Gabriela Mărginean: „Emoțiile nu ne-au lăsat să dăm ce avem mai bun în prima repriză”. Sonia Ursu: „Meciul ăsta ne-a arătat ceea ce nu trebuie să facem”

România a fost învinsă la meciul de debut la EuroBasket Women 2015. Muntenegru s-a impus cu 79-61 după ce s-a distanțat decisiv în sfertul secund pe care și l-a adjudecat cu 25-4. Tricolorele au redus din diferență pe final, profitând și de faptul că antrenorul formației muntenegrene a dat șansa jucătoarelor mai tinere să evolueze. Gabriela Mărginean, cea mai bună marcatoare a României, crede că după acest meci echipa a realizat care este nivelul de la turneul final. Sonia Ursu a spus că unele faulturi s-au acordat prea ușor.

Gabriela Mărginean a fost cea mai bună marcatoare a României în această partidă, cu 18 puncte la care a adăugat 5 recuperări și 6 pase decisive. „A fost un prim meci foarte greu. Cred că emoțiile nu ne-au lăsat să dăm ce avem mai bun în prima repriză dar ne-am trezit în a doua repriză când a fost prea târziu. Eram în urmă cu multe puncte dar e bine că ne-am trezit și cred că întreaga echipă a realizat nivelul care este aici, nivelul baschetului. Sper că asta ne va motiva mai mult pentru meciurile următoare”, a declarat coșghetera României.

IMG_5722 - sonia ursu

Sonia Ursu în partida România-Muntenegru. Foto: Cosmin Dan

Sonia Ursu, una dintre debutantele la un turneu final de senioare al întrecerii continentale, nu crede că formația tricoloră va avea probleme să treacă peste acest meci. „Nu pot să zic că eram speriate însă parcă nu ne-am regăsit pe teren în primul sfert, dar asta nu înseamnă că o să fim așa și la celelalte meciuri. Trebuie să ne trezim că altfel o să ne trezim prea târziu și o să regretăm. Nu cred că este greu să ieșim dintr-un astfel de meci. Tocmai, ar trebui să ne motiveze și să ne dea încredere. Meciul ăsta ne-a arătat ceea ce nu trebuie să facem, în primele 2 sferturi, și ce trebuie să facem cum am început în sferturile 3 și 4”, a declarat Sonia Ursu, care a vorbit și despre modul de acordare a faulturilor la această partidă. „Cred că ni s-au fluierat prea ușor faulturile pentru că dacă ați veni la antrenamentele noastre ați vedea că la noi totul e pe contact și cred că ar fi trebuit să lase un meci mai liber. Dar, într-adevăr, dacă așa se va fluiera în continuare trebuie să avem grijă să nu mai facem așa multe faulturi”, a adăugat Sonia Ursu.

Extrema română a ținut să mulțumească celor prezenți în tribună, aflați în număr mai mare față de prima zi a competiției și prima partidă de vineri. „Atmosfera a fost extraordinară. Chiar vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit la meci. îmi pare rău pentru rezultat. Să sperăm că cu Ucraina și cu Cehia o să fie mai bine”, a mai spus Sonia Ursu.

IMG_5541 - gabriela marginean

Gabriela Mărginean. Foto: Cosmin Dan

România întâlnește în a treia zi a competiției Ucraina. Gabriela Mărginean a vorbit despre partida următoare. „Fiecare meci e important. Am jucat cu Ucraina la Minsk și am pierdut. Este un joc greu, venim după primul meci, ele au jucat deja două. Fiecare jucătoare va începe să simtă oboseală după meciuri. E un meci greu, dar încercăm să ne facem să continuăm și să jucăm cât de bine putem, evident mai bine ca și azi, cu mai puține mingi pierdute și mai multe recuperări. Să ne stăpânim pe teren și să jucăm baschetul nostru. Azi am fost nervoase și s-a putut vedea. Sperăm că mâine vom lăsa la o parte emoțiile și nervii din primul joc”, a concluzionat Mărginean.  România și Ucraina s-au întâlnit pe 30 mai în Belarus în ultima zi a turneului amical. Victoria le-a revenit ucrainiencelor cu 84-62.

Meciul dintre Ucraina și România se joacă sâmbătă de la ora 20:30, fiind precedat de întâlnirea dintre Franța și Cehia, de la ora 18.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: