Final de an și pentru juniorii sub 13 ani de la CSȘ Bega: o victorie și un eșec în turneul acasă, locul 1 în Grupa D la mijlocul fazei de calificare

Baschetbaliștii timișoreni de la Clubul Sportiv Școlar Bega au încheiat sezonul de toamnă pe locul întâi în cadrul grupei regionale D la mijlocul fazei I de calificare din Campionatul Național FRB la categoria de vârstă sub 13 ani, continuându-și astfel drumul spre turneul final.

Finalul de an competițional pentru juniorii de la U13 s-a derulat pe propriul parchet, în sala de jocuri sportive ”Mircea Albu” din Timișoara, odată cu cea de-a VI-a etapă din cadrul Campionatului Național de baschet masculin la această grupă de vârstă.

Din postura de gazdă, CSȘ Bega Timișoara le-a avut ca adversare pe AS BC Valbon Arad și LPS Târgu Mureș, iar în primul meci s-au întâlnit bănățenii și juniorii din inima Ardealului.

Chiar dacă în primele 3 sferturi oaspeții de la Târgu Mureș au reușit să se mențină în avantaj, determinarea, condiția fizică și publicul susținător au făcut ca micii baschetbaliști timișoreni să se desprindă detașat și să obțină o nouă victorie, cu scorul de 62:51.

În cea de-a doua confruntare, CSȘ Bega Timișoara – AS BC Valbon Arad, bănățenii nu au mai reușit să repete revenirea pe tabela de marcaj, trebuind să se recunoască învinși, scor final 54:62.

Chiar și așa, timișorenii vor sărbători în preajma bradului de Crăciun de pe locul 1 în seria regională, iar dacă s-ar întocmi un clasament la nivel național în funcție de punctele acumulate, băieții de la CSȘ Bega Timișoara s-ar situa pe locul 3 pe țară cu un număr de 22 de puncte, rezultând din 10 victorii și două înfrângeri. Bănățenii ar fi devansați de U-BT 1 Cluj-Napoca și CSȘ Nr. 5 București, ambele echipe cu câte 24 de puncte. Dar așa cum se știe, regulamentul de desfășurare al Campionatului Național masculin de baschet U13 din acest an nu ține cont de acest punctaj și de numărul victoriilor, ci numai de plasarea pe locurile 1 și 2 la sfârșitul etapei a XII-a.

Ceea ce îi menține pe juniori meci de meci ”în priză” și conectați în lupta pentru calificare pe durata întregului campionatul, și cu riscul ca în runda a XII-a, pe fondul apariției unor probleme ca de exemplu în cazul accidentărilor, să te afli în pericol de a rata prinderea unuia din primele două locuri și implicit calificarea la turneul final, asta chiar dacă pe parcursul celorlalte 11 etape a fost acumulat un număr de puncte superior celorlalte formații.

Vom vedea ce va aduce anul 2019, dar până una alta urmează o perioadă de minivacanță pentru cei de la CSȘ Bega, spunem minivacanță, întrucât antrenamentele continuă, inclusiv cu un cantonament de pregătire fizică la Gărâna, începând cu data de 3 ianuarie 2019, astfel încât etapa a 7-a, care se va desfășura în perioada 21-27 ianuarie, să-i găsească pe juniori mai pregătiți, mai motivați. În cadrul rundei a șaptea, baschetbaliștii sub 13 ani de la ”Bega” le vor avea adversare pe CSȘ Târgu Jiu și ACS Alpha Sport Team Sibiu. Momentan, îl pot aștepta merituoși pe… Moșu’. 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 10

 


Ultimele articole din categoria Baschet: