Fetele lui CSŞ Bega Timişoara, medalii de bronz în Campionatul Naţional sub 15 ani

CSŞ Bega Timişoara nu se dezminte şi, după cele 3 medalii de aur cucerite în 2012 la categoriile U18, U17 şi U16, continuă să fie prolifică sub panourile junioarelor, elevele Silviei Ondreikovics, o fostă baschetbalistă prim-divizionară, cîştigînd ieri finala mică în Campionatul Naţional sub 15 ani, cu un 64:56 (34:20) în meciul pentru locul 3 al turneului final din Bucureşti, cu LPS Galaţi.

 

Aşadar doi paşi înainte pentru această nouă generaţie a Timişoarei, care anul trecut, în turneul final de la Alexandria, obţinea locul 5. Iar după fetele de la U15, urmează cele de la U18, campioane naţionale en-titre, care săptămîna viitoare se aliniază în turneul final al categoriei, alcătuit din 6 echipe, în sistem de disputare „fiecare cu fiecare”.

Simona Rădulea, cu 18 puncte, a fost coşgetera timişorencelor, care s-au impus graţie unui excelent sfert secund: 10:11, 24:9, 15:15, 15:21. Au mai înscris pentru galben-albastrele lui CSŞ Bega şi Zahra Diana Serrieh, 10 puncte, autoare a unui double-double, şi cu 12 recuperări, Roxana Pane, 7 puncte şi cu cele mai multe minute jucate (28), Denisa Mita, Ana Ivăschescu, Olivera Ispas – toate cu cîte 6 puncte, Larisa Neagu 5 puncte, respectiv Bianca Vaida, Diana Lupu şi Alexandra Voicu, cu cîte două puncte.

Aşadar toate cele 10 junioare U15 ale Timişoarei au contribuit cu puncte la jocul decisiv pentru obţinerea bronzului, abordat în cinciul Pane, Neagu, Lupu, Serrieh, Voicu.

Titlul naţional a fost adjudecat de CSŞ Alexandria, învingătoare în semifinale ale timişorencelor, cu 64:52 în finala cu gazda ACS Champions Bucureşti.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 15

 


Ultimele articole din categoria Baschet: