EuroBasket 2013 nici n-a început dar România e deja eliminată din preliminariile EuroBasket 2015

Federația Română de Baschet ar trebui să reconsidere strategia aplicată la nivelul competițiilor sale interne, în lumina constantelor eșecuri pe plan internațional, exacerbate în aceste zile de eliminarea reprezentativei sale de seniori chiar din prima fază preliminară a EuroBasket 2015.

Aseară, prin victoria Bulgariei în Islanda, unde a recuperat deficitul de 44:31 înregistrat la pauză în favoarea insularilor, impunându-se cu 81:79, România a fost eliminată din cursa pentru semifinalele primei faze preliminare încă înaintea disputării ultimului joc din grupa triunghiulară, cel cu nordicii, din 16 august.

Mai mult, calculele hârtiei au fost confirmate, ”tricolorii” plecând de fapt cu șansa a treia, după bulgari și islandezi, și mai având ocazia doar să obțină cel mult locul 2. Fără efect însă. Eliminare.

Gemenii Deyan și Kaloyan Ivanov au fost de bază pentru vecinii de la sud, cu 19 puncte și 8 recuperări respectiv un double-double (14p, 14 recuperări), Bulgaria mergând mai departe.

Cu o victorie, în Bulgaria, și două eșecuri, în primele meciuri acasă, de la Constanța, elevii lui Marcel Țenter și Milorad Perovic au sucombat de la primul hop, ca efect al politicii de importuri masive de jucători străini de mâna a doua, dusă de prim-divizionarele Ligii Naționale, dăunând implicit investiției și încurajării baschetului juvenil autohton.

Luna viitoare începe în Slovenia turneul final al Campionatului European de seniori, EuroBasket 2013. Așadar, se poate spune că România a fost scoasă din cursa viitoarei ediții încă înaintea încheierii celei actuale, ceea ce spune totul.

Bulgaria este prima calificată din faza grupelor preliminare, intrând în cea semifinală a celor mai modest cotate 13 reprezentative din competiția pentru 2015.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: