GALERIE FOTO. BC Timba câștigă cu BCM Olimpic Baia Mare, scor 82-78. Multe schimbări de lider și un final strâns în primul duel cu o echipă pretendentă la promovare

BC Timba Timișoara s-a impus în primul duel cu o contracandidată la promovare în acest sezon al Ligii 1. „Urșii” au câștigat disputa cu BCM Olimpic Baia Mare cu 82-78 (23-26, 17-14, 18-14, 24-24) la capătul unui joc cu zece schimbări de lider și opt egalități. Scorul era egal cu 28 de secunde înainte de final, dar galben-negrii au gestionat mai bine finalul partidei și s-au impus duminică seară în prima partidă cu o formație de sine stătătoare, după ce în prima etapă treceau categoric de cealaltă formație locală din liga secundă, BC Timișoara 2 care a avut un lot foarte tânăr.

IMG_8651BC Timba a început meciul din etapa a treia în formula: Baczo, Medgyesi, Colceriu, Johnson și Kovacevic. După controalele din Baia Mare au apărut zvonuri că și formația de baschet, care are ca obiectiv promovarea, va avea probleme în ceea ce privește finanțarea, cu primarul amenințând că va retrage sprijinul, dar aventura continuă pentru BCM Olimpic. Antrenorul Sebastian Man i-a trimis în primul cinci pe: Murgu, Hampton, Dohi, Dăscălescu și Thomas. Debutul partidei a fost presărat cu ratări și greșeli de ambele părți, Johnson a înscris una din cele două libere pentru a deschide scorul, iar Hampton i-a dus pe oaspeți la conducere (1-2). Johnson a mai înscris două puncte după care a urmat un „run” de șapte puncte al băimărenilor, iar Murărescu a cerut time-out după contra reușită a lui Thomas. Baczo și Medgyesi au redus diferența la trei lungimi. Au urmat reușite de la distanță a lui Thomas (2) și Kovacevic, sârbul finalizând cu două puncte o pătrundere la care a avut nevoie de două voleibalări pentru a găsi coșul și diferența era de doar două lungimi (14-16). Timba a trecut la o defensivă în zonă, iar Johnson a acumulat a 3-a greșeală personală cu nici nouă minute scurse din joc și a fost schimbat cu Deconescu. Kovacevic a înscris de la distanță pentru 19-20, dar oaspeții au reușit să se distanțeze, din nou, la 21-26. Deconescu a stabilit scorul sfertului unu: 23-26. Murărescu și-a certat elevii la prima pauză, reproșându-le că nu opresc tranziția adversarilor și din acest motiv pivotul Johnson a acumulat cele trei faulturi.

IMG_8671Timba a încercat din nou apărarea în zonă în debutul sfertului secund și a făcut formația adversă să nu găsească drumul spre coș în cele 24 de secunde alocate atacului. Deși au recuperat câteva mingi, galben-negrii au ratat contraatacuri, iar băimărenii au răspuns cu contre finalizate și s-au dus la cel mai mare avantaj al lor în această partidă: 27-35 în minutul 14. A urmat time-out-ul timișorean. Ambele echipe au avut ratări, „urșii” fiind incomodați de pressing-ul sus al oaspeților, ratând și un contraatac 2 la 1. Nici jucătorii echipați în roșu nu au fost mai preciși pe faza de construcție și antrenorul Man a cerut timp de odihnă. Baczo a oprit cele două minute de ratări de ambele părți și a înscris de la distanță pentru 30-35 și Timba reușea un „run” de 11 puncte prin care trecea la conducere cu 38-35. BCM Olimpic a continuat seria ratărilor (și un slam-dunk pe contră), forțând aruncările fără să aibă om la recuperare sub coș, dar a revenit la conducere, 38-40. Johnson a egalat și a stabilit scorul la jumătatea partidei: 40-40.

Cele două formații au mers cap la cap și după revenirea de la vestiare. „Urșii” au pus din nou probleme cu apărarea în zonă și au condus cu 49-45, dar oaspeții au trecut la un pressing avansat și au preluat conducerea după o „triță” spectaculoasă a lui Thomas. Acesta a înscris pe ultima secundă de atac din 90 de grade, aruncând după o piruetă. Baczo a trecut conducător de joc după intrarea lui Csender și Baczo a reușit cinci puncte la rând prin care Timba trecea la conducere, 54-50. Johnson a punctat printr-un slam-dunk pe contratac, iar Tohătan a stabilit scorul la ultima pauză: 58-54, după ce ultima aruncare a lui Csender a ieșit din coș.

IMG_8770Johnson a înscris din nou pe contră, după ce a urmărit ratarea lui Baczo. Americanului i s-a anulat un coș pentru pași, spre supărarea băncii timișorene. A urmat un „run” de opt puncte al oaspeților care au beneficiat de antisportivul lui Kovacevic, care a ajuns la a 4-a greșeală personală. Tânărul Tohătan a marcat ambele libere, iar Thomas a mai punctat o dată de la distanță, tot din 90 de grade, după ce a fost lăsat liber de apărarea adversă. Kovacevic a înscris de la distanță și de la linia de fault pentru 65-62. Același Thomas a marcat o „triță” din aceeași poziție, de această dată printr-o aruncare contestată și jucătorul cu numărul 49 din tabăra vizitatorilor a punctat de la libere pentru 65-67. Johnson a egalat la 67 iar Kovacevic a părăsit terenul cu 5 faulturi. Au ajuns la cinci greșeli personale în mai puțin de un minut și doi jucători de la oaspeți: Dohi și Hampton. Americanul a fost sancționat cu fault ofensiv când a încercat să obțină eliminarea lui Johnson, pătrunzând cu pivotul Timbei în față. Baczo a dus scorul la 72-69 și a venit timpul de odihnă al băimărenilor. La întrerupere Murărescu le-a cerut elevilor săi faze simple care să aducă puncte ușoare. Johnson a înscris patru puncte și și-a dus formația la 78-73 la intrarea în ultimele două minute, profitând de ratările celor de la Baia Mare, care au forțat aruncări de la distanță. Baczo a ieșit și el cu 5 faulturi, iar Thomas a reușit un „3 points play”, libera suplimentară aducând comentarii din partea jucătorilor echipați în galben.
Tohătan a pătruns și a înscris cu toată opoziția lui Johnson și scorul devenea 78-78 cu 28 de secunde înainte de final.
Time-out Timba și Johnson a transformat ambele libere după 11 secunde. A urmat un alt time-out, al oaspeților, dar aceștia nu au găsit drumul spre coș, Johnson a recuperat și Deconescu a înscris pe final stabilind scorul final: 82-78.

Timba obține o victorie muncită la capătul unei partide cu multe schimbări de lider, care a fost tensionată până la final. Allan Thomas a fost coșgheterul partidei cu 32 de puncte (5X3) la care a adăugat și 7 recuperări. Pentru oaspeți s-au mai remarcat Tohătan cu 18 puncte și Hampton cu 14. Balasz Baczo a fost cel mai bun marcator al Timbei cu 29 de puncte. James Johnson a încheiat partida în double-double cu 21 de puncte și 11 recuperări, iar Dejan Kovacevic și-a trecut în cont 18 puncte. Pentru galben-negrii au mai înscris: Deconescu 6 puncte, Medgyesi 6 puncte și Csender 2 puncte. Au mai jucat: Pop (6 recuperări), Colceriu și Kelemen.

BC Timba obține a doua victorie în două partide în această ediție a Ligii 1 și acumulează patru puncte cu care ocupă locul doi în grupa 3. BCM Olimpic Baia Mare este prima cu 5 puncte (2 victorii, o înfrângere), suferind la Timișoara primul eșec al sezonului după ce s-a impus cu sateliții celor de la CSMU Oradea și BC Mureș. Băimărenii joacă în următoarea etapă cu cealaltă formație timișoreană din grupă, BC Timișoara 2. Timba primește vizita Universității Cluj pe 1 noiembrie, de la ora 17. Clujenii sunt la egalitate cu „urșii” cu 4 puncte obținute din 2 victorii.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: