Durere! BCM Danzio pierde din nou strâns în faţa Olimpiei Braşov

Dacă primele două înfrângeri în campionat, suferite la scor acasă cu cele din Alba Iulia şi la Arad, au intrat în limitele normalului, în schimb eşecul de astăzi cu o formaţie braşoveană care s-a întărit după ce nu pătrundea în primăvară în faza play-off aduce a recul pentru BCM Danzio Timişoara, rămasă astfel cu rara victorie în deplasare la Rapid.

Pasul înapoi a fost făcut în faţa Olimpiei Braşov, pe care timişorencele o depăşeau cu 94:85 în ultimul joc din returul ediţiei trecute, cele de sub Tâmpa încheind astfel cu 3 puncte şi două locuri în urma elevelor lui Dan Ionescu, pe poziţia a noua, dar ardelencele şi-au reamintit că şi la finele toamnei trecute, pe 8 decembrie, smulgeau o victorie la limită în faţa baschetbalistelor Timişoarei, cu 53:52, surprinzându-le şi astăzi, 58:60 (28:26) la finele unei dispute echilibrate, dar în care au condus aproape în totalitate în partea a doua.

Cînd, într-adevăr, cu excepţia aruncării de la distanţă a sârboaicei Milana Zivadinovic, care a adus-o pe BCM Danzio în avantaj cu 6 minute înainte de finish, dar doar pentru foarte scurt timp, Olimpia a părut mai mereu la timonă, având chiar şi 58:51 cu două minute rămase din acest joc al etapei a cincea din Liga Naţională.

Timişorencele au recuperat în ultimele faze ale meciului însă nu suficient, plătind tribut pierderii Adinei Stoiedin, care a acumulat a cincea greşeală personală cu 3 minute şi jumătate înainte de ultima sirenă, la 48:52.

Astfel, deşi cu doar 5 jucătoare mari şi late, şi anume integralista Zdenka Kovacevic, cu 16 puncte marcate, ca şi Vladinka Erak, precum şi Dewitt, autoare a unui double-double (13 puncte, 18 recuperări), Bucevac, cu 12 puncte, şi Irimia, cărora li s-a alăturat, cu 8 minute jucate, ex-timişoreanca Andra Simona Haas, care s-a regăsit în cinciul de start, Braşovul lui Dan Calancea a trecut la limită de baschetbalistele lui Dan Ionescu şi Miruna Crîsnic.

Dominate clar sub panouri, cu 29-45 la recuperări, şi cu foarte multe aruncări ratate, mai ales în sfertul 2, timişorencele, care au avut cel mai mare avantaj în minutul 10, 19:15, s-au înclinat după ce au pierdut doar sfertul 3: 19:17, 9:9, 8:17, 22:17.

Play-maker-ul Milana Zivadinovic a marcat şi ea 16 puncte iar Biljana Pesovic, integralistă, a ochit 15, pentru BCM Danzio înscriind toate cele 8 baschetbaliste care au evoluat, şi anume şi Marjanovic, 10 puncte, cu 9 recuperări, Stoiedin 6 puncte, Kilin 3 iar Barbu, Zidaru, Kecojevic şi Necula câte două.

BCM începea azi cu Zivadinovic, Pesovic, Kilin, Stoiedin şi Marjanovic.

Una peste alta, un pas înapoi, cel puţin în faţa Braşovului, care pare a bate mai hotărât la poarta play-off-ului, pe când timişorencele încă nu conving deloc.

Urmează deplasarea la Oradea, marţi de la ora 17, iar apoi, în week-end-uri succesive, jocul acasă cu ACS Sepsi AIC Sfântu Gheorghe şi o altă ieşire, la Târgu Mureş.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: