Fetele de la SCM Timișoara, al 6-lea eșec consecutiv afară

CS SCM Timișoara a jucat miercuri seară la Alexandria, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Alb-violetele au fost învinse cu 72-69, pe sferturi: 23-22, 19-16, 19-13 și 11-18. În prima repriză meciul a fost strâns, iar în debutul sfertului patru timișorencele au revenit cu un run de 12 puncte și au dat emoții în final.

Noua sală polivalentă din Alexandria a găzduit returul dintre CSBT și CS SCM Timișoara. În tur teleormănencele s-au impus cu două puncte, după un final în care gazdele au acuzat vehement arbitrajul.

Mădălin Piperea a început partida cu Amukamara, Voicu, Vrancic, Podar și Bartee. Mihai Coldea le-a trimis în 5-ul de start al SCM-ului pe Lloyd, Ivășchescu, Ardelean, Conwright și Burdgess. Fundașul Conwright este pe picior de plecare de la echipa alb-violetă, care a început să achite din datorii, dar acestea sunt destul de importante.

Timișorencele au condus în debutul partidei cu 6 puncte, 2-8 în minutul 3. Gazdele au revenit și în minutul 8 au egalat la 16, cu 3 points-play-ul lui Grbic. Filip și Conwright au dus scorul la 16-20, dar gazdele au înscris 7 puncte la rând și au trecut la conducere. La prima pauză scorul a fost 23-22. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere în primele două minute din sfertul secund. Teleormănencele s-au dus la patru puncte în față, dar alb-violetele au egalat la 34 după triplele lui Conwright și Lloyd. La jumătatea partidei tabela arăta 42-38.

CSBT s-a distanțat la 11 lungimi după jumătatea sfertului trei, când scorul era 54-43. În ultimul sfert s-a plecat de la 61-51. Voicu și Amukamara au dus ecartul la 15 lungimi în minutul 33 (66-51). Au urmat cinci minute fără coș pentru gazde. Timișorencele au reușit un run de 12 puncte, jumătate din ele marcate de pivotul Burdgess. Ecartul scădea la cinci lungimi cu trei minute până la final. Mihai a oprit seceta din atacul gazdelor, iar Amukamara a punctat de după semicerc pentru 71-65. Lloyd și Burdgess și-au apropiat echipa la două lungimi cu puțin peste un minut rămas din joc. Pivotul a ratat aruncarea suplimentară. Oaspetele au faultat și Vrancic a transformat a doua liberă. La ultima posesie Conwright a fost sancționată cu fault în atac, la Bartee, astfel că, la fel ca la meciul tur, alb-violetele nu au mai apucat să încerce o ultimă aruncare. S-a încheiat 72-69.

Pentru CSBT Alexandria a fost a 7-a victorie din 8 partide pe propriul teren. Singura formație care a plecat cu puncte de la Alexandria a fost campioana ACS Sepsi SIC. CS SCM Timișoara nu se regăsește în deplasare, în continuare, având 6 înfrângeri consecutive pe terenuri străine în actuala ediție de campionat, din 7 meciuri.

Promise Amukamara a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte la care a adăugat 5 recuperări și 3 pase decisive pentru 21 în dreptul eficienței. La gazde au mai înscris: Voicu 13 puncte (plus 7 recuperări), Grbic 13 puncte, Mihai 8, Bartee 7, Vrancic 5 și Podar 3 puncte.

Leeza Burdgess a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 19 puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări, 22 în dreptul eficienței. Pentru SCM au mai înscris: Lloyd 16 puncte (plus 5 recuperări), Conwright 15 puncte (plus 6 pase decisive), Ardelean 6 puncte, Filip 5, Kiriienko 4, Stoiedin 2 și Ivășchescu 2 puncte. Au mai jucat Brosovszky Boriga și Pop.

Gazdele au înscris mai mult de după semicerc (7 triple față de 4) și de la linia de fault (13-11 la libere marcate). Timișorencele au avut mai multe reușite de două puncte (23-19). 13-20 a fost scorul la mingi pierdute și 18-25 la faulturi.

Nu a fost o săptămână prea bună pentru formațiile timișorene, după ce în week-end ambele echipe de băieți au fost învinse. Timba a pierdut acasă cu SCMU Craiova, 74-101, în timp ce BC SCM Timișoara a cedat locul secund după înfrângerea de la Sibiu, scor 81-73.

Sâmbătă, echipele de pe Bega joacă din nou. La sala Constantin Jude va fi un cuplaj, fetele de la SCM jucând de la ora 17 cu CSU Alba Iulia. Colegii de secție de la BC SCM vor primi vizita codașei Dinamo București, de la ora 19:30. BC Timba va evolua în deplasare cu Phoenix Galați, de la ora 19. Meciul „urșilor” va fi transmis de FRB TV pe youtube.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: