GALERIE FOTO. BC Timba rămâne în Liga 1 după ce a pierdut și cu Municipal Olimpic Baia Mare. Băimărenii și ploieștenii, promovați în Liga Națională

BC Timba Timișoara a fost învinsă cu 61-67 în al doilea meci al turneului de promovare de Municipal Olimpic Baia Mare și va rămâne și în sezonul viitor în Liga 1. Galben-negrii au avut un început de partidă slab, fiind conduși cu 14-0. Băimărenii și gazdele de la CSM Ploiești au câștigat partidele din primele două zile și au obținut matematic promovarea înainte de meciul direct din ultima zi. Timișorenii joacă duminică la prânz cu Politehnica Iași pentru locul 3.

BC Timba Timișoara – Municipal Olimpic Baia Mare 61-67 (16-22, 13-16, 14-15, 18-14)

Bogdan Murărescu i-a trimis în 5-ul de start pe Pop, Medgyesy, Pătru, Lazăr și Kovacevic, iar Sebastian Man a început partida cu Tohătan, Corneanu, Awei, Dohi și Thomas. Băimărenii au început partida cu un „run” de 14 puncte (7 înscrise de Tohătan), iar Timba a avut probleme să găsească coșul în debutul partidei. Filip a înscris de la linia de libere primul punct al timișorenilor în minutul 6. Aceștia au început să-și găsească ritmul în atac și au înscris în mai multe rânduri grație pătrunderilor. „Urșii” s-au apropiat la cinci puncte după ce au început să se apere mai agresiv. La prima pauză scorul a fost 16-22. Bănățenii s-au apărat în zonă și în debutul părții secunde, Csender a înscris din 0 grade din dreapta și Timba se apropia la șase lungimi. Formația de pe Bega a avut din nou probleme la transformarea liberelor, au avut momente în care au dominat lupta la recuperare sub coșul advers, dar nu au reușit să înscrie după acestea. Maramureșenii au încercat un pressing sus, iar Filip a înscris pe final de atac și a stabilit scorul la pauza mare: 29-38.

Timba a redus treptat diferența după pătrunderi pe centru și contre, Olimpic a trecut la apărarea în zonă, iar „trița” lui Kovacevic a redus diferența la 3 puncte (41-44). Lazăr a pivotat sub coș și a dus din nou ecartul la trei puncte, iar Dohi a ratat două libere. Băimărenii nu țineau om la recuperare la libere, iar Florea și Thomas au marcat de la libere pentru 43-47. Kovacevic a făcut al 4-lea fault și a fost schimbat, iar Awei a dus scorul la 43-51. Time-out Timba și după acesta 6 jucători în galben se pregăteau să intre în teren, dar li s-a strigat de pe bancă să rămână unul acolo. Și Filip a ratat două libere, iar Timba a consumat 24 de secunde în atac fără să arunce, Filip nu s-a uitat la tabelă și a pasat în loc să arunce. Pas afară Colceriu când a încercat să dea drumul la contră, iar scorul la ultima pauză a fost 43-53.

Corneanu a înscris de la distanță și timișorenii au pierdut încă un atac de 24 de secunde, cu mica galerie băimăreani făcând suficient zgomot ca „urșii” să nu se înțeleagă. Maramureșenii au trecut la o apărare combinată zonă și om la om la Kovacevic. Lazăr a marcat primul coș al timișorenilor în sfertul patru. Cea mai mare diferență, 14 puncte, s-a refăcut după ce Tohătan a făcut 46-60. Pătru a fost găsit rapid sub coș și a înscris, un nou turnover al bănățenilor, iar băimărenii au cerut time-out. În timpul întreruperilor de un minut tot intrau copii în teren ca să arunce la coș, până la urmă arbitrii le-au cerut să nu mai intre. Kovacevic a fost faultat pe o aruncare de trei și a transformat toate liberele de care a beneficiat (53-62), iar Timba a ieșit la pressing pe tot terenul, cu capcane. Kovacevic a făcut a 5-a greșeală personală la intrarea în ultimele trei minute. Banca timișoreană a protestat la decizie, spunând că Csender a făcut faultul, nu Kovacevic. Arbitrii au menținut decizia și singurul stranier al „urșilor” a văzut finalul de pe bancă. Medgyesy a marcat 5 puncte pentru 58-66, timișorenii au continuat cu pressing-ul sus, iar băimărenii au plimbat bine mingea cu pase lungi pe tot terenul. În ultimul minut Awei a fost faultat și arbitrii au dictat 2 libere. Jucătorul în roșu a înscris o liberă după care de la masă li s-a transmis arbitrilor că „urșii” nu erau încă în penalizare și s-a reluat jocul de la margine, anulându-se punctul marcat de Awei. Timișorenii n-au putut să profite de mingile pierdute de oaspeți, Csender a ratat două libere, iar Colceriu a înscris de la distanță pentru 61-66 cu 16 secunde înainte de final. Și Medgyesy a ieșit cu 4 faulturi, Awei a înscris una din două libere și a stabilit scorul final: 61-67.

Allan Ralph Thomas a fost cel mai bun marcator al partidei cu 20 de puncte, fiind integralist. L-au secondat Corneanu și Awei cu câte 14 puncte și Tohătan cu 13. De la Timba s-au remarcat Kovacevic cu 17 puncte și Filip care a încheiat în double-double cu 15 puncte și 13 recuperări. Pentru timișoreni au mai înscris: Lazăr 7 puncte, Csender 6, Pătru 6, Medgyesy 5 și Colceriu 5. Olimpic Baia Mare a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, marcând 26 din cele 51 încercate (51%) față de 23 din 58 ale timișorenilor (40%). Timba a înscris 18 din 41 de aruncări de două puncte (44%), 5 din 17 de la distanță (29%) și 10 din 23 libere (43%). Băimărenii au marcat 19 din 37 aruncări de la semidistanță (51%), 7 din 14 de la distanță (50%) și 8 din 14 de la linia de fault (57%). Bănățenii au fost mai buni la recuperare: 37 (16 ofensive/21 defensive) față de 31 (7/24). Galben-negrii au avut 10 pase decisive, 21 de faulturi, 18 mingi pierdute și 2 intercepții. Maramureșenii au avut 12 assist-uri, 21 de faulturi, 19 de mingi pierdute și 6 intercepții.

Cele două echipe s-au întâlnit pentru a 5-a oară în acest sezon. „Timba este o echipă foarte bună, ne-am întâlnit cu ei a 5-a oară. Ne-au bătut de trei ori și noi am bătut când a contat, acum, la turneul final. Munca în echipă a făcut diferența, însemnând staff, jucători, absolut toată lumea a lucrat în echipă pentru același scop: victoria”, a spus la final Sebastian Man, antrenorul băimărenilor.

Tehnicianul Timbei, Bogdan Murărescu, a spus că formația sa se află unde îi este locul. „Am început foarte prost, 14-0. După ne-a fost foarte greu să revenim în joc. Multe decizii proaste, ăsta e nivelul nostru, nu cred că avem de ce să fim supărați. În momentul în care pierzi două meciuri în maniera în care am pierdut noi, asta e realitatea. Nu meritam și dacă nu meritam suntem exact acolo ne e locul. Noi n-avem valoare, asta este. O să jucăm pentru locul trei, vedem cum o să abordăm jocul. Asta este, n-am meritat, felicitări echipelor care promovează și noi vedem ce facem la anul”, a spus Murărescu după meci.

CS Politehnica Iași – CS Municipal Ploiești 89-99 (17-28, 21-27, 27-30, 24-14)

Victoria gazdelor cu ieșenii a confirmat cele două echipe promovate. Ploieștenii au jucat spectaculos în prima parte a partidei cu Poli Iași, dar avantajul a mai scăzut când antrenorul a început să facă schimbări. Moldovenii au încercat să revină în meci, dar prahovenii au controlat partida și cu piese importante pe bancă, astfel că scorul a fost mai strâns decât realitatea din teren. Jermale de Schumburt Jones, de la ieșeni, a fost cel mai bun marcator al partidei cu 39 de puncte, iar Adrian Movileanu a înscris 26 de puncte pentru ploieșteni.

Partidele din ultima zi sunt doar pentru palmares după ce se știu deja cele două echipe promovate: CS Municipal Ploiești și Municipal Olimpic Baia Mare care au 2 victorii. Politehnica Iași și BC Tmba Timișoara se întâlnesc duminică de la ora 12:45 pentru locul 3, iar de la ora 15 cele două formații calificate luptă pentru prima poziție.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: