EuroChallenge şi Oldenburg, întîietate în faţa derbyului cu Ploieşti

Nici două săptămîni nu o mai despart pe vicecampioana BC Timişoara de debutul în Grupa F din EuroChallenge, programat marţi 6 noiembrie, acasă cu Lami-Ved Kormend, iar clubul alb-violet se vede deja nevoit, datorită calendarului competiţional al fazei grupelor în eurocupe, să reprogrameze cel puţin o partidă. Dar deşi iţele par a se încurca, pe fondul eşecurilor de săptămîna trecută, bănăţenii pot trage nădejde că tocmai la Oradea, unde urmează a juca vineri seară, se revanşau la doar 7 zile după pierderea finalei Cupei României, în februarie…

BC Timişoara, vicecampioana României şi finalista Cupei României, are eurocupele în program şi în acest sezon, începutul de decembrie, ce aduce ultimul meci acasă din EuroChallenge, urmînd a suferi amînarea cel puţin a unui joc

Astfel, tocmai reeditarea finalei play-off din luna mai, cu CSU Ploieşti, programată în 5 decembrie, la Timişoara, în cadrul rundei a XI-a din Liga Naţională, a fost amînată pentru 7 ianuarie 2013 (ora 18), într-o seară de luni şi la două zile după returul de la Sibiu al sferturilor de finală ale Cupei României.

Totodată, nu este exclusă reprogramarea deplasării la Craiova, pentru jocul cu SCM U, din cadrul etapei a X-a, anunţată în jurul datei de 1 decembrie, pentru a face loc aceleiaşi penultime etape din Grupa F în EuroChallenge, coincizînd cu ultimul meci în sala „Constantin Jude”, de marţi 4 decembrie, cu gruparea germană EWE Baskets Oldenburg.

Jocul din Bănie, care ar trebui să aibă loc vineri 1 decembrie, este sandwich între returul din Ungaria, cu Lami-Ved, şi găzduirea partidei cu nemţii din Oldenburg, ambele marţea.

Vicecampioana României va încerca prinderea unuia dintre primele două locuri în cadrul Grupei F, ce asigură calificarea în faza următoare a întrecerii, constînd în 4 grupe a cîte 4 echipe, premergătoare la rîndul ei sferturilor de finală, repartizată fiind în cea de-a patra şi ultima urnă valorică, după Szolnoki Olaj (Ungaria), EWE Baskets Oldenburg (Germania) şi Lami-Ved Kormend (Ungaria).

Pînă la intrarea în focurile eurocupelor, „violeţii” mai au însă alte două etape în Liga Naţională, şi anume vineri seară, la Oradea, într-un derby al vestului cu CS Municipal difuzat în direct de DIGI Sport, şi apoi joi 1 noiembrie, de la ora 18,15, în deschiderea rundei a şasea, acasă cu BCM U Piteşti, de care era învinsă în week-end-uri succesive, în februarie, atît pe Bega cît şi la Bucureşti, în finala Cupei României.

Ulterior, între etapele de campionat din 10 noiembrie, la Bucureşti, cu Dinamo, la care evoluează Leonard Filip, 17, acasă cu CSU Atlassib Sibiu, respectiv 24 noiembrie, la Miercurea Ciuc, se vor intercala, în fiecare marţi, vreme de 6 săptămîni, disputele din EuroChallenge.

Cert este că tripla campioană a Ungariei din 1987, ´96 şi 2003, şi care aniversează în acest an o jumătate de secol de la înfiinţare, n-a pornit prea strălucit în elita maghiară, cu un succes şi 3 eşecuri, ocupînd locul 10 din 12 participante după primele 4 etape din NB1, aşa încît elevii lui Badnjarevic par a pleca avînd prima şansă în duelul de debut cu Lami-Ved Kormend, roş-negri antrenaţi de Balasz Sabali ce au în componenţă şi 2 americani respectiv un prim-marcator croat în vîrstă de 25 de ani, Zvonko Buljan, jucător de poziţia 4 cu 74 de puncte şi două double-double în 3 dintre meciurile jucate pînă la ora actuală în campionat.

Mai presantă pentru timişoreni este însă momentan revenirea pe căi victorioase în Liga Naţională, deplasarea pe terenul liderului la zi, una dintre cele doar două echipe încă neînvinse în elită, anunţîndu-se foarte dificilă. Totuşi, BC Timişoara se impunea cu 85:81 pe Crişul Repede, în 25 februarie şi la o săptămînă după finala Cupei României, pierdută la Bucureşti, dovedindu-şi pe-atunci capacitatea de a reveni după un eşec major, ceea ce este de dorit şi la momentul actual.

Bogdan Popescu era coşgeter cu 30 de puncte la ora respectivei victorii, bihorenii încheind ulterior sezonul regulat pe locul 5, cu 20 de succese şi unul mai puţin decît timişorenii, şi cedînd la zero sfertul de finală din play-off, cu CSU Ploieşti. În mare, componenţa lotului lui Cristian Achim nu s-a modificat prea mult, 8 dintre baschetbaliştii din sezonul precedent rămînînd pe poziţii iar străini ca Stefanovic ori Dillon alăturîndu-se unei formaţii din care ex-bănăţeanul Milos Pesic se detaşează net în acest debut de campanie, drept cel mai bun marcator, cu 20,8 puncte, recuperator (7,8) şi pasator (4 pe meci).

În ciuda unor facile succese externe, cu Dinamo şi la Miercurea Ciuc, orădenii nu s-au impus însă prea clar în cele două jocuri disputate în noua ediţie în sala „Antonio Alexe”, mai exact la sub 10 puncte diferenţă, ultimul fiind un 67:58 cu CSU Atlassib, în care au pornit cu fundaşii Maric şi Franklin precum şi cu centrii Pesic şi Topchov, veteran de 32 de ani cu 22 puncte marcate, coşgeter, respectiv cu extrema sîrbă de 32 de ani Ivan Stefanovic, sosit după 4 sezoane la piteşteni.

Dar iată programul bănăţenilor în Grupa F din EuroChallenge: (etapa I) 6 noiembrie 2012 (marţi): acasă cu Fortress-Lami VEO Kormend; 13.11., deplasare la EWE Oldenburg; 20.11., acasă cu Szolnoki Olaj; 27 11., deplasare la Fortress-Lami; 4 decembrie, acasă cu EWE Oldenburg; 11 decembrie, deplasare la Szolnoki Olaj.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: