GALERIE FOTO. Final 4 CR: ACS Sepsi și-a apărat trofeul într-o atmosferă superbă la Brașov

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României la baschet feminin, apărându-și trofeul în finala cu gazdele de la Olimpia CSU Brașov, scor 87-49. Formația din Sfântu Gheorghe a trecut cu 65-45 în semifinală de CSU Alba Iulia într-o reeditare a finalei precedente, în timp ce brașovencele au eliminat Poenix Galați cu 72-55 în drumul spre ultimul act. Toate cele trei partide disputate la finalul săptămânii în sala D.P. Colibași din Brașov au avut parte de o atmosferă frumoasă în tribune, creată de fanii gazdelor și de cei de la Sfântu Gheorghe.

Sala D.P. Colibași din Brașov a fost la finalul săptămânii gazda final 4-ului Cupei României la baschet feminin. Sâmbătă a fost ziua semifinalelor, iar în prima a avut loc reeditarea finalei de anul trecut. În week-end s-a ținut la sala brașoveană și un turneu de fotbal pentru juniori, iar jucătoarele ce aveau să se întâlnească în prima semifinală au avut de așteptat până cei mici au terminat meciurile și au avut timp să stea la povești pe culoarul ce duce de la vestiare în teren. Înainte de începutul celor două semifinale, fanii au aruncat cu confetti și role de hârtie, câteva dintre jucătoare ajutându-i pe organizatori să curețe terenul.

ACS Sepsi, cu timișorencele Annemarie Părău și Ancuța Stoenescu în teren, a reușit să împiedice adversarele să ducă ușor mingea la fundaș, punându-le mari probleme. Meciul dintre ACS Sepsi (starting 5: Jeffery, Thompson, Marshall, Părău, Evans) și CSU Alba Iulia (Antic, Webb, Dyer, Hadzovic, Ursu) s-a încheiat cu 65-45, pe sferturi: 19-15, 14-8, 11-12, 21-10. Tyuanna Marshall a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 22 de puncte, fiind urmată de la câștigătoare de Evans cu 12 puncte, Părău 10 puncte, Stoenescu 9 puncte, Thompson 6 puncte (12 recuperări). Shwanta Dyer a reușit un double-double pentru CSU Alba Iulia cu 13 puncte și 12 recuperări, fiind urmată de Hadzovic cu 11 puncte. (La final puteți vedea imagini de la toate cele trei partide ale final 4-ului)

În a doua semifinală au jucat gazda Olimpia CSU Brașov (cu Sharpe, Pesovic, Ardelean, Irimia și Bartee în primul 5) și CS Phoenix Galați (Filip, Frost, McKenzie, Johnson, Walter), iar brașovencele s-au impus cu 72-55, pe sferturi: 18-17, 16-13, 18-13, 20-12. Pentru învingătoare Pesovic și Bartee au încheiat în double-double cu 18 puncte și 12 recuperări, respectiv 17 puncte și 20 de recuperări. Walter, de la Phoenix, a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, iar McKenzie a reușit double-double cu 15 puncte și 12 recuperări.

Finala s-a disputat duminică de la ora 18 și a opus echipele care au ocupat primele două locuri la finalul sezonului regulat din campionat: ACS Sepsi SIC și Olimpia CSU Brașov. În Liga Națională cele două și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând partida de pe propriul teren. Între timp, la Sepsi a venit Ancuța Stoenescu, iar Olimpia a înregimentat-o pe Logan. Formația din Covasna a început partida în formula Jeffery, Thompson, Marshall, Părău și Evans, iar echipa care a găzduit turneul final a intrat la angajament cu 5-ul format din Sharpe, Pesovic, Irimia, Logan, Bartee. Meciul s-a jucat într-o atmosferă foarte frumoasă, creată de galeriile celor două finaliste. ACS Sepsi a venit însoțită de câteva sute de suporteri care au colorat o mare parte din tribuna principală în verde, iar gazdele au avut o galerie în cealaltă parte a tribunei, care a cântat imnul României alături de cea care l-a intonat.

ACS Sepsi s-a impus cu 87-49, pe sferturi: 21-18, 21-12, 22-14 și 23-5. Partida a fost echilibrată în prima parte, cu brașovencele reușind să conducă, dar marea favorită din acest an a reușit să profite de cele 20 de mingi pierdute de gazde după care au marcat 27 de puncte, iar procentajele mult mai bune la aruncările elevelor lui Zoran Mikes au dus la diferența de pe tabelă. În ultimul sfert ambii antrenori au rulat loturile. Căpitanul celor de la Sepsi, Annemarie Părău, s-a ocupat de tradiționalul tăiat al plasei. După ce au primit trofeul, jucătoarele au urcat în tribună unde au sărbătorit cu suporterii. Lotul câștigătoarei Cupei a fost alcătuit din: Annemarie Părău, Ancuța Stoenescu, Tunde Kilin, Janeesha Jeffery, Izabela Lovasz, Kimberly Pierre Louis, Melania Kokovay, Amanda Thompson, Andreea Lazar (Pop), Tyaunna Marshall, Matea Tavic și Shante Evans.

Declarații la finalul partidei:

Annemarie Părău (căpitan ACS Sepsi):

„N-a fost o revanșă, pur și simplu am dorit foarte mult să câștigăm meciul acesta. Am avut un public extraordinar dar și fanii din Brașov au fost superbi. Foarte bună echipa din Brașov, a progresat foarte mult și au foarte multe românce în echipă.”

Dan Calancea (antrenor Olimpia CSU Brașov):

„Nu cred că are nici o importanță diferența de puncte. Am ținut ritmul jocului doar două sferturi. Sfertul 3, 4 am căzut total. În primul rând consider că am căzut mental și n-am făcut față presiunii acestei finale iar pe final am jucat cu jucătoare foarte tinere. Cred că diferența n-are absolut nici o importanță. Consider că ceea ce au realizat fetele în acest sezon este cu totul și cu totul lăudabil în ciuda înfrângerii de astăzi așa de categorică. Cred că a fost o cădere mentală, în primul rând, la jucătoarele importante din echipă. În aceste momente Sfântu Gheorghe a gestionat mult mai bine partida, a câștigat meritat. Rămâne totuși un rezultat istoric pentru baschetul feminin brașovean disputarea acestei finale. Rămânem cu o echipă brașoveană  care a disputat o finală foarte frumoasă. Rămânem cu o atmosferă în sală ieșită din comun. Nu cred că la Brașov la nici un sport de echipă a mai fost vreodată așa ceva, o sală arhiplină. Oamenii au stat și pe scările dintre scaune. Au încurajat ambele echipe consider eu, cu mici excepții, în modul cel mai frumos cu putință. Galeria din Sfântu Gheorghe a fost la înălțime cum este de obicei. Și galeria noastră a dat o replică pe măsură dar scorul reflectă, până la urmă, și diferența dintre galerii. Și la galerii astăzi Sfântu Gheorghe ne-a dominat”.

Ancuța Stoenescu (ACS Sepsi):

„A fost un meci frumos. Deși diferența este destul de mare nu cred că în realitate aceasta este diferența însă ne-am dorit foarte mult această victorie și până la urmă mulțumesc fetelor și tuturor celor care ne-au susținut pentru această victorie. Am muncit foarte mult pentru asta. (Despre atmosfera din sală) Este un sentiment pe care orice sportiv și-l dorește și mi-aș dori să fie la fiecare meci așa. Este o încununare a muncii pe care am depus-o până acum și asta este maxim ce se poate. Noi acum mergem mai departe, mai avem un trofeu de luat…”

Zoran Mikes (antrenor ACS Sepsi):

„Nu e deloc ușor să câștigi doi ani la rând Cupa. Cred că am arătat cel mai mult în acest sezon și a fost coroana muncii pe care am depus-o până acum. Meciul n-a început atât de bine pentru noi pentru că Evans a făcut 3 faulturi foarte devreme. Poate a fost un lucru bun ce ni s-a întâmplat pentru că toate celelalte jucătoare au reacționat și au răspuns minunat. Au găsit această energie în plus și am jucat atât de bine ca o echipă astăzi, pot doar să fiu mândru de toată lumea din echipă. Sunt foarte bucuros că jocul a mers în această direcție după cele trei faulturi de la început. Cred că am meritat. Am avut multă energie pozitivă. Echipa e bună, fetele sunt bune, cei care sunt în jurul nostru sunt buni, oamenii din oraș, fanii, totul e minunat. Este coroana muncii noastre grele”.

Galerie foto de la finala câștigată de ACS Sepsi (în alb) cu Olimpia CSU Brașov (în albastru)

Imagini de la prima semifinală dintre CSU Alba Iulia (în alb) și ACS Sepsi (în verde)

Imagini de la a doua semifinală dintre CS Phoenix Galați (în albastru) și Olimpia CSU Brașov (în alb).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: