Egalând şi conducând pe final în fieful ultimei solii româneşti în Challenge Cup, “Urşii” lui Timba Timişoara, la câteva puncte de a se acoperi de glorie pe bogăţia gazului, la Mediaş

Când i-au făcut pe orădeni, în sala “Antonio Alexe”, să le tremure puţin chiloţii în sezonul trecut, mulţi au pus-o pe seama străinilor “Urşilor” nou-promovaţi, dar iată că, spre creditul lor şi ca o dovadă că se poate, baschetbaliştii lui Timba Timişoara, în versiunea restrâns autohtonă, au reegalat-o şi condus-o pe Gaz Metan Mediaş, până marţea trecută ultimă trupă românească în EuroChallenge, chiar pe terenul acesteia, în ultimele minute şi secunde ale deplasării din etapa a 22-a. Iar surpriza nici n-ar fi fost chiar atât de mare, dat fiind creşterea recentă a localnicilor galben-negrilor: Gaz Metan – Timba 86:81 (47:38).

Un asemenea rezultat ar fi fost de neconceput la startul sezonului, şi cu atât mai mult după dificilele despărţiri de străinii din lot, dar BC Timba a demonstrat că se poate regenera şi prin resurse proprii, reclădind încet şi cu obidă, şi sperând la mai bine, nu cu mult înaintea derby-ului local cu BC Timişoara, care va completa sâmbătă de la ora 17,15, acasă, a doua jumătate a duelului Bega – Ardeal în runda a 22-a, contra lui „U” Mobitelco.

Acum ceva mai bine de-un an, în 21 februarie 2013, Timba ridica multe sprâncene când o întindea pe CSM Oradea la un 79:78 pe Crişul Repede, pentru învinsa de pe Bega 64 dintre puncte fiind însă ale străinilor, cu 140 de minute pe parchet pentru de-acum binecunoscuţii Huckaby, Horton, Glynn, Kicking Stallion şi Brown.

Vremurile s-au schimbat dar mai tânăra şi neexperimentata garnitură a lui Bogdan Murărescu a avut din nou seara sa de surprinzător outsider pe drumuri, cedând abia în ultimul minut unor gazde care abia marţea trecută puneau punct, cu a 12-a apariţie internaţională, unui periplu prin două faze ale întrecerii EuroChallenge, soldată cu 4 succese şi o calificare, dar şi alte 6 înfrângeri pe linie când competiţia s-a ascuţit.

Neimpresionată aşadar de respectiva carte de vizită, ci constatând că Gaz Metan, rămasă între timp fără Shiloh şi Kemp, îi este vecină de clasament, într-un duel al locurilor 11 şi 12, BC Timba a început foarte bine şi a sfârşit la fel, câştigând două sferturi şi fiind la un pas de a se apropia la un punct în Liga Naţională de pretenţioşii găzari: 19:24, 28:14, 22:20, 17:23.

E drept, tot 2 străini au fost principalii marcatori ai timişorenilor, Nakic ochind 6 dintre cele 10 aruncări de 3 puncte ale galben-negrilor şi încheind ca şi coşgeter al oaspetei, iar Florveus înscriind 14 puncte şi izbutind 8 recuperări, dar BC Timba i-a fost egală pe ansamblu Gazului la recuperări, fiind totodată suficient de precisă în aruncările sale de două puncte, cu 51% reuşite.

În plus, Popa şi Pătru au dus trena cu câte 34 de minute jucate, ca şi Nakic, cu 27 contribuind Andrieş şi Czmor, mai multe decât Florveus, utilizat cu eficienţă.

Mai mult, timişorenii au avut puterea să revină, după ce porneau în ultimul sfert cu un handicap de 11 puncte. De obicei, cădeau pe final, dar de-această dată, în doar 3 minute, au răsturnat scorul de la 71:60 la 71:72, la mijlocul ultimei pătrimi, prin pivotul Florveus, iar mai apoi au egalat prin Nakic, 77:77, şi după un time-out solicitat de Murărescu au reegalat în doar 40 de secunde prin reuşita lui Florin Popa şi dunk-ul aceluiaşi Florveus, servit de Popa: 81:81 cu 40 de secunde înainte de final. Puţin mai apoi Pătru a acumulat a cincia greşeală personală iar vaporii surprizei s-au risipit, dar impresia a rămas aceeaşi…

Timba, capabilă de reviriment, după ce ceda pasul abia din minutul 13, când, la 26:27, Dumitrescu a ochit o aruncare lungă şi s-a ajuns apoi la 36:27. Până atunci însă, un debut în stilu-i characteristic, acum cu Czmor în mână, autor a opt puncte de la 5:2 la 7:13.

Galben-negrii nu s-au acoperit de glorie într-un ţinut în aceleaşi tente dar au reamintit Ligii că sunt încă totuşi prin preajmă. Doar că, prin acest succes tras de păr, Gaz Metan e acum la două puncte de BC Timişoara, cu un joc mai puţin disputat în contul medieşenilor, la Steaua.

*

5 de start: Marojevic, Tsiaras, Dumitrescu, Mandache, Bogavac – Nakic, Popa, Andrieş, Czmor, Pătru.

Marcatori:

Gaz Metan (7): Mandache 21 puncte, Bogavac double-double 20p (10 recuperări), Dumitrescu 14p, Tsiaras 12p, Radetic 10p, Marojevic 5p, Solopa 4p. A mai jucat Cristiean.

Timba (7): Nakic 18 puncte, Florveus 14p, Czmor 14p (5 recuperări), Popa 13p (6 recuperări), Andrieş 11p, Pătru 9p, Costa – două puncte.

A mai jucat Păcurariu, 13 minute.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: