Etapă cu ghinion pentru formațiile timișorene din LNBM, cu înfrângeri la Târgu Mureș și Sibiu

Ambele prim-divizionare de baschet masculin de pe Bega au fost învinse în partidele din etapa a 6-a, ultima înainte de pauza pentru naționale. BC SCM Timișoara a pierdut la Târgu Mureș, scor 81-75. Cu un lot restrâns, BC Timba Timișoara a fost în meci doar în prima repriză la Sibiu, fiind învinsă cu 98-70.

BC SCM Timișoara a oprit seria de succese consecutive la 4, fiind învinsă de BC Mureș, o echipă cu mari probleme financiare în debutul acestui sezon. Gazdele de la Târgu Mureș s-au impus cu 81-75, pe sferturi: 24-24, 24-12, 13-25 și 20-14. Cea mai mare diferență a fost de 14 puncte în favoarea mureșenilor, la 50-36. Au fost 20 de schimbări de lider și 10 egalități.

BC Mureș a început partida în formula Person, Steff, Santa, Mijovic și Pita. BC SCM Timișoara i-a avut în 5-ul de start pe Burgess, Jeremic, Tohătan, Komatina și Drăgușin. Alb-albaștrii au făcut diferența cu cele 21 de libere transformate (din 24), având 12 puncte în plus de la linia de fault. Timișorenii au fost mai buni de la distanță cu 8 reușite (din 23), față de 4 (din 12) cât au avut gazdele.

Dino Pita a fost coșgheterul partidei cu 27 de puncte. Pentru gazde s-au mai remarcat Mijovic (12 puncte și 9 recuperări), Mladenovic (12 puncte) și Person (10 puncte și 6 assist-uri). Milos Komatina a fost cel mai bun marcator al timișorenilor cu 18 puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Jeremic 13 puncte (plus 7 recuperări și 4 pase decisive), Diaz și Mijajlovic câte 11 puncte, Popa Calotă 7 puncte, Drăgușin 6 puncte (7 recuperări), Gheorghe 4 puncte, Păun 3 și Burgess 2 puncte. Drăgușin și Popa Calotă au ieșit cu 5 faulturi.

Pentru mureșeni a fost a doua victorie în campionat, în timp ce pentru alb-violeți a fost a doua înfrângere.

BC Timba pleca din start ca outsider la Sibiu, după ce l-a pierdut și pe Pavlovic

Sursa foto: CSU Sibiu facebook

BC CSU Sibiu-BC Timba Timișoara s-a încheiat 98-70, pe sferturi: 21-17, 22-19, 29-14 și 26-20. Galben-negri au mers la Sibiu fără prea multe speranțe, după ce au rămas și fără Pavlovic, jucătorul cu cele mai multe minute în primele cinci etape din campionat. „Vulturii” lui Fleșeriu au marcat 14 trițe, cu 11 mai mult ca bănățenii.

Belgianul „urșilor”, Thomas de Thaey, a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte. Pentru Timba au mai înscris: Florveus 12 puncte (7 recuperări), Lazăr 11 puncte, Rotariu 8, Bamba 7, Medgyesy 6, Sonenfeld 4 și Balmuș 2 puncte. Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 18 puncte, urmat de Davis cu 15, Cooper cu 14 (fiind în double-double cu cele 10 recuperări) și Kinnard II cu 13 puncte.

Sibienii s-au instalat provizoriu pe primul loc, la egalitate cu alte trei echipe cu un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri. Pentru Timba a fost a 5-a înfrângere în debutul de campionat.

În Liga Națională de baschet masculin urmează o pauză pentru meciurile naționalei de seniori, care va debuta în calificările pentru Campionatul Mondial din 2019. Competiția internă se reia pe 2 decembrie, cu etapa a 7-a. Atunci ambele formații timișorene au meci acasă. „Leii” primesc vizita vicecampioanei CSM Steaua Eximbank București. Timba va întâlni pe BC Mureș Târgu Mureș. Este posibil ca la acel meci „urșii” să joace, în sfârșit, la Buziaș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: