Fetele de la CSS Bega, calificate la pas în turneul final U16

Adevărată demonstraţie de forţă a junioarelor sub 16 ani pregătite de profesoara Mioara Chiţu la CSS Bega Timişoara, care de vineri dimineaţă de la ora 9 şi pînă sîmbătă după-amiază înaintea orei 17 şi-au adjudecat la galop 4 victorii în Seria B a fazei turneului semifinal al Campionatului Naţional, cîştigînd astfel înainte de limită grupa şi calificîndu-se en-fanfare la turneul final. Iar triumful din Bucureşti e cu atît mai dulce cu cît s-a înregistrat în dauna tradiţionalei rivale BC MC Sport Cluj.

Duminică, pe cînd celelalte 4 adversare din Seria B îşi vor disputa jocurile finale, timişorencele îşi vor savura cîştigarea dintr-un foc a grupei, fără pauză între dueluri. Astfel, în ultima reprezentaţie a Timişoarei în sala „Profesor Octavian Dimofte” din Bucureşti, în faţa a 100 de spectatori, a fost 64:49 (17:11, 15:8, 13:18, 19:12) cu CSS Ploieşti, ultima clasată.

Ca realizări, principala marcatoare a echipei nu s-a dezminţit nici sîmbătă după-amiază, Alexandra Brigitte Steiner (40 minute jucate; 23 puncte / 15 recuperări / două asistenţe) fiind coşgetera lui CSS Bega, fiind secondată de Alexandra Sasebeş (35:46; 21 puncte / 11 / 3), principala pasatoare a trupei în formă a sezonului. Au mai punctat Cristina Stiopu (34:27; 8 puncte / 9 / 0), Teodora Pantea (38; 4 / 1 / 1), Flavia Szerencsi (21:43; 4 / 1 / 2), Iulia Plapşa (24:43; 2 / 3 / 0) şi Ariana Indru (4:32; 2 / 3 / 0) şi a mai jucat Bianca Cioca, 49 de secunde.

Ca istoric al partidei, de la 3:0 pentru prahovence la 3:9, de unde avantajul a tot crescut pentru „Bega”, rotunjindu-se la unul maxim în acest joc, 15 la final.

CSS Bega s-a impus pe linie în Seria B, disputată la Bucureşti, şi anume cu 70:66 în jocul cheie cu BC MC Sport, cu 85:44 CSS Craiova şi cu 77:47 cu CS Olimpia Bucureşti, triumfînd şi calificîndu-se în finale de pe primul loc, cu 8 puncte din 4 jocuri. O urmează BC MC Sport, cu 5 puncte, CS Olimpia, cu 4, CSS Craiova, cu 4, şi CSS Ploieşti, cu 3, toate mai evoluînd duminică, în cîte un joc. Phoenix Galaţi şi-a încheiat de sîmbătă jocurile din cealaltă serie a fazei semifinale, dar cu un eşec din 4, fiind urmată în ierarhie de CSS Botoşani şi LPS Alba Iulia, cu două puncte mai puţin şi încă un meci de disputat.

CSS Bega s-a calificat la turneul semifinal după ce a înregistrat doar un eşec din 6 în faza preliminară şi apoi a acumulat 4 victorii în Grupa valorică A, fază secundă a categoriei U16.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: