FOTO. CS SCM Timișoara a debutat cu victorie în Cupa României. Alb-violetele au făcut diferența pe contraatac și la recuperare

Nou-promovata CS SCM Timișoara a câștigat primul său meci în Cupa României. A fost 69-64 în compania dublei câștigătoare a competiției, FCC ICIM Arad, pe sferturi: 20-15, 18-17, 17-21 și 14-11. Mihai Coldea a debutat pe banca SCM-ului. Ambele echipe au suferit la relațiile de joc, cu destule probleme în  apărare și pase greșite. Oaspetele au avut  momente când nu au făcut blocaj defensiv, lucru speculat de alb-violete. 51-38 a fost scorul la recuperări. Timișorencele au fost mai precise la contraatacuri și au marcat cu două puncte în plus în urma greșelilor adverse, deși au pierdut cu 9 mingi mai mult. Calificarea se decide sâmbătă la Arad.

În cupă echipele sunt obligate să aibă în permanență două românce pe teren. Mihai Coldea a condus primul meci oficial în calitate de antrenor la CS SCM Timișoara. Acesta a început partida cu Filip, Ardelean, Conwright, Lloyd și Burdgess. Stoiedin și Brosovszky nu au putut să joace. La FCC ICIM Arad nu  a fost pe foaia de joc căpitanul Hadzovic, care și-a încurajat colegele de pe bancă. Bogdan Bulj le-a trimis în formula de start pe Nagy, Montgomery, Wingate, Mercea și Tavic. Ambele echipe au adus multe jucătoare noi în această vară (8 transferuri la Timișoara și 6 la Arad) și s-a văzut lipsa de omogenitate, cu multe pase greșite. S-a simțit și lipsa de ritm, fiind destul de multe ratări din apropierea inelului, dar și contraatacuri simple. Deși intrarea a fost liberă, nu s-au înghesuit foarte mulți spectatori să vadă debutul nou-promovatei timișorene în cupă. Fondul sonor a fost asigurat de o mică galerie arădeană.

Lloyd a înscris primele două puncte, iar Wingate și Tavic  și-au dus formația în avantaj, 2-4. Conwright a înscris 9 puncte la rând, iar Filip ducea la 11 „run-ul” gazdelor care se distanțau la 15-8. Scorul la prima pauză a fost 20-15. În sfertul secund s-a înregistrat cea mai mare diferență, cu alb-violetele conducând în mai multe rânduri cu 11 puncte. Arădencele au trecut la apărarea în zonă cu care au reușit să pună probleme atacului advers. 38-32 a fost scorul la jumătatea partidei. Oaspetele nu au făcut box-out în destule momente și timișorencele au reușit câteva recuperări ofensive.

FCC ICIM a reușit primul coș de la distanță în sfertul trei prin Montgomery. Formația de pe Mureș s-a egalat la 48 cu trei minute și jumătate până la ultima pauză, după reușita de afară semnată de Mercea. Au urmat șapte puncte la rând ale gazdelor care au revenit la conducere, 55-48. Tavic a înscris trei libere la finalul sfertului și la ultima pauză scorul era 55-53. Ardelean a înscris două libere după antisportivul cu care a fost sancționată Nagy și ducea scorul la 57-53. Bulj a fost sancționat cu tehnic pentru  proteste, dar Conwright a ratat libera. În a doua jumătate a sfertului s-a jucat cursiv, cu ambele echipe împingând mingea rapid spre coșul advers. Gazdele s-au distanțat la 5 și 6 puncte, dar oaspetele nu au cedat și s-au apropiat la o lungime, 63-62, după o „triță” pe final de atac. Pătrunderile lui Conwright și combinațiile cu oamenii mari, în spațiul de 3 secunde, le-au dus pe alb-violete la șapte lungimi, 69-62 cu 1:41 până la finalul jocului. Timișorencele nu au mai punctat până la final, Wingate a pus două puncte pe tabelă iar, la ultima fază, arădencele au ratat de mai multe ori din apropierea inelului. S-a încheiat 69-64 și lupta pentru calificare rămâne deschisă.

Maegan Conwright

Americanca Maegan Conwright a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte la care a adăugat 8 recuperări și 5 pase decisive. Au urmat-o Lloyd cu 14 puncte (7 recuperări dar și 6 mingi pierdute) și Kiriienko cu 13 puncte. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Burdgess 9 puncte, Filip 8, Ardelean 4 (plus 11 recuperări) și  Young 3 puncte. A mai jucat Pop și au fost pe foaie Brosovszky Boriga, Bota, Lupu și Badi. Brandy Montgomery a fost coșghetera partidei cu 20 de  puncte. Pentru FCC ICIM Arad au  mai marcat: Tavic 14 puncte (5 assist-uri), Wingate 12 puncte (8 recuperări), Nagy 6 puncte (10 recuperări), Mercea 5 puncte, Ferenczi 5 și Zidaru 2  puncte. A mai  intrat Ciotir, iar pe foaie au mai fost Ebervein, Gărărici  și Spinean.

Timișorencele au făcut diferența cu cele 26 de puncte înscrise pe contraatac, față de 12 adverse, cu punctele marcate de jucătoarele venite de pe bancă (16-7), dar și la recuperare (51-38). Acestea au înscris cu două puncte mai mult după greșelile adverse (9-7) deși au pierdut cu 9 mingi în plus (20-11). Nici  una din echipe nu a strălucit la procentajele aruncărilor din acțiune: 43% față de 33%. Gazdele au înscris 23 de șuturi de două puncte din 47 încercate (48%), 4 din 15 de la distanță (26%) și 11 din 18 libere (61%). Arădencele au marcat 20 de aruncări de două puncte din 55 (36%), 5 „trițe” din 19 încercări  (26%) și 9 libere din 13 (69%).

Meciul retur se joacă sâmbătă de la ora 18 la Arad. Atunci galben-albastrele o vor avea la dispoziție și pe Hadzovic. Se califică la final 8 câștigătoarele celor 4 dueluri din  primul tur și cele mai bune 2 învinse.

Declarații după meci:

Mihai Coldea (CS SCM Timișoara): „Ne așteptam să fie un meci greu. Toate debuturile sunt grele. Avem o echipă nouă, încă mai avem mult de lucru la relații de joc. Am avut probleme mari în apărare. Dar, una peste alta, o victorie rămâne o victorie, mai ales fiind împotriva unei echipe de tradiție cum e Aradul. Mare lucru nu s-a schimbat. Diferența de scor este  una minimă. Pentru noi este foarte important că am reușit să câștigăm. Diferența de scor e mai puțin importantă în momentul ăsta. Pentru noi nu se schimbă nimic (va juca și Hadzovic). Hadzovic este o jucătoare foarte bună. Sincer, eu mă bucur când jucătorul joacă și nu este accidentat. La fel, ar trebui să avem și noi toate jucătoarele valide. Este bine ca jucătorii să joace. Vom încerca să jucăm din nou de la egal la egal și, de ce nu, dacă putem, chiar să câștigăm”.

Bogdan Bulj (FCC ICIM Arad): „Nu suntem mulțumiți pentru că am pierdut. Felicitări Timișoarei pentru victorie, au condus tot meciul. Noi nu am profitat de niște ocazii pe care le-am avut în timpul jocului. Timișoara a avut multe meciuri în presezon (5), noi am avut doar 2. Brankica Hadzovic n-a jucat. Am simțit asta în joc. Nu am vrut să riscăm o accidentare. Am vrut să ne vedem calitatea. E mai bine că n-a jucat, sigur o va face în următorul meci. Sperăm că o să câștigăm sâmbătă”.

Rezultatele înregistrate în celelalte partide din turul 1: CSBT Alexandria – UPM Sirius Târgu Mureș 82-62, CS Phoenix Galați – CS Universitatea Alba Iulia 62-53 și Universitatea Cluj-Napoca – CS Municipal Satu Mare 77-73.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: