Drumul spre EuroBasket 2015: „Noi nu avem experiența acelor echipe, dar asta nu înseamnă că mergem acolo să ne dăm bătute”

Căpitanul lui BCM Tymes, Adina Stoiedin, a participat la acțiunea naționalei de senioare la finalul anului trecut. Selecționerul a avut la prima perioadă de pregătire pentru EuroBasket 2015 un lot format din sportive ce evoluează în campionatul intern, care a participat și la un turneu de pregătire în Italia. Jucătoarea timișoreană crede că aceste partide au fost un bun prilej pentru a vedea nivelul la care joacă alte două reprezentative calificate la turneul final.

IMG_8879Căpitanul timișorencelor a avut parte de mai puțină pauză față de coechipierele sale care au avut liber între 22 decembrie și 3 ianuarie. Pivotul alb-violet a fost convocat la națională, care a avut un stagiu de pregătire de zece zile la Cheile Grădiștei, până pe 23 decembrie. După o pauză de doar trei zile, jucătoarele pregătite de Florin Nini și Radu Alexandru au plecat în Italia, unde au jucat două partide de verificare. În prima zi a turneului de la Schio, România a fost învinsă clar de Rusia, cu 47-77. Tricolorele au făcut o partidă mult mai bună cu gazdele și au cedat doar la trei lungimi, 63-66.

Adina Stoiedin crede că cele două partide au fost utile, pentru că jucătoarele au văzut nivelul altor echipe calificate la turneul de la vară. Eu zic că a fost un lucru bun. Am avut două meciuri. Chiar dacă le-am pierdut, eu zic că au fost importante pentru că am văzut la ce nivel se joacă, ce jucătoare sunt, ce ne mai trebuie, la ce trebuie să lucrăm, să mai punem la punct pentru că anul acesta va fi destul de greu și este important să avem cât mai multe meciuri amicale”, ne-a spus Adina Stoiedin.

Pivotul alb-violetelor, care a fost și în vara trecută la naționala de senioare, a fost desemnată jucătoarea anului în baschet, la Gala Sportului Timișorean, organizată de Primărie. Ca mulți alți nominalizați, aceasta nu a putut urca pe scena de la Capitol să-și ridice premiul. „Nici eu nu știam. Nu am fost la premiere pentru că am fost plecată la lot. A fost un an și cu bune, și cu rele. Important e că am trecut peste tot ce-a fost. Și la echipă au fost și probleme, cu schimbarea de antrenor, de jucătoare”, ne-a mai spus Stoiedin.

Căpitanul timișorencelor are șanse mari să facă parte și din lotul care va evolua la vară la EuroBasket Women, unde grupa României se va juca chiar la Timișoara. „Știți bine în ce grupă am picat, cu Franța, Muntenegru, Ucraina, Cehia. Sunt echipe cu experiență, sunt echipe bune. Noi nu avem experiența acelor echipe, dar asta nu înseamnă că mergem acolo să ne dăm bătute. Mergem să jucăm, avem și noi două mâini și două picioare, deci mergem să ne batem, să facem tot ceea ce putem pentru a face o impresie bună”, a concluzionat Adina Stoiedin.

Campionatul European găzduit în 2015 de Ungaria și România se va disputa în perioada 11-28 iunie. Timișoara va găzdui Grupa A în care, alături de tața noastră, au fost repartizate Franța, Cehia, Muntenegru și Ucraina. Meciurile din prima fază a grupelor se vor juca între 11 și 15 iunie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: