Duel al vestului cu ochii în portofelul gol: Arad – Timişoara 87:42

Recenta cîştigătoare a Cupei Europei Centrale şi multipla campioană a României, ultima oară în 2011, a dispus sîmbătă seară acasă, conform aşteptărilor, de BCM Danzio Timişoara, cu 87:42 (50:24), dar clarul succes din antepenultima etapă a returului Ligii Naţionale a fost mai degrabă marcat de colecta de fonduri în rîndul fanilor lui U ICIM Vasile Goldiş Arad, care a lansat un anunţ oficial de salvare financiară a grupării. Iar nici pe Bega banii nu cad din cer pentru încercatele „Pantere roz”. Aşadar un duel cu griji…

Plecate fără şansă în fieful liderului, fetele de pe Bega au strîns puţine puncte, de fapt cele mai puţine din actuala stagiune.

Ca joc în sine, abordat de timişorence cu Brown, Pesovic, Stoiedin, Fodor şi Maric, oaspetele au cedat cadenţa încă din start, Adina Stoiedin marcînd primele puncte pentru BCM Danzio după peste două minute şi jumătate, la 9:0. Sub spectrul celor 22 de puncte marcate în jocul tur de Givens, într-un 50:67 pentru arădence, la Timişoara, oaspetele n-au reuşit nici de această dată să o blocheze, Chrissy marcînd tot 22 de puncte şi astăzi, inclusiv cu 9 reuşite din 10 aruncări de două puncte.

U ICIM Vasile Goldiş, cu sărbătorita Monica Boriga-Brosovszky autoare a 20 de puncte, într-un cinci de start incluzîndu-le şi pe Risper, Wirth, Bartee şi Givens, s-a distanţat constant şi a cîştigat toate sferturile, cu 30:9, 20:15, 27:13 şi 10:5.

Cu o rotaţie amplă dar, iată, atacată de lipsa resurselor financiare, echipa lui Dan Moraru a marcat prin toate cele 10 componente, dintre care 9 au evoluat cel puţin 15 minute, pe cînd Dan Ionescu, cu gîndul şi la turneul craiovean la U23, ce urmează zilele viitoare, a apelat la 12 baschetbaliste şi cel mai mult la Marta Fodor, 32 de minute, însă eficienţa tuturora a fost negativă, semn al diferenţei între cele două garnituri.

Adina Stoiedin, a doua cea mai jucată baschetbalistă a Timişoarei, a fost coşgetera oaspetelor, cu 13 puncte, urmată dintre colege de Maric, cu 10, Brown, cu nouă puncte, Fodor şi Vuksic, cu cîte 4, respectiv Pesovic, cu două puncte. Au mai jucat Kilin, Blanaru, Thompson, Zidaru, Bălăceanu şi Crîsnic.

Dar iată anunţul celor de la U ICIM Vasile Goldiş Arad: „Dacă nemţii de la Borussia Dortmund au reuşit să salveze clubul de la faliment, iar suporterii echipei U Cluj şi-au cumpărat bilete la un joc de fotbal care s-a disputat cu porţile închise, de ce, la Arad, nu s-ar putea realiza o «minune» similară? Aflată într-un moment delicat, de răscruce, cea mai titrată grupare arădeană din sporturile de echipă strigă după ajutor! După 22 ani neîntrerupţi de primă divizie, perioadă în care a disputat 18 finale, din care a câştigat 11 – o Cupă a României, 8 titluri de campioană a României şi două trofee ale Ligii Europei Centrale – Universitatea Goldiş ICIM traversează clipe extrem de dificile, jucătoarele nefiind plătite de trei luni. Dacă Primăria şi Universitatea de Vest Vasile Goldiş şi-au respectat angajamentele luate faţă de echipa de baschet feminin a Aradului, celălalt partener în proiect, SC ICIM, nu are, pentru moment, posibilitatea de a-şi onora angajamentele. Situaţia este disperată, suporterii – persoane fizice sau juridice – fiind chemaţi să contribuie financiar, după posibilităţi, pentru salvarea legendei. Orice sumă este binevenită, aduce un strop de speranţă pentru ca povestea să meargă mai departe”.

Timişorencele mai au de jucat acasă cu Olimpia Braşov, week-endul viitor, şi la Oradea, pe 27 martie, după care vor intra în cele 3 faze de play-off.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Alte articole legate de acest subiect: