GALERIE FOTO. BC SCM Timișoara – Steaua 89:82 (35:42) în jocul 3 din sferturile Ligii Naționale

Fotografii de la meciul BC SCM Timișoara – CSM Steaua București, jucat miercuri seară de la ora 19:15 în sala ”Constantin Jude” în cadrul sferturilor de finală din Liga Națională de baschet masculin după sistemul ”trei victorii din 5 partide” și câștigat de gazdele alb-violet cu 89:82 la prima lor apariție acasă în această fază eliminatorie, pe sferturi 13:19, 22:23, 22:20, 32:20, echipa antrenată de Tudor Costescu preluând astfel conducerea cu 2-1 la scorul general al disputei pentru calificarea în semifinale, de la 1-0 pentru bucureșteni în capitală. Cu Adrian Diaz principal marcator al întâlnirii, cu 20 de puncte, bănățenii dețin avantajul terenului propriu și vineri de la ora 19, când, în cazul unui nou succes, pot intra în penultimul act, altfel, meciul decisiv cu numărul 5 fiind programat în fief-ul stelist.

Depășită categoric joia trecută la București cu 89:67 în debutul sferturilor de finală opunând ocupantele locurilor 4 și 5 despărțite de o singură victorie în plus în contul roș-albaștrilor după fazele sezonului regular și a grupei 1-6, BC SCM Timișoara a adăugat un nou triumf miercuri în sala ”Constantin Jude” succesului cu 69:74 de sâmbătă în jocul 2 din capitală, de această dată cu 7 puncte avans după ce era condusă cu tot atâtea la pauză, revenind atât în partida televizată de pe teren propriu de la handicapuri precum 2:13 sau chiar maximul 24:36 în minutul 17, cât și în ansamblul confruntărilor eliminatorii cu CSM Steaua, de la 0-1 la 2-1.

BC CSU Sibiu, a doua la finele Grupei 1-6 la egalitate de puncte cu cei de sub Feleac, a devenit marți seară prima semifinalistă a ediției în curs în Liga Națională masculină, câștigând și primul meci la Craiova, la limită, 84:85, după ce tranșa la 13 respectiv 7 puncte primele partide directe acasă cu oltenii, iar U-Banca Transilvania Cluj a imitat-o o oră mai apoi tot cu 3-0 la ”directe” prin a se impune și la Galați cu 67:71, după ce dispunea pe teren propriu de Phoenix la 29 respectiv 14 puncte, BC SCM Timișoara creându-și în schimb oportunitatea de a intra în penultimul act din propriul fief. Tot cu 2-1 a întors scorul sferturilor și a treia clasată după Grupa 1-6, CSM CSU Oradea, dar în condiții de deplasare, bihorenii triumfând miercuri în Trivale cu 70:83, după ce în primele două încleștări din Țara Crișurilor mai întâi învingea BCMU FC Argeș, cu 62:66, depășită drastic în a doua dispută, de sâmbătă, cu 88:58.

Pe Bega, într-un cinci de start cu Falker, Flowers, Marinov, Darwiche și Raunkauskas, bucureștenii au răspuns în primele cinci minute prin 13 puncte consecutive, din 6 coșuri din acțiune semnate de patru dintre titulari, deschiderii de scor reușite de Tohătan pentru timișorenii într-o componență și cu Jeremic, Komatina, Diaz și Mijajlovic.

Adrian Diaz iar apoi Mijajlovic din aruncări libere, Tudor Gheorghe cu una de la 3 puncte și Drăgușin cu o alta de două puncte au readus temporar echilibrul, 11:13, Marinov și Taylor redesprinzându-i pe bucureșteni de la distanță: 13:19.

Într-un sfert secund în care avea să se înregistreze cea mai mare diferență de scor a partidei, CSM Steaua a început prin a puncta tot de la distanță, și prin Fraseniuc, pe când în primele aproape șase minute gazdele au marcat strict pe mâna lui Adrian Diaz, autor a 8 puncte. A doua ”triță” a lui Mladen Jeremic i-a salvat pe alb-violeți de cel mai sever handicap, 24:36, cu 11 secunde înaintea pauzei punctând identic pentru un reviriment cu 8:4 și speranțe de mai bine în partea secundă, de la 35:42.

Materializate nu mult mai apoi și prin 9 puncte înscrise de Octavian Popa Calotă, care comprima diferența la 50:52 cu puțin sub un sfert de oră înainte de final, anunțat a fi incandescent. Reușitele lui Flowers și Baciu, acesta din urmă cu 6 puncte la rând din tabăra stelistă, i-au menținut pe vizitatori în avantaj, însă micșorat în comparație cu pauza mare la numai 5 puncte după un sfert trei încheiat fără reușite în ultimele aproape două minute.

Adrian Diaz a marcat primele două coșuri din acțiune ale sfertului final iar tot el le-a semnat și pe următoarele două pentru timișoreni, care au reușit astfel în sfârșit și egalarea, la 65 în minutul 33, trecând apoi direct chiar la conducere după alte 42 de secunde prin ”trița” lui Milos Komatina.

Conduși până atunci, bănățenii n-au mai rămas însă apoi deloc în urmă, desprinzându-se și din aruncări libere chiar până la un maxim de 77:69 cu 3 minute și jumătate înainte de final, avantaj periclitat în ultimul minut prin apropieri la câte 3 puncte de Runkauskas și Taylor, însă insuficient în dreptul bucureștenilor în pierdere de teren, deficitari în special în ceea ce privește precizia aruncărilor de două puncte, nu mai puțin de 26 din totalul de 45 de tentative fiind irosite de elevii lui Toijala.

Teren în avantajul timișorenilor și vineri seară, când ar putea intra în ”careul de ași”, după ce miercuri, pe lângă coșgeterul Diaz, au mai punctat în favoarea victorioșilor cu 89:82 și Komatina, Jeremic și Popa Calotă, câte 15, 14 respectiv 13 puncte, precum și Mijajlovic și Drăgușin, câte zece fiecare, Gheorghe adunând 5 reușite iar Tohătan două puncte. De la oaspeți, Runkauskas 19, Taylor 14, Zekovic 11, Marinov 9, Baciu 8, Fraseniuc 7, Flowers și Darwiche câte 6 iar Falker două.

Câștigătorii au încheiat cu 3 componenți cu câte 4 greșeli personale dar vizitatorii chiar cu patru, jucătorul cu cele mai multe minute pe teren, Igor Mijajlovic, peste 35, izbutind și cele mai multe assists, șase, pe când Runkauskas a tranșat la limită cu 6-5 cu Komatina duelul relativ egal în ansamblu la recuperări.

Iată și fotografiile realizate de Leckzi Jozsi…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: