Ex-”violetul” Cuic, double-double în succesul la debut din finala play-off: BC Mureș Târgu Mureș – CSU Ploiești 91:81

Branko Cuic, care anul trecut devenea vicecampion național și finalist al Cupei României cu BC Timișoara, a contribuit cu un double-double, ca unică reușită de acest gen în duelul din această seară, la debutul cu dreptul al locului 1 după retur în Liga Națională, BC Mureș Târgu Mureș, 91:81 (48:42) în primul joc din finala play-off cu CSU Ploiești.

Cuic a marcat 16 puncte și a recuperat de 11 ori în cele aproape 38 de minute jucate în partida de la Târgu Mureș, în care un alt ex-alb-violet, Dan Păltinișanu, a marcat 4 puncte în 12 minute jucate. Mureșenii, pentru prima oară în finală, au mîine de la ora 20 o a doua șansă pe teren propriu, înainte ca duelul să se mute în Prahova, fief al campioanei en-titre ce trecea cu 3-0 în sferturi de BC Timișoara, de care dispunea tot la zero, 4-0, și în finala ediției 2011-2012.

Finala va fi adjudecată după sistemul cel mai bun din 7 jocuri, și eventualele meciuri 5 și 6 urmînd a avea loc tot la Târgu Mureș. Învingătorii, care treceau cu 3-0 în semifinale de Gaz Metan, i-au avut ca principali marcatori în această seară pe Ciric, cu 24 puncte, Ceskovic, cu 21, respectiv Barro, cu 17, care au marcat laolaltă peste două treimi din reușitele ardelenilor.

Rămîne de văzut dacă gruparea lui Srecko Sekulovic va merge pînă la capăt în a contura surpriza, tot așa cum recent o altă formație de această parte a Carpaților a cucerit trofeul național în dauna unei favorite din Muntenia, în întrecerea fetelor, în care ICIM U Arad a trecut cu 3-2 la meciuri de CSM Târgoviște, pe care a depășit-o în jocul decisiv sub Turnul Chindiei.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 0

 


Ultimele articole din categoria Baschet: