Drumul spre EuroBasket 2015: România a cedat ambele partide la turneul din Italia

Naționala de baschet feminin a României a cedat ambele partide pe care le-a disputat la turneul amical din Italia. Cu un lot alcătuit din jucătoare care evoluează în campionatul intern, româncele au cedat prima partidă în fața Rusiei, cu 47-77. Luni seară, tricolorele au dat o replică mult mai consistentă gazdelor, care s-au impus cu 66-63.

Italia - România la Famila Cup 2014, sursa foto: www.frbaschet.ro

Imagine din meciul Italia – România la Famila Cup 2014, sursa foto: www.frbaschet.ro

Naționala României a avut un stagiu de pregătire de zece zile înainte de Crăciun, iar după sărbători, fetele au revenit la lot pentru turneul italian, unde antrenorii Florin Nini și Radu Alexandru au contat doar pe jucătoare din campionatul intern. Timișorencele Adina Stoiedin și Anca Stoenescu au evoluat în ambele partide.

Meciul dintre România și Rusia a deschis turneul de iarnă Famila Cup, care s-a desfășurat la Schio. Rusoaicele s-au impus cu 77-47, pe sferturi: 15-14, 17-9, 25-15 și 20-9. Rusoaicele au reușit 54 de recuperări, față de cele 37 al româncelor, dar au dominat lupta la toate capitolele. Sonia Ursu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 12 puncte (3 recuperări, 2 assist-uri, 2 intercepții), iar Florina Pașcalău a reușit 11 puncte (3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac). Pentru tricolore au mai înscris: Alina Crăciun (6 puncte), Anca Stoenescu (5 puncte, 6 recuperări), Gabriela Cursaru (3 puncte, 5 pase decisive), Alexandra Uiuiu (3 puncte), Romina Filip (3 puncte), Cristiana Cutaș (2 puncte), Gabriela Irimia (2 puncte). Au mai jucat Adina Stoiedin (5 recuperări), Anca Șipoș și Hanna Demeter. De la Rusia, Vadreva a reușit cele mai multe puncte, 13.

În a doua partidă a turneului, gazdele s-au impus cu 61-59 în fața Rusiei, după ce căpitanul Masciadri a adus victoria cu o „triță” reușită cu o secundă înainte de final. În ultima zi, Italia avea nevoie de victorie pentru a păstra acasă trofeul și s-a impus cu 66-63 (19-12, 16-16, 9-20, 22-15), dar România a făcut un meci mult mai bun decât cel din fața rusoaicelor. Italiencele și-au adjudecat primul sfert cu 19-12, iar următoarele zece minute au adus răsturnări de situație. De la 21-12 pentru gazde în minutul 11, scorul a devenit 27-28, după alte șapte minute, pentru ca la pauza mare gazdele să conducă cu 35-28. Tricolorele au revenit la conducere după un sfert trei foarte bun și conduceau la ultima pauză cu 48-44. Gazdele au egalat la 48 și au preluat conducerea, având un avans de șase puncte, 66-60. Uiuiu a înscris de după semicerc când mai erau 15 secunde și a dat speranțe tricolorelor, dar italiencele au reușit să păstreze un avans de trei lungimi la finalul partidei. Selecționerul nu le-a putut folosi pe Annemarie Părău, Elisabeth Pavel și Andreea Orosz, care au fost indisponibile din cauza accidentărilor. Victoria le-a adus și trofeul italiencelor. Rusia a fost pe doi și România pe trei.

Anca Stoenescu a fost coșghetera ultimului meci de la turneu. Timișoreanca a reușit 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Florina Pașcalău a fost aproape de double-double, cu 9 puncte și 9 recuperări, iar Adina Stoiedin a încheiat partida cu 9 puncte și 5 recuperări. Alina Crăciun a fost cea mai bună recuperatoare din tabăra tricoloră, cu 11 recuperări (7 puncte). Pentru România au mai înscris: Gabriela Cursaru (7 puncte), Alexandra Uiuiu (6 puncte), Gabriela Irimia (5 puncte) și Sonia Ursu (4 puncte, 6 recuperări). Au mai intrat: Anca Șipoș, Hanna Demeter, Romina Filip și Cristiana Cutaș. De la gazde, Crippa și Dotto au reușit cele mai multe puncte, câte 13.

Cele trei echipe vor participa la Campionatul European de baschet din 2015, găzduit și de țara noastră. România este repartizată în grupa A, la Timișoara, alături de Franța, Cehia, Ucraina și Muntenegru. Italia va juca în grupa B, de la Oradea, alături de Turcia, Belarus, Polonia și Grecia. Rusia va întâlni în grupa C, care se va disputa în Ungaria, pe Serbia, Croația, Letonia și Marea Britanie. EuroBaschet 2015 se va disputa în perioada 11 – 28 iunie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: