GALERIE FOTO. BC Timișoara – CSU Atlassib Sibiu 53-61, în primul meci cu noua formulă pentru timișoreni

BC Timișoara și CSU Atlassib Sibiu au jucat primul meci din noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Oaspeții s-au impus cu 61-53, pe sferturi: 12-9, 15-17, 11-14, 23-13. Gazdele au oferit o replică bună, mai ales în condițiile în care au avut doar două zile în noua formulă. Elevii lui Dragan Petricevic au preluat conducerea în sfertul trei, dar formația vizitatoare a avut mai multă prospețime pe final și a punctat în momentele decisive.

BC Timișoara a început partida în formula Reljic, Milencovici, Popa, Smith și Toth. Reljic a fost singurul venit la echipă în această săptămână care a intrat în primii cinci, ceilalți patru fiind alături de alb-violeți de la începutul pregătirii. CSU Atlassib Sibiu i-a avut în 5-ul de start pe Popa Calotă, Hardy, Gilbert, Paul și Lalovic. Oaspeții au deschis scorul, de la distanță, iar Kentwan Smith a înscris primele puncte ale gazdelor printr-un slam dunk spectaculos. După intrarea lui Petrișor, „leii” au avut momente când au jucat cu patru români pe teren. Cea mai mare diferență a primului sfert a fost de șase puncte pentru oaspeți, dar gazdele au intrat la prima pauză cu un deficit de trei lungimi, 9-12, după o primă perioadă de joc cu multe ratări de ambele părți.

Și debutul sfertului secund a fost presărat cu multe ratări, bănățenii au reușit în destule rânduri să facă foarte bine blocajele defensive și au recuperat multe mingi în apărare, iar Smith i-a apropiat la 13-15. Popa Calotă a reușit să pătrundă prin centrul defensivei alb-violete și a dus scorul la 17-24, iar Dragan Petricevic a solicitat timp de odihnă cu puțin peste două minute rămase din sfert. Djapa a punctat de la distanță, Smith prin slam dunk, iar Petrișor a fost oprit de Hardy printr-un fault antisportiv cu 20 de secunde până la pauză. Jucătorul împrumutat de la Craiova a transformat ambele libere și a mai punctat după posesia suplimentară, reducând ecartul la o lungime la pauza mare: 26-27.

Kentwan Smith i-a dus pe „lei” pentru prima oară în avantaj la începutul sfertului trei, 28-27, iar „trița” lui Djapa a dus „run-ul” timișorenilor la 9 puncte și scorul devenea 31-27. Calotă a înscris de după semicerc, iar Djapa și Jelenic au adus cel mai mare avantaj al gazdelor în această partidă, 35-30. Au urmat mingi pierdute de ambele părți, iar Popa Calotă și Gilbert au marcat de la distanță și i-au readus pe oaspeți în avantaj, 35-36. După trei minute în care nici una din formații nu a punctat, fundașul Sibiului, Popa Calotă a dus scorul la 35-38, dar Nenad Markovic, reactivat ca să-și ajute echipa în momentele dificile, a înscris de la distanță pentru 38-38, în aplauzele tribunei. Smith a înscris ambele libere de care a beneficiat și a stabilit scorul la ultima pauză: 40-38.

Klassen a restabilit egalitatea la 45, după aproape patru minute scurse din ultimul sfert și o altă „triță” a sa a dus scorul la 47-50. Jelenic puncta de după linia de 6,75 și ducea BC Timișoara pentru ultima dată în avantaj, 52-51 cu puțin peste trei minute rămase din joc. Au început ratăriile din partea gazdelor, pe fondul oboselii, mai ales a noilor veniți la echipă, astfel că timișorenii nu au mai reușit să înscrie timp de două minute, timp în care sibienii au avut un „run”de opt puncte. S-a terminat 53-61 într-un meci în care „leii”, cu șase jucători noi față de meciurile din Cupă, aduși în ultima săptămână, le-au pus probleme oaspeților, dar au cedat pe final.

Octavian Popa Calotă a fost coșgheterul al partidei cu 15 puncte. De partea cealaltă, Kentwan Smith a fost cel mai bun marcator cu 14 puncte și a fost aproape de double-double, cu 9 recuperări. Pentru BC Timișoara au mai înscris: Ivan Jelenic 13 puncte, Dalibor Djapa 8 puncte (6 recuperări), George Toth 5 puncte (6 recuperări), Cătălin Petrișor 4 puncte, Nenad Markovic 3 puncte, Florin Popa 3 puncte (5 recuperări), Pavle Reljic 2 puncte (7 recuperări) și Filip Zekavicic 1 punct. A mai jucat Milencovici.

Cu șase jucători noi la echipă, BC Timișoara are timp o săptămână până la următorul meci pentru a se mai omogeniza. Următoarea partidă a „leilor” va fi pe 10 octombrie la Oradea.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: