Fundașul Nenad Milosevic, al doilea străin transferat de BC Timișoara în această vară

BC Timișoara a anunțat transferul lui Nenad Milosevic, fundaș de origine sârbă care a evoluat pentru naționala Slovaciei în precedenta campanie de calificare la EuroBasket 2015. Slovacia a fost în grupă cu România și a încheiat pe ultima poziție după ce a pierdut toate cele șase partide. Milosevic a avut o medie de 12,2 puncte/meci și 5,8 pase decisive. Fundașul slovac este al treilea transfer anunțat de gruparea timișoreană în această pauză competițională, după Florin Popa și Filip Barovic.

Nenad Milosevic, la meciul din calificările EuroBasket 2015 contra României. Foto: FIBA Europe/FRB

Nenad Milosevic, la meciul din calificările EuroBasket 2015 contra României. Foto: FIBA Europe/FRB

Conform site-ului oficial, BC Timișoara este aproape să încheie negocierile cu jucătorii străini care vor evolua în sezonul următor pe pozițiile 1 și 2, iar cu Nenad Milosevic s-a ajuns la un acord final. Noul fundaș alb-violet este născut pe 2 mai 1983 la Nis, în Serbia. A evoluat în ultimele trei sezoane la Inter Bratislava. În sezonul 2014-2015 a ajuns în semifinalele campionatului, jucând în 42 de partide cu următoarele cifre: 25,9 minute pe meci, 14 puncte/meci, 49% la aruncările de două puncte (101 reușite din 206 încercate), 35,9% din spatele semicercului (79 din 220) și 90,8% de la linia de fault (148 din 163). Fundașul sârbo-slovac a mai reușit 2,8 recuperări/meci, 4,6 assist-uri (a 5-a medie din campionat), 2,2 faulturi și tot atâtea mingi pierdute. În perioada petrecută la clubul din capitala Slovaciei, Milosevic și-a trecut două titluri de campion în 2013 și 2014, la care a adăugat titlul din 2010 cu Pezinok. Are în palmares Cupa în 2010 și 2015. Pe lângă cele două formații amintite, noul fundaș alb-violet a mai evoluat la Xanthis (Grecia), Levice (Cehia), St Polten (Austria) și Handlova (Slovacia). Acesta are 1,90 metri și 89 de kilograme.

În vara trecută a participat cu naționala Slovaciei la calificările pentru EuroBasket 2015. Echipa sa a fost repartizată în grupa F, alături de Letonia, România și Suedia. Slovacii au încheiat pe ultimul loc grupa, cu șase înfrângeri din tot atâtea partide. Milosevic a evoluat în toate cele șase partide și a fost al doilea jucător ca număr de minute, jucând 169, dar și ca număr de puncte marcate pentru formația sa: 73 (12,2/meci). Acesta a avut o medie de 32,8% la aruncările din acțiune (19 reușite din 58 încercate). A înscris 25 din cele 30 de libere de care a beneficiat (83,3%), a avut 17 recuperări (2,8/meci), 35 de pase decisive (5,8/meci), 3,3 mingi pierdute/partidă, 3 faulturi și 4,3 greșeli personale scoase de la adversar/meci. Nenad Milosevic a făcut cel mai bun meci în înfrângerea de acasă cu România. Tricolorii s-au impus cu 81-69, iar noul fundaș al „leilor” a înscris 20 de puncte în cele 31 de minute petrecute pe parchet, având și 7 assist-uri.

Nenad Milosevic este al doilea străin anunțat de BC Timișoara în această vară, după pivotul muntenegrean Filip Barovic. Clubul negociază cu încă un conducător de joc și e posibil ca acesta să fie anunțat în curând. Reamintim că timișorenii au renunțat la toți străinii care au făcut parte din lotul de sezonul trecut. Din acest sezon revine în Liga Națională regula cu un jucător autohton pe parchet pe toată durata partidei, iar în Cupa României formațiile sunt obligate să joace cu doi români în teren. BC Timișoara l-a transferat pe Florin Popa (revenit în orașul natal după un an petrecut la Mediaș) și îi mai are în lot pe Bogdan Popescu, Zoran Milencovici, George Toth, Raul Covaciu, Ionuț Zaharie și Vlad Szekely.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: