GALERIE FOTO. BCM Danzio, învinsă clar de ICIM Arad și în returul Cupei. 62 „points in paint” reușite de arădence

BCM Danzio Timișoara a pierdut și returul cu ICIM Arad, din cadrul primului tur al Cupei României, scor 53-78, pe sferturi: 12-17, 13-21, 14-17, 14-23. Danzio a ratat calificarea în sferturi din postura de lucky looser pentru patru puncte. Arădencele au venit la Timișoara cu gândul la meciul din week-end, de la Galați, din prima etapă a Ligii Naționale și și-au menajat jucătoarele importante. Astfel, jucătoarele utilizate mai puțin la gruparea de pe Mureș au avut parte de multe minute. Ambele echipe au avut o absență importantă. Pentru Danzio nu a jucat Biljana Stankovic, în timp ce de la oaspete a absentat Ildiko Nagy, accidentată la meciul tur.

Gazdele (în alb-violet) au început partida în formula Dumitrache, Jaksic, Harris, Mitov și Harris, iar oaspeții (în roz) au răspuns cu Laza, Hadzovic, Gill, Karakasevic și Dyer. Shwanta Dyer a dus scorul la 6-0 pentru ICIM, iar Carole Harris a înscris primele puncte pentru timișorence după aproape trei minute și jumătate. Eniko Laza (Tarța) a reușit să pătrundă pe centru în mai multe rânduri, iar Hadzovic a reușit un „3 points play” după care a fost schimbată de Jose Araujo cu Adela Mercea, arădeanca cu cele mai multe minute la returul Cupei. Pentru gazde, Jaksic și Mitov au înscris de la distanță, iar Karakasevic a dus scorul la 17-12 pentru oaspete, acesta fiind și scorul primei pauze după ce ambele echipe au ratat în ultimele două minute ale sfertului unu.

Debutul sfertului secund le-a aparținut arădencelor care s-au distanțat la 22-12, iar antrenorul gazdelor, Bogdan Bulj, a cerut timp de odihnă. Jaksic a marcat primele două puncte ale timișorencelor în a doua perioadă de joc, după care a urmat un nou „run”  de 9 puncte al ICIM-ului, care s-a distanțat la 31-14 după contraatacuri reușite și o tranziție ofensivă rapidă. După al doilea time-out cerut de banca gazdelor, jocul s-a mai echilibrat, în condițiile în care Jose Araujo a început să-și menajeze jucătoarele stranierele încă din primul sfert, cu gândul la disputa din prima etapă a Ligii Naționale, de la Galați. Zorica Mitov a înscris de la distanță la ultima fază a sfertului și a stabilit scorul la jumătatea partidei: 25-38.

Sfertul trei a început la fel ca primul, cu șase puncte pentru oaspete, iar Harris a înscris una din cele două libere pentru 26-44. Gazdele au avut probleme cu controlul mingii în atac, arădencele au interceptat, iar alb-violetele au fost sancționate cu două antisportive când au încercat să-și oprească adversarele pe contraatac. În ambele dăți jucătoarele echipate în roz au înscris una din cele două libere și au ratat atacul la posesia suplimentară. Ecartul a crescut la 23 de puncte, după care Danzio a revenit la formula cu un singur om mare sub panou, Harris, care joacă și pe poziția 3, luându-i locul lui Wilson, pivotul care s-a alăturat cel mai recent echipei. La ICIM au revenit pe teren Dyer, Stoenescu și Hadzovic, ținute pe bancă destule minute. Timișorencele au trecut la o apărare mai agresivă și au reușit 8 puncte la rând, apropiindu-se la 35-50. Dyer a reușit o acțiune coast-to-coast și a stabilit scorul ultimei pauze: 39-55.

Ultimele zece minute le-au revenit arădencelor cu 23-14. În multe momente Araujo și-a păstrat americancele pe bancă și pe final a avut chiar patru jucătoare autohtone în teren, ICIM-ul terminând partida cu Stoenescu, Laza, Manea și Mercea. De cealaltă parte, la formația timișoreană au fost câteva minute în care Dumitrache și Zidaru au fost împreună pe parchet, dar în majoritatea timpului alb-violetele au fost într-o formulă cu patru străine și o româncă. ICIM-ul a făcut diferența din interiorul spațiului de trei secunde, marcând 62 de „points in paint”, în timp ce bănățencele au înscris doar 22 de puncte. Arădencele au dominat și la recuperări unde scorul le-a fost favorabil: 46 (12 ofensive/34 defensive) la 31 (14/17).

Shwanta Dyer a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte la care a adăugat 9 recuperări. Jefimija Karakasevic, pivotul transferat în vară de la Timișoara, a reușit un double-double cu 13 puncte și 15 recuperări. Pentru ICIM au mai înscris: Hadzovic 10 puncte (6 assist-uri), Gill 7 puncte (5 recuperări), Laza 6 puncte, Stoenescu 6 puncte (4 pase decisive), McCarthy 5 puncte, Manea 4 puncte, Reid 2 puncte și Mercea un punct (5 recuperări, 4 pase decisive în 33 de minute, fiind arădeanca ce a jucat cel mai mult în această partidă).

Carole Harris a fost din nou cea mai bună marcatoare de la BCM Danzio, americanca încheind în double-double cu 14 puncte și 11 recuperări. Pentru formația timișoreană au mai înscris: Mitov 12 puncte (4 recuperări, 5 assist-uri), Jaksic 11 puncte (7 pase decisive), Dumitrache 11 puncte (4 recuperări, 3 assist-uri), Wilson 3 puncte (5 recuperări), și Zidaru 2 puncte. Au mai intrat Lough (aproximativ 20 de minute) și Șerb (aproape 2 minute).

Rezultatele din primul tur al Cupei

După disputele de miercuri se cunosc cele opt echipe calificate în sferturi. Campioana CSM Târgoviște și-a început ultima parcursul în Cupă, jucând ambele meciuri pe teren propriu, marți și miercuri, câștigând cu 93-34, respectiv 111-21. ICIM Arad și-a obținut locul în turul următor după 89-50 și 78-53 cu BCM Danzio. CSU Alba Iulia a trecut în sferturi după o dublă victorie cu CSBT Alexandria: 85-47, respectiv 84-62. Deținătoarea Cupei, ACS Sepsi SIC, s-a calificat și ea fără probleme în turul următor după 95-34 și 100-33 cu Rapid. Cea mai echilibrată dispută a fost cea dintre Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj-Napoca, dar „olimpicele” au câștigat ambele întâlniri, cu 86-72, respectiv 75-62. Cele cinci câștigătoare ale dublelor manșe s-au alăturat lui Phoenix Galați în sferturi, gălățencele trecând direct în faza următoare după ce au avut noroc la tragerea la sorți. Pe lângă aceste șase echipe s-au mai calificat în turul secund 2 „lucky loosers”. Universitatea Cluj a pierdut la cea mai mică diferență (-27). Pentru al doilea loc de lucky looser au fost în cărți CSBT Alexandria și BCM Danzio. Teleormănencele au avut avantajul că au știut la ce diferență au fost învinse timișorencele și s-au calificat mai departe, având un coșaveraj de -60, față de -64.

În acest sfârșit de săptămână ia startul noua ediție a Ligii Naționale, meciurile din cadrul acesteia le puteți vedea în coloana din dreapta. BCM Danzio deschide campionatul cu o partidă dificilă pe propriul teren cu Universitatea Cluj, care încearcă în acest sezon revitalizarea baschetului feminin dintr-un oraș cu mare tradiție. Întâlnirea dintre BCM Danzio și Universitatea Cluj este programată sâmbătă 3 octombrie, de la ora 14:30 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: