Fetele de la SCM Timișoara vor juca în decisiv cu CSM Satu Mare după eșecul de acasă. „Leii” au pierdut la limita în startul grupei 1-6

Ambele prim-divizionare de la SCM Timișoara au avut parte de înfrângeri în cursul acestei săptămâni. Fetele au pierdut meciul doi cu CSM Satu Mare cu 50-68 și semifinalista din LNBF se va decide vineri, în meciul decisiv de la Satu Mare. Băieții au jucat astăzi cu CSM CSU Oradea și au pierdut cu 86-88. Antrenorul Tudor Costescu a fost suspendat la acest meci. BC Mureș s-a retras astfel că Timba a stat în această etapă.

Marți seara a fost rândul fetelor de la SCM Timișoara să găzduiască partida a doua din cadrul primului tur de play-off. Alb-violetele veneau după succesul surprinzător din primul meci, când s-au impus cu 82-71 la Satu Mare.

Mihai Coldea a început partida cu Lloyd, Pane, Stoiedin, Brosovszky Boriga și Burdgess, iar Marius Dobă le-a trimis în formula de start pe Green, Sfîrlea, Mandache, Denson și Harrison. Oaspetele erau obligate să câștige pentru a forța decisivul, după ce porneau de pe locul 2 în play-off. Sătmărencele au marcat primele 5 puncte ale partidei, dar alb-violetele au preluat conducerea cu un run de 11 puncte. Au urmat 13 puncte la rând pentru oaspete, iar scorul devenea 11-18.  Scorul la prima pauză a fost 14-20.

Parțialul sfertului doi le-a fost favorabil alb-roșiilor, pentru trei puncte, iar la jumătatea partidei scorul a fost 28-37. Diferența a continuat să crească în următorul sfert, iar la ultima pauză scorul era 39-56. Cel mai mare ecart s-a înregistrat la jumătatea sfertului patru, 20 de puncte. S-a încheiat 50-68 și scorul general al seriei este 1-1.

Dacă în primul meci au avut procentaje foarte bune, cu care și-au surprins adversarele, timișorencele au ratat foarte mult în meciul doi. Doar 27% din șuturile din acțiune și-au atins ținta (18 din 66), în timp ce oaspetele au avut 49% (27 din 55).

Taneisha Harrison a fost coșghetera meciului cu 18 puncte, fiind și cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu +23 la acest capitol. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 15 puncte, Denson 12 puncte (plus 9 recuperări), Green 11 puncte, Solopova 7, Uiuiu 3 și Sfîrlea 2 puncte.

Monika Brosovszky Boriga a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 12 puncte, urmată de tânăra Roxana Pane, cu 10. De la SCM Timișoara au mai înscris: Stoiedin 8 puncte (8 recuperări), Lloyd 6, Burdgess 5, Filip 4, Pop 3 și Ardelean 2 puncte.

Este singurul duel din primul tur de play-off care are nevoie de joc decisiv. Acesta se va disputa vineri, de la ora 18, la Satu Mare. Câștigătoarea acelui meci va juca în semifinală cu Olimpia CSU Brașov, care a trecut în două meciuri de FCC ICIM Arad. Cealaltă semifinală va fi reeditarea finalei din sezonul trecut, între ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca. Campioana en-titre a trecut lejer de CSU Alba Iulia, în timp ce „U” a obținut două victorii la limită cu CSBT Alexandria.

Eșec la limită pentru alb-violeți, fără antrenorul principal pe bancă

Miercuri seară a fost rândul băieților de la clubul municipal să găzduiască meciul din prima etapă a grupei 1-6, cu CSM CSU Oradea. Antrenorul Tudor Costescu a fost suspendat o etapă, după ce a fost eliminat în meciul de la Cluj, din ultima etapă a primei faze din sezonul regulat. Cu acesta în tribună, Nenad Markovic și Cristian Bota au condus echipa în partida de astăzi.

BC SCM Timișoara a început cu Burdgess, Gheorghe, Jeremic, Komatina și Drăgușin, iar Cristian Achim i-a trimis în formula de start pe Richard, Gajovic, Țîbîrnă, Pasalic și Nicolescu. Startul partidei le-a fost favorabil oaspeților, care au marcat primele 7 puncte. Drăgușin a marcat primul pentru gazde, după două minute și jumătate, de la linia de fault. Timișorenii s-au apropiat la un punct, iar la prima pauză scorul a fost 15-19. Ecartul a crescut, din nou, la 7 puncte pentru formația vizitatoare, dar tripla lui Mijajlovic egala la 26 în minutul 14. Țîbîrnă a reușit 11 puncte în trei minute și jumătate, iar diferența era de cinci puncte în favoarea oaspeților. Popa Calotă și-a apropiat echipa la un punct, dar Mandache a stabilit scorul la jumătatea partidei, după ce a transformat o liberă din cele 3 de care a beneficiat. S-a intrat la vestiare când scorul era 41-43.

La fel ca în debutul partidei, alb-violeții au avut probleme să găsească drumul spre coș, iar orădenii au marcat primele 9 puncte după reluarea partidei. Komatina a semnat prima reușită a gazdelor în partea secundă, cu o triplă, iar scorul devenea 44-52 în minutul 24. Elevii lui Achim s-au dus din nou la opt puncte în față, dar timișorenii s-au apropiat la trei lungimi înaintea ultimului sfert, după reușita lui Popa Calotă. Sfertul patru a început de la 63-66. A fost rândul bănățenilor să deschidă mai bine perioada de joc și au preluat conducerea cu 71-66 în minutul 32.

Orădenii au revenit și au trecut în față cu cinci lungimi, după jumătatea sfertului patru. Jeremic a dus echipa gazdă la două puncte în spate, dar orădenii au mers din nou la 7 lungimi la intrarea în ultimul minut și avansul s-a dovedit a fi suficient pe final. Tripla lui Popa Calotă ducea diferența la trei puncte când mai erau 35 de secunde. Richard puncta de la linia de fault pentru 84-88, iar Stevanovic a stabilit scorul final, cu mai puțin de o secundă până la final. A urmat un timp de odihnă și orădenii au ratat ultima aruncare. S-a încheiat 86-88, cu prima victorie în duelurile directe din acest sezon, la a treia încercare.

Ambele echipe au marcat 24 de coșuri de două puncte, iar orădenii s-au impus grație celor două triple în plus (9 față de 7). Alb-violeții au transformat cu 4 libere mai mult (17-13).

Vaidas Kariniauskas a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte. pentru CSM CSU Oradea au mai înscris: Richard 16 puncte, Gajovic 15 puncte (plus 9 recuperări), Mandache 11 puncte, Țîbîrnă 11, Pasalic 5, Nicolescu 5 și Valeika 2 puncte.

Igor Mijajlovic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 17 puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Diaz 14 puncte, Popa Calotă 13, Burdgess 12, Drăgușin 9, Jeremic 9, Stevanovic 6, Tohătan 3 și Komatina 3 puncte.

După acest rezultat, cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 37. Liderul BC CSU Sibiu s-a impus în deplasare la BCMU FC Argeș Pitești cu 98-81, iar CSM Steaua Eximbank București a trecut acasă cu 84-74 de campioana en-titre, U BT Cluj. În clasamentul grupei 1-6 conduce BC CSU Sibiu cu 42 de puncte. Urmează U BT Cluj cu 41, iar Steaua are 39. Timișorenii și orădenii au câte 37, iar piteștenii au 36.

Cealaltă prim-divizionară masculină de pe Bega, BC Timba Timișoara, trebuia să joace astăzi cu BC Mureș Târgu Mureș. Dar fosta finalistă a LNBM și-a anunțat retragerea din campionat, astfel că „urșii” au stat în această etapă. Retragerea mureșenilor înseamnă, practic, că Timba este deja salvată de la retrogradare, pentru că în aceste condiții mai pică doar o formație, iar Dinamo este mult în spate. Sunt semne și dinspre Iași că ar putea să retragă, dar se mai așteaptă până în 30 reacția autorităților.

SCMU Craiova conduce cu 33 de puncte în grupa 7-12, urmată de Phoenix Galați cu 32. Timba are 28 de puncte, la fel ca retrasa BC Mureș. Rezultatele mureșenilor din prima fază a sezonului regulat s-au păstrat. Încheie clasamentul Politehnica Iași cu 26 de puncte și Dinamo București, cu 23.

În weekend urmează deplasări pentru ambele formații timișorene din LNBM, cu ambele meciuri programate sâmbătă, de la ora 19. „Urșii” vor juca la Galați, cu Phoenix, în grupa 7-12, în timp ce „leii” vor evolua pe terenul campioanei U BT Cluj. Acest meci va fi transmis pe canalul de youtube al federației.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: