După Stoenescu, şi Stoiedin la lotul reprezentativ

Până să vină Europa la Timişoara, timişorencele merg în Europa, Ancuţa Stoenescu şi Adina Stoiedin fiind selecţionate în reprezentativele de seniori respectiv tineret. 31 mai, de astăzi în două săptămâni, este data limită pentru înscrierea în ediţia viitoare a Cupei Europei Centrale, iar BCM Danzio pledează în aceste zile pe lângă edilii oraşului şi doi sponsori pentru susţinerea clubului în vederea acestei participări internaţionale acontate graţie locului 4 obţinut în recent încheiatul sezon de campionat, dar în acest răstimp jucătoare ale echipei pregătite de profesorul Dan Ionescu sunt la loturi, un alt fapt remarcabil pentru o echipă aflată în al treilea an în elită.

Noutatea pentru viitorul sezon, conform hotărârii Adunării Generale a Federaţiei Române de Baschet, este ca un acelaşi număr de douăsprezece jucătoare să fie înscris atât pe tabelul componenţei loturilor prim-divizionarelor, vizat de FRB, cât şi pe foaia de arbitraj a jocurilor, comparativ cu cele 16 pe tabelul federal, cum a fost până în 2010-2011.

Totodată, este stipulată înscrierea unei junioare republicană sub vârsta de 20 ani, clubul discutând în acest sens detaliile angajării cu Cristina Zidaru, componentă a lotului în ediţia trecută şi care se apropie de febra examenelor de Bacalaureat, ulterior cărora va semna contractul, o altă junioară corespunzătoare vârstei fiind Henrietta Blejan, la rândul ei continuându-şi ascensiunea după sezonul recent încheiat.

Se pare că semnalele sunt încurajatoare în privinţa susţinerii echipei de către municipalitate, viceprimarul Adrian Orza remarcând evidenţa faptului că BCM Danzio a atins performanţa calificării în Final Four şi implicit în competiţiile continentale, în condiţiile unui buget restrâns, în favoarea cauzei pledând indirect şi rezultatul pare-se sub aşteptări al poliştilor, la fotbal, în ciuda unui sprijin din banul public cifrându-se la ordinul milioanelor de euro. Un alt fapt meritoriu este însăşi menţinerea Ancuţei Stoenescu în lot, una dintre cele mai valoroase jucătoare din România, cinciar care a fost de fapt selecţionat de Stacey Nolan şi Anton Călin în reprezentativa naţională de 16 echipiere, ce va participa luna viitoare la barajul de calificare la EuroBasket Women 2011.

Stoenescu va continua probabil cu BCM Danzio şi în ediţia 2011-2012, clubul fiind interesat de transferul unei alte aruncătoare şi a unui pivot, piese esenţiale pentru întărirea lotului. Până atunci, aşteptăm veşti despre evoluţia Ancuţei, într-un lot reunind câte două jucătoare de la finalistele Diviziei A, echipele din Arad şi Satu Mare, chiar 3 de la gruparea din Sfântu Gheorghe şi alte trei evoluând peste hotare. Momentan în pregătiri, de la Braşov la Arad şi apoi la Bucureşti, cu o dublă cu Bulgaria la Ruse, România va disputa meciurile de baraj în 3 iunie, cu Serbia, pe 4 cu Germania, în 5 cu Belgia şi pe 8 iunie cu gazda Italia, toate la Bari, doar câştigătoarea grupei B urmând să dispute un meci tur-retur pentru un unic ultim loc la Campionatul European, cu prima din cealaltă „anticameră”, reunind Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Olanda şi Finlanda.

Adina Stoiedin, pivotul BCM Danzio, revenit după accidentare, se va deplasa sâmbătă 21 mai în cantonamentul reprezentativei de tineret a României, în pregătiri pentru Campionatul European la această categorie, ce va avea loc la Novi Sad, în această vară.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 24

 


Ultimele articole din categoria Baschet: