GALERIE FOTO. CS SCM Timișoara – CS Agronomia București 65-59. M. Brosovszky: „Suntem la primul meci în formula nouă și de aceea este mai dulce victoria”

Imagini de la prima partidă disputată de CS SCM Timișoara în faza semifinală a Ligii 1 de baschet feminin. Alb-violetele s-au impus cu 65-59 la debutul celor cinci achiziții noi. Monika Brosovszky a revenit pe parchet după mai mult de un sezon și jumătate de când s-a retras și a fost integralistă. Aceasta crede că echipa mai are nevoie de timp pentru a se închega relațiile de joc. Antrenoarea Veronica Gavrilă a apreciat evoluția experimentatei jucătoare și spune că echipa va arăta mai bine după meciurile următoare.

IMG_6791

Monika Brosovszky, cea mai eficientă de pe teren la debutul în alb-violet

Timișorencele s-au desprins la 14 puncte în sfertul trei cu Agronomia care a încercat în ultimele zece minute să se apropie, dar experiența și-a spus cuvântul pe final. Mai multe detalii găsiți în articolul dedicat partidei. Monika Brosovszky a revenit pe teren după ce se retrăgea în vara lui 2015. Jucătoarea ce va împlini luna aceasta 43 de ani a fost cea mai eficientă de pe teren (23 eficiență), ajutându-și noua echipă cu 8 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive. „A fost super ok mai ales că am debutat cu dreptul. Mă bucur foarte mult pentru victoria aceasta, felicit și echipa adversă, dar în primul rând colegele mele și staff-ul și toată lumea, am pus umăr la umăr și am obținut victoria. Agronomia n-are echipă rea. Aleargă foarte bine, oricum sunt mai închegate ca și noi. Să nu uităm că noi suntem la primul meci în formula nouă și de aceea este mai dulce victoria, să spun așa. Nouă ne mai trebuie puțin timp să ne închegăm puțin mai bine, să ne citim una pe alta, dar mă bucur pentru că și așa s-a văzut că totuși experiență este și ne-am descurcat bine”, a declarat Monika Brosovszky după meciul din etapa a 2-a a fazei semifinale. La formația de pe Bega au mai debutat: Adina Pop (nr. 11), Cristina Badi (13), Irina Borș (17) și Selena Kirberg (19).

La partidă au asistat în jur de 50 de spectatori, cu mult sub ceea ce era obișnuită multipla campioană națională din perioadele când cucerea titlul cu ICIM Arad sau Municipal Târgoviște. „În primul rând un profesionist trebuie să se obișnuiască, slavă domnului, am experiența și am experimentat, să zic așa, și săli goale, și săli pline. Nu întotdeauna au fost sălile pline. Oricum mulțumim foarte mult susținătorilor și celor care au fost la meci. Sperăm să vină lumea în număr cât mai mare pentru că baschetul e un sport frumos, este un sport complex și poți vedea multe”, a mai spus Brosovszky.

„Experiența își spune cuvântul. Dacă se mai pregătește puțin fizic o să arate la cu totul alt nivel cu toate că acum ne ajută extraordinar de mult. Dar vine de două ori pe săptămână și meciurile următoare o să arate mult mai bine”, a spus antrenoarea Veronica Gavrilă despre prestația veteranei. „Nu a fost ușor, emoții puțin la primul meci din semifinale, o echipă pe care noi nu am văzut-o. Jucătoarele încă mai au timp de acomodare cu restul echipei. Irina (Borș) face naveta, vine cu un antrenament înainte de joc și trebuie să păstrăm pe teren și o jucătoare care este născută în 1997 sau mai mică. Transferuri nu se mai pot face, singura îmbunătățire ar fi coeziunea în echipă, jucătoarele nu se simt între ele încă. Ne trebuie încă o etapă, 2 până se face puțin de emulație la echipă”, a adăugat Gavrilă. În ceea ce privește adversarii la promovare, „Rapidul, singura care să ne ridice probleme, restul echipelor acum consider că sunt sub noi. La turneul final o să fie Rapid, noi, s-ar putea Alba și Agronomia poate să spună un cuvânt”.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: