Fetele lui SCM Timișoara, debut în play-off cu CSM Satu Mare

Secția feminină de baschet de la SCM Timișoara debutează astăzi în faza eliminatorie a Ligii Naționale. Alb-violetele sunt la primul sezon în primul eșalon și au încheiat pe 7 după cele două faze ale sezonului regulat. Acestea pornesc cu a doua șansă în disputa cu formația de pe locul secund, CSM Satu Mare. Se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri în primul tur de play-off.

CS SCM Timișoara a fost pe 7 la finalul fazei a doua a sezonului regulat cu 27 de puncte și un bilanț de 8 victorii și 11 înfrângeri. CSM Satu Mare a jucat un meci în plus pentru că a fost în grupa 1-5 după prima fază a sezonului regulat. Sătmărencele au încheiat pe locul secund cu 33 de puncte (13/7).

Va fi al 5-lea meci în acest sezon între cele două echipe, al 3-lea oficial. Înainte de startul campionatului au fost două amicale la Satu Mare, câștigate de SCM Timișoara cu 72-67 și 69-52. Cele două dueluri oficiale din prima fază a sezonului regulat le-au revenit sătmărencelor. Acestea s-au impus cu 69-57 la Timișoara și 91-86 pe propriul teren, după prelungiri.

Alb-roșiile au făcut modificări doar sub panou în acest sezon. Au jucat pe postul de pivot, pe rând, Williams, Miller și Denson. Prima a avut evoluții foarte bune în debutul campionatului, dar a primit o ofertă de nerefuzat din Asia și a plecat. Miller nu a impresionat pentru sătmărence, care se bazează acum pe Denson sub panou. Alături de aceasta, pe poziția 5 mai joacă și Baltic, care nu a intrat în ultimul duel cu alb-violetele. Sârboaica a absentat o perioadă importantă din cauza problemelor cu vizele care au încurcat baschetul românesc de-a lungul acestui sezon.

SCM Timișoara a rămas cu două straniere după despărțirile de Conwright, Kiriienko și Young. Burdgess și Lloyd sunt cele două jucătoare străine care au rămas sub comanda lui Mihai Coldea. În această formulă, alb-violetele au ajuns în semifinalele Cupei României, după ce au trecut în sferturi de Olimpia CSU Brașov, o echipă cu 5 straniere.

Timișorencele au avut o pauză de aproape trei săptămâni după turneul final al Cupei, din luna februarie. Acestea au participat săptămâna trecută la turneul grupei 6-9, la Oradea, de unde au plecat cu două victorii și o înfrângere.

CSM Satu Mare a avut un program aglomerat în ultima lună, cu meciuri în fiecare weekend. Sătmărencele au ajuns în finala Cupei, pe care au pierdut-o cu 48-62 în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Conducerea clubului a depus un memoriu prin care solicita victoria la masa verde pentru că Sepsi a folosit 4 europence și 2 americance, iar în regulament scria 3 și 3. După judecata de la comisii, federalii au admis că este o greșeală în regulament, care nu a respectat ce s-a discutat la ședința președinților de club, unde s-a decis limitarea numărului de jucătoare non-europene la 3, iar acel 3/3 era doar un exemplu. Comisiile au decis că trofeul rămâne la formația din Covasna.

Pentru sătmărence a urmat Final 4-ul Ligii Europei Centrale la începutul lunii martie. Acestea au câștigat competiția regională la Brașov, după o finală cu Pharmaserv Marburg.  După aceea au fost programate cele două turnee ale grupei 1-5. Ardelencele și-au asigurat locul 2 cu cele două victorii de la Brașov (73-71 cu Universitatea Cluj, cu coșul lui Green în ultima secundă, respectiv 62-54 cu Olimpia CSU Brașov). După ce și-au îndeplinit obiectivul cu locul secund, alb-roșiile au deplasat un lot redus, de 8, la Alexandria, având probleme medicale. Au fost două înfrângeri în aceste condiții, 76-81 cu gazda CSBT și 56-93 cu campioana ACS Sepsi SIC.

Antrenorul SCM-ului timișorean, Mihai Coldea, compară lotul celor de la Satu Mare cu cel al liderului autoritar, ACS Sepsi. „Începem play-off-ul pe terenul echipei din Satu Mare, care are un lot valoros, poate chiar mai valoros decât al lui Sepsi Sic. Nimeni nu ne dă vreo șansă înaintea acestor meciuri, din cauza problemelor de lot pe care le avem, dar noi am pregătit bine meciul, fetele au muncit mult în ultimul timp și cred că trecem printr-o perioadă destul de bună. Vom merge la Satu Mare să dăm totul pe teren, vreme de 40 de minute, și sunt sigur că vom juca un baschet de calitate”, a declarat Mihai Coldea pentru site-ul oficial al clubului.

Ambii antrenori sunt la prima experiență ca principal în play-off. Mihai Coldea a condus aproximativ un an formația de senioare a Universității Cluj, între octombrie 2014 și octombrie 2015. Atunci clujencele nu aveau foarte mari pretenții și au încheiat pe 9. În sezonul următor a început ca principal, dar a trecut în postura de secund al lui Dragan Petricevic. În 2017 Universitatea Cluj-Napoca încheia pe doi în Liga Națională, cu Coldea secund. Marius Dobă este la prima experiență în postura de antrenor principal la senioare. Acesta a mai făcut parte din staff-ul celor de la Târgoviște, la diferite competiții câștigate, dar este pentru prima dată în postura de a conduce echipa.

În primul tur din play-off se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri, cu un eventual decisiv pe terenul formației mai bine clasate la finalul sezonului regulat.

Seria dintre CSM Satu Mare și SCM Timișoara începe astăzi, de la ora 18, cu meciul de pe terenul sătmărencelor. Vor arbitra: Istvan Bertalan, Mate Stretea și Octavian Goina, supervizați de Radu Vaida. A doua partidă se va juca în 27 martie la sala Constantin Jude, de la ora 19:30. Celelalte dueluri din sferturi sunt: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSU Alba Iulia, Olimpia CSU Brașov – FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj – CSBT Alexandria.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: