GALERIE FOTO. BCM Danzio, învinsă pentru a treia oară de ICIM Arad în debutul sezonului. Timișorencele au evoluat în 6

BCM Danzio Timișoara a pierdut și al treilea duel cu Universitatea Goldiș ICIM Arad din acest debut de sezon. După dubla înfrângere din Cupă, timișorencele au pierdut în deplasare partida din etapa a 2-a a Ligii Naționale. Gazdele de la ICIM s-au impus cu 80-50, pe sferturi 19-11, 26-14, 15-18 și 20-7. Antrenorul oaspetelor, Bogdan Bulj, a folosit doar șase jucătoare, cu Stankovic și Zidaru indisponibile pentru duelul vestic.

IMG_6759

 

În prima etapă arădencele au pierdut surprinzător la Galați, pentru două puncte înscrise în ultima secundă și vroiau o primă victorie în campionat, în timp ce timișorencele veneau după victoria muncită cu Clujul.

Gazdele de la ICIM, echipate în tradiționalul echipament galben, au început partida cu Hadzovic, Dyer, McCarthy, Stoenescu și Reid. Antrenorul Jose Araujo nu a putut conta pe Ildiko Nagy, accidentată la primul meci din Cupă.

La BCM Danzio, Stankovic și Zidaru au fost la Arad dar nu au făcut nici încălzirea, astfel că nu au intrat deloc în timpul partidei. Bogdan Bulj le-a trimis în primul cinci pe Dumitrache, Jaksic, Lough, Mitov și Wilson.

Tribunele au fost destul de goale la partida ce a început la ora 19. Timișorencele, în negru și portocaliu, au avut un început de partidă mai reușit ca și la precedentele întâlniri din competiția eliminatorie, Wilson și Jaksic au marcat pentru 0-4, profitând de ratările arădencelor. McCarthy a înscris primele puncte ale gazdelor după aproape două minute, printr-un „3 points play”, iar Wilson a dus scorul la 3-6. Jucătoarele de la ICIM au continuat să greșească, astfel că antrenorul Jose Araujo a cerut timp de odihnă. La reluare arădencele au ratat mult în atac, dar au reușit 4 recuperări ofensive la aceeași fază, iar Dyer, apoi Reid au adus prima dată formația de pe Mureș în avantaj, 8-6 după patru minute. Mitov a înscris de la distanță pentru 8-9. A urmat un contraatac ratat al oaspetelor, iar Reid a reușit un coș cu fault după care gazdele s-au distanțat la 17-9. Ambele echipe au făcut greșeli și aproape două minute nu s-a înscris, Jaksic, de la libere, a dus scorul la 17-11. Negru-portocaliile și-au surprins adversarele cu apărarea în zonă dar nu au găsit drumul spre coș pe contraatac, Dyer a punctat pentru 19-11, scorul la prima pauză după ce oaspetele nu au putut să concretizeze ultimul atac.

Timișorencele s-au apropiat la patru puncte, profitând de reușitele lui Wilson în duelurile 1 la 1 sub panoul advers, iar Mitov a punctat prin aruncări din afara spațiului de trei secunde. Americancele Aradului au spart în mai multe rânduri apărarea adversă prin pătrunderi, iar „trița” lui Hadzovic a dus ecartul la 15 puncte, 37-22 în minutul 17.

Diferența a crescut la 20 de puncte la pauza mare, când tabela sălii din Arad arăta 45-25. În prima repriză gazdele au făcut diferența la recuperări, având 29 (10 ofensive/19 defensive) față de 14 ale vizitatoarelor (4/10), dar și prin procentajul aruncărilor de la semidistanță din care au înscris mai mult de jumătate: 17 din 30 (57%), timișorencele marcând 8 din 22 de încercări de două puncte (36%). Ambele echipe au ratat mult de la distanță, arădencele având 1 din 8 „trițe” iar adversarele 2 din 10. În pauza partidei a avut loc un concurs de aruncări pentru copii, precum şi o tragere la sorţi prin care cei câţiva din cei care au plătit bilet au primit diverse premii.

Revenirea de la vestiare a adus un joc pe contre, cu multe mingi pierdute de ambele părți, iar ambele echipe s-au avântat pe atacuri rapide, fără să așeze schemele. Hadzovic a scuturat plasa din spatele semicercului de două ori și a dus scorul la 51-25, iar Jaksic a înscris primele puncte ale timișorencelor în această perioadă de joc după aproape trei minute. În absența de pe teren a veteranei Stankovic, Jaksic a preluat rolul de fundaș când Dumitrache a fost pe bancă. Oaspetele au reușit 7 puncte la rând, prin „trița” lui Dumitrache și câte două puncte din partea americancelor rămase la echipă, Wilson și Lough și s-au apropiat la 53-34, profitând și de o apărare mai puțin agresivă a arădencelor care deja începeau să-și odihnească piesele grele. Danzio a reușit să o închidă bine sub panou pe Karakasevic și a surprins adversara trecând la apărarea în zonă și se apropia la 57-43. Reid a înscris un coș cu fault și a stabilit scorul ultimei pauze: 60-43, după singurul sfert câştigat de timişorence.

Oaspetele au fost sancționate de două ori cu pași în debutul sfertului patru, coșul Adelinei Șerb fiind anulat. Arădencele au avut un „run” de 11 puncte până la jumătatea perioadei de joc și s-au distanțat la 71-43. Gazdele s-au apărat mai exact, iar timișorencele au avut și 24 de secunde. Dumitrache a înscris primele puncte ale lui Danzio în sfertul patru după aproape cinci minute și jumătate, printr-o „triță”. Cu puțin sub patru minute rămase până la final, antrenorul Jose Araujo le-a trimis în teren pe tinerele Andra Manea și Szilvia Spier, ICIM având patru românce pe teren pe final, cu Laza și Mercea, iar Karakasevic a rămas să se dueleze sub panou. Ultimele minute au fost presărate de ratări și greșeli în ambele tabere, iar Karakasevic, fostul pivot al Timișoarei, a reușit un „3 points play” prin care a închis tabela la 80-50, cu cel mai mare avantaj al gazdelor.

Monique Reid a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, fiind urmată de la Arad de Dyer cu 15 puncte și sărbătorita zilei, Gill, cu 14 puncte. De notat și cele 15 recuperări ale lui Karakasevic. Briana Wilson a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 18 puncte, pivotul integralist încheind în double-double cu 10 recuperări. Tot 40 de minute a jucat și Mitov care a înscris 10 puncte. Pentru Danzio au mai înscris: Jaksic 8 puncte, Dumitrache 7 puncte, Lough 5 puncte și Șerb 2 puncte. Pe bancă au mai fost Stankovic şi Zidaru, cu accidentări uşoare, precum şi Serrieh, Bota şi Mita.

Arădencele au dominat clar la recuperări, la finalul partidei având un total de 54 de mingi prinse la panou (23 ofensive/31 defensive) față de doar 28 ale oaspetelor (11/17). Gazdele au înscris jumătate din aruncările de două puncte 28 din 56 și 4 din 18 aruncări de trei (22%), iar de la linia de fault au înscris 12 din 13 (92%). Timișorencele au marcat 15 din 39 de încercări de două puncte (38%), 5 din 19 de la distanță (26%) și 5 din 13 libere (38%).

În etapa următoare BCM Danzio primește vizita formației din Satu Mare, iar timișorencele pornesc favorite clare în acea partidă. Meciul dintre BCM Danzio Timișoara și CSM Satu Mare este programat sâmbătă (10 octombrie) de la ora 15 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: