Fetele de la SCM Timișoara au câștigat amicalul de la Satu Mare. Băieții de la BC SCM, învinși la Vârșeț în meciul de verificare

Formațiile de seniori de la SCM Timișoara au jucat în această săptămână câte un meci de pregătire. Fetele au câștigat în deplasare la colega de competiție, CSM Satu Mare. A fost 72-67 pentru nou-promovată într-un duel în care gazdele nu au putut folosi două straniere. Băieții de la BC SCM au pierdut amicalul de la Vârșeț, cu gazdele de la KK conducând la fiecare pauză și impunându-se cu 78-73.

Fetele pregătite de Mihai Coldea au mers la Satu Mare pentru a juca două meciuri. Alb-violetele erau deja la a 4-a partidă de pregătire. Bilanțul anterior: 63-79 în deplasare la Peac Pecs, 82-61 la Târgu Mureș și 77-44 la Alba Iulia. Pentru CSM Satu Mare meciul de marți a fost primul din această perioadă de pregătire și în noua formulă. Ambele echipe au avut absențe. De la gazde nu au jucat Green, Harrison, Bolba și Moldoveanu, iar de la oaspete au absentat Brosovszky și Stoiedin.

Sursa foto: csmsatumare.ro

Era o diferență de trei puncte cu 20 de secunde înainte de final (70-67 pentru oaspete), Solopova a ratat și SCM Timișoara s-a impus cu, la final, cu 72-67, pe sferturi: 25-17, 14-16, 17-16 și 19-15. Ecartul maxim a fost de 13 puncte în favoarea bănățencelor, la mijlocul sfertului trei. Maegan Conwright a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 22 de puncte. Pentru alb-violete au mai înscris: Lloyd 18 puncte, Ardelean 11, Kiriienko 6, Pop 6, Filip 6 și Young 3 puncte. În 5-ul de start au fost: Conwright, Ivășchescu, Lloyd, Ardelean și  Burdgess. Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare de la CSM Satu Mare cu 17 puncte. Pentru gazdele pregătite de Marius Dobă au mai înscris: Solopova 14 puncte, Williams 12, Baltic 10, Szmutku 7, Uiuiu 5 și Sfârlea 2 puncte. Miercuri dimineață a mai avut loc un meci de pregătire între cele două formații și au fost folosite jucătoarele cu mai puține minute, fără să conteze prea mult scorul.

Pentru timișorence a fost ultimul amical. Acestea vor începe meciurile oficiale peste fix o săptămână, pe 27 septembrie când primesc vizita echipei din Arad în primul tur al cupei. E posibil ca și FCC ICIM Arad să dispute un amical la Satu Mare, în week-end. Adversarele timișorencelor din cupă au disputat până acum două partide amicale, ambele cu adversari pe care îi întâlniseră timișorencele înainte, cu bilanț asemănător: înfrângere la Pecs și victorie la Alba Iulia.

Băieții au pierdut la Vârșeț

Sursa foto: facebook.com/bcscmtimisoara

Miercuri seară a fost rândul băieților de la BC SCM Timișoara să joace un amical în deplasare. Adversar a fost formația care a câștigat Cupa Timișoara, acum două săptămâni. KK Vrsac s-a impus cu 78-73, pe sferturi: 23-20, 10-12, 20-18, 25-23. Față de turneul amical din Ungaria, Costescu a schimbat jucătorul sub 23 de ani pe care l-a trimis în formula de start, cu Gheorghe în locul lui Tohătan. În primul 5 au mai fost Burgess, Jeremic, Komatina și Diaz. Pe final au fost multe aruncări libere și gazdele s-au desprins de  la 74-72 la 78-73. Adrian Diaz a fost cel coșgheterul partidei cu 18 puncte. Pentru timișoreni au mai înscris: Jeremic 12 puncte, Burgess 11, Popa Calotă 11, Mijajlovic 7, Drăgușin 6, Păun 5 și Komatina 4 puncte. Glisic a reușit un double-double pentru gazde cu 17 puncte și 12 recuperări.

A fost a 6-a partidă amicală disputată de timișoreni în perioada de pregătire. Aceștia s-au impus în două meciuri: 82-65 la Belgrad cu Dynamic (în meciul reprogramat) și 72-61 cu SZTE Szedeak Szeged (la turneul din Ungaria). Din bilanțul alb-violeților fac parte patru amicale pierdute: cele două de la Cupa Timișoara (85-89 cu CSU Sibiu și 86-87 cu CSM CSU Oradea), 69-85 cu KTE Duna Aszfalt Kecskemet (la turneul din Ungaria) și 73-78 la KK Vrsac.

BC SCM Timișoara mai are programat un meci de verificare, pe 23 septembrie la Tamis Pancevo. Bănățenii încep seria meciurilor oficiale cu duelurile din Cupa României, pe 30 septembrie la Craiova, cu returul pe 4 octombrie la Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: