GALERIE FOTO. „Leii” și-au deschis antrenamentul pentru copii în săptămâna „Școala Altfel”

BC SCM Timișoara și-a deschis primul antrenament al săptămânii pentru elevi în cadrul programului „Școala Altfel”. Copii de la Lenau, Bela Bartok și CSS Bega au răspuns invitației lansate de gruparea prim-divizionară și au venit luni la sala Constantin Jude. După o primă parte la care au asistat din tribună, cei mici au coborât în teren unde au putut să-i vadă de aproape pe jucători și au schimbat pase cu aceștia. Într-o parte „leii” au lăsat  coșul mai jos pentru a le fi mai ușor tinerilor vizitatori să scuture plasa. Totul s-a încheiat cu poze și autografe, jucătorii amuzându-se când cei mici îi întrebau cine e în poză să le semneze cartonașele primite de la club.

IMG_6569La început invitații au stat în tribună și au așteptat să li se permită accesul pe teren. Jucătorii și-au antrenat șutul, timp în care unii din cei mai mici prezenți în tribună nu mai aveau stare. Așteptau să termine, se agitau printre scaunele albastre, iar cei mai gălăgioși întrebau cât mai durează. „Leii” au încheiat partea dedicată aruncărilor și așteptarea s-a terminat pentru cei nerăbdători. Ionuț Drăgușin a fost unul din cei care au venit să le deschidă ușa tribunei, i-a ajutat pe invitați să coboare și a bătut palma cu ei.

IMG_6572Jucătorii s-au împărțit la cele două panouri, la fel și copiii. La cel din stânga (din dreptul băncii gazdelor) au fost cei de la Lenau, iar la celălalt s-au dus cei de la Bela Bartok (în treninguri verzi) și fetele de la CSS Bega (în treninguri roșii și treninguri albastre cu galben). Grupul de jucători de la panoul din stânga, cu Ionuț Drăgușin și Mladen Jeremic în frunte, a avut parte de unii din cei mai mici oaspeți și, ca niște gazde bune, s-au gândit să le ușureze munca elevilor și au dat panoul mai jos, să poată nimeri coșul mai ușor. Până baschetbaliștii au găsit o soluție să fixeze coșul la înălțimea dorită, Georgian Păun l-a ridicat pe unul dintre musafiri și l-a ajutat să „dea de sus”, spre bucuria acestuia. Apoi copiii s-au „pus la coadă”, într-un șir destul de lung și așteptau să le vină rândul să arunce la coș.

IMG_6582La panoul celălalt a fost aglomerație mai mare și oaspeți mai înalți. Coșul a rămas sus. Într-o parte erau cei de la Bela Bartok, care încercau să nimerească ținta din spațiul de trei secunde, iar pe stânga, fetele de la CSS Bega, care fie trăgeau de la distanță mai mare, fie încercau pătrunderi. Jonte Flowers și cei de sub coș le dădeau mignea înapoi. Până la un punct când s-au retras langă panou, în afara terenului de unde se uitau la cei mici. Pe la centru era un grup de  copii care juca o combinație de rugby și baschet, adică unii fugeau cu mingea de baschet în mână și ceilalți după ei, încercând să o extragă. Mingea de 7 e destul de mare, greu pentru ei să reușească dribgling-uri, dar unii s-au străduit și le-a reușit. Au fost și câteva „grămezi spontane”.

IMG_6624După ceva timp Drăgușin a dirijat din nou lucrurile, chemându-i pe cei mici la mijlocul terenului, unde „leii” echipați în roșu la acest antrenament așteptau pentru salutul tradițional. Au venit și copiii, iar cel mai înalt jucător al echipei timișorene le-a spus că „la 3 strigăm toți TIMIȘOARA”. După numărătoare toți s-au conformat. Apoi a urmat goana după autografe și poze. O parte din jucători s-au așezat pe banca de rezerve, unii s-au așezat pe masa oficială, iar unii au mers rapid la duș.

IMG_6652Team-managerul Karina Știopu a adus cartonașe cu pozele jucătorilor și le împărțea celor mici. După ce și-au umplut mâinile cu cartonașe, aceștia au plecat în căutarea baschetbaliștilor pentru a primi autografe. Jucătorii erau dotați cu pixuri, iar Jonte Flowers cu Dominique Rambo râdeau că ei au venit mai târziu și nu au apucat să facă poze din astea. Adrian Diaz îi ajuta pe cei mici indicându-le pe cine au în poză ca să poată să meargă pentru semnătură. Pe lângă cartonașe, autografele au mai fost luate pe tricouri, treninguri, mingi și chiar papuci. Drăgușin dădea semnături în apropierea ușii ce duce pe holul cu vestiarele și a avut momente în care le-a spus invitaților că cel din poza cu care au venit nu este el și unde să îl caute. Păun, pe lângă autografele pe tricou, a fost cel care a făcut legătura cu cei fugiți mai rapid în vestiar. Când a văzut că sunt solicitate autografele colegilor de acolo s-a dus cu cartonașele să fie semnate.

IMG_6691A fost remediată și problema „lipsei” lui Rambo și Flowers… au apărut foi mai mari și cu cei doi, care s-au epuizat rapid. Cei mici căutau în continuare jucătorii de la care nu au obținut autografe. Karina le spunea să vină la meci cu cele nesemnate și vor primi atunci autografele. Au urmat câteva poze pe grupuri, iar jucătorii au revenit de la vestiare „în civil”, fiind mai greu de recunoscut. După ce au fost aranjați de profesori, copiii erau pregătiți pentru poza cu grupul mare, iar Drăgușin s-a băgat în spate, făcându-le și pe cele mai înalte fete de la CSS Bega să pară micuțe. Octavian Popa Calotă le spunea colegilor să se așeze la masă ca să poată scrie mai ușor. Mai mulți copii îl căutau și Veronica Gavrilă le-a arătat că fundașul e acolo (mai greu de recunoscut cu șapca pe cap), așa că a avut de muncă, la fel ca și coechipierii care au mers primii la duș. Diaz a mai fost solicitat pentru o sesiune scurtă, în apropiere de ieșire, înainte să plece. Pe site-ul echipei se anunțase inițial că antrenamentul va dura 90 de minute, dar a durat mai puțin.

Au rămas cei mici în sală care au continuat să-și consume energia, iar profesorii lor i-au pus să facă niște exerciții de aruncat la coș. La final și-au trimis elevii să se schimbe și liniștea a revenit în sală, în așteptarea următorului antrenament din acea zi. A fost un antrenament la care „leii” s-au relaxat și s-au distrat cu cei mici, iar aceștia au primit invitația de a veni la meciuri și a-i cunoaște mai bine pe jucători ca data următoare să nu mai fie nevoiți să îi întrebe care sunt în poză și să îi recunoască.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: