Duel alb-violet în Trivale. Bota: ”S-a adunat ceva oboseală”

Învingători acasă în campionat ai sibienilor și clujenilor iar în Bihor ai campionilor, dar și autori a cinci victorii consecutive incluzându-le pe cele din Cupa României, baschetbaliștii Timișoarei sunt în fața celui de-al cincilea meci într-un interval de 16 zile, sâmbătă 26 ianuarie la Oradea, miercurea la Sighetu Marmației, duminica trecută și miercuri în sala ”Constantin Jude” cu U-BT și maramureșenii, anticipându-l pe cel de luni seară de la Pitești.

Unde SCM Timișoara n-a învins în faza precedentă a campionatului, Grupa A valorică, BCM U FC Argeș impunându-se în toamnă cu 96:91, dar nici departe n-a fost.

”Violeții” piteșteni se vor înfățișa din nou în fața propriilor suporteri după două înfrângeri la rând în deplasări din Top6, 104:86 la Sibiu și 80:76 sâmbăta trecută la Craiova, eșecuri în urma cărora au coborât pe ultima poziție a șasea, dat fiind și victoriile timișorenilor, care au izbutit rocada ierarhică.

Însă, la ultima lor apariție acasă, pe 20 ianuarie, la debutul în Top6, argeșenii și-au încântat simpatizanții prin a dispune de U-BT Cluj, cu 80:79, semn că deloc ușor nu pot fi smulse ambele puncte în Trivale. Iar apropo de alb-negrii de sub Feleac, s-au reabilitat în această seară după înfrângerea de la Timișoara prin a dispune pe propriul teren de campionii din Oradea, 73:71 la pauză 36:29, pe sferturi 17:18, 19:11, 20:24, 17:18, cu Dykes principal marcator, a 19 puncte, deși Richard a ochit chiar 24 pentru bihoreni iar Watson tot 19.

A fost o etapă a patra în Top6 inaugurată sâmbătă pe Cibin de meciul BC CSU Sibiu – SCMU Craiova 76:68, așadar tot o victorie acasă, căderea de cortină fiind programată luni seară de la ora 19 în Argeș.

Este și ultimul meci înaintea întreruperii campionatului pentru a face loc ”dublei” seniorilor României în preliminariile continentale, partide în vederea cărora au fost selecționați și baschetbaliști de la grupările alb-violet, mai numeroși din tabăra piteștenilor. Ar fi de spus că se vor întâlni formații care au jucat și intermediare în ultimele două săptămâni în optimile Cupei României, trecute cu succes în dauna unor formații din nordul țării de pe cel de-al treilea palier valoric, însă minutele în plus în teren se adună într-un moment mai delicat al sezonului, plus deplasările aferente, a doua mai lungă pentru bănățeni în 12 zile, în Maramureș respectiv în Trivale. Iar apropo de întrecerea eliminatorie, tragerea la sorți a jocurilor pentru turul 4 al Cupei României la baschet masculin, de faăpt sferturi cu vedere spre turneul final, va avea loc la sediul F.R. Baschet miercuri 13 februarie de la ora 11.

Până atunci, duelul televizat de luni seară din Regat, difuzat de DigiSport3 din penultima etapă a turului din ”Grupa Roșie” – Top 6 în Liga Națională de baschet masculin, deplasare în urma căreia bănățenii vor avea în program în martie primirea craiovenilor, ieșirea la Sibiu, partida acasă cu orădenii, deplasarea la Cluj, revanșa în ”Constantin Jude” cu piteștenii și o ieșire în Bănie.

Baschet SCM Timișoara a luat prin surprindere toată suflarea prin a rămâne singura formație cu trei victorii în primele trei etape din Top 6, succese cu care a depășit în clasament gruparea din Pitești și a urcat pe locul al cincilea. Oponentele de luni seară din sala ”Trivale” sunt despărțite de un punct, în plus în contul bănățenilor.

În sezonul regular, fiecare echipă s-a impus pe teren propriu: piteștenii pe 19 octombrie 2018, timișorenii de peste 3 ori mai detașat, cu 99:83 pe 17 decembrie.

Iar doi dintre componenții lotului timișorean din sezonul trecut, Mladen Jeremic și Tudor Gheorghe, joacă în cel actual în alb-violetul de Pitești, purtat și de Ivan Siriscevic, fost și el la Timișoara. 

Dar iată ce-a spus și antrenorul principal al bănățenilor, Cristian Bota: ”Dorim să ne menținem forma sportivă bună din ultima perioadă, cu toate că s-a adunat ceva oboseală. Mergem la Pitești să luptăm și să încercăm să câștigăm împotriva unei echipe foarte valoroase. Lotul este valid: avem unele mici accidentări, dar rezolvăm partea medicală până la ora meciului. Este o partidă importantă! Ne putem consolida locul al cincilea dacă învingem. Dacă se întâmplă acest lucru, ni se pot deschide ușile și pentru un loc superior.” 

Clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: