşi să-şi mascheze optimismul, „le câştigăm pe toate”, Dragoş Andrei, celălalt sărbătorit al lunii ianuarie din lotul lui BC Timişoara, după Zlatko Jovanovic, care miercuri a aniversat împlinirea a 30 de ani, a prefigurat debutul în returul Ligii Naţionale, de duminică seară, când în „Constantin Jude” va trebui depăşită, ca un necesar de natură psihologică pentru „violeţi”, o oaspete oarecum pe val, BCM U Piteşti.

Dragoş Andrei, care în 25 ianuarie va împlini 27 de ani, a explicat la finele antrenamentului de astăzi că mâna sa bună prin cele 4 aruncări de 3 puncte reuşite săptămâna trecută, în manşa tur a sferturilor Cupei României, de la Oradea, s-a datorat faptului că „mi-a oferit coach o şansă, mi-a dat încredere, şi a venit ca un răspuns. Îmi pare rău însă că n-am repetat şi în retur evoluţia din prima partidă”.

Şeptarul Timişoarei a evoluat 24 de minute în revanşa de duminică, al cincilea cel mai folosit component dintre cei 7 baschetbalişti utilizaţi de Petricevic, după ce cu 4 zile înainte era al treilea marcator al „violeţilor” şi totodată al treilea ca număr de minute jucate pentru BCT în sala „Antonio Alexe”, adunând 14 puncte în 28 de minute.

Revirimentul său vine după o toamnă în care s-a reacomodat relativ anevoios la rigorile Ligii Naţionale, fără a evolua prea mult după ce reintra în debutul campaniei, în urma unei şederi suficient de îndelungate, dată de o intervenţie chirurgicală şi perioada de recuperare.

Dragoş Andrei a explicat că după „dubla” cu secund clasata CSM Oradea, din Cupă, „suntem mult mai uniţi şi am crescut de la joc la joc”, caracterizând duelul de duminică drept „o finală”.

„Pentru prima oară în campionatul acesta avem forţă sub panou”, a indicat Dragoş Andrei un atu în perspectiva returului, apreciind că pentru intrarea în play-off „trebuie neapărat să câştigăm totul acasă şi să învingem în una-două deplasări, la echipe cu care ne batem la calificare. Dar deja arătăm mai bine şi, nu că au fost impresionaţi, dar colegi de la alte cluburi din ţară ne-au spus că au remarcat faptul că în Cupă am jucat deja mult mai bine decât în tur”.

Cât despre BCM U Piteşti, Dragoş Andrei a sesizat că „este schimbată”, dat fiind că deşi i-a plecat un influent jucător de postul 4, Ante Krapic, „a achiziţionat un foarte bun şuteur, despre care nu ştim încă foarte multe”, cu referire la Stojiljkovic.

BCT a pierdut atât ultimele două partide din tur, acasă cu SCM U Craiova şi la Mediaş, precum şi dubla confruntare din această lună, în Cupa României, cu CSM Oradea, pe când cei din Trivale vin după 4 victorii la rând, anul 2012 încheindu-l cu succese la Chiajna respectiv cu Gaz Metan, 75:58.

Piteştenii au 7 victorii şi 6 înfrângeri în Ligă, cu un punct înaintea timişorenilor, dar s-au şi calificat în Final Four, şi nu oricum, ci câştigând cu 75:63 şi revanşa de duminică, de la Cluj-Napoca, unde Durkovic şi Barac au marcat câte 16 puncte, primul reuşind şi 12 recuperări.

Argeşenii pregătiţi de Hristu Şapera, care au insistat sub Feleac şi prin alţi străini, şi anume Ulmer, Barro, Stojiljkovic şi Tutt, toţi cu măcar câte 25 de minute jucate, se impuneau şi în prima manşă a sferturilor cu ardelenii, cu 84:69.

BC Timişoara a câştigat meciul tur de campionat, din etapa inaugurală, la Piteşti, cu 87:84, graţie unui final foarte bun, faţă de garniturile din 4 octombrie piteştenii nemaiavându-l pe Krapic, ajuns la campioana CSU Asesoft Ploieşti, înlocuit de Stojiljkovic, iar „violeţii” despărţindu-se între timp de Tremayne Johnson şi Volkus.

Timişorenii vor evolua apoi marţi 28 ianuarie, la Chiajna, pe când BC Timba va debuta în retur mâine la 6, acasă cu Steaua.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: