GALERIE FOTO. Medalii și diplome pentru micii baschetbaliști participanți la Campionatul Județean

Micii baschetbaliști care au participat în Campionatul Județean de baschet au primit duminică medalii și diplome. Ediția din acest an a adus o categorie în plus față de precedentul, iar numărul jucătorilor a crescut cu o sută. După ce au recompensat copiii și antrenorii, organizatorii au pus la bătaie patru mingi la un concurs individual pe sistem „Turul Franței”. Trei au mers spre câștigătorii fiecărei categorii, iar pentru a patra s-au duelat antrenorii și arbitrii, spre deliciul tribunelor arhipline de la sala „Mircea Albu”.

premiereÎn jurul orei 13:30 a început premierea. Cum în acest campionat nu se ține clasament, premierea s-a făcut în ordine alfabetică, iar primii chemați în față au fost cei de la babybaschet. Pe rând cele cinci formații s-au aliniat pentru a-și primi medaliile și diplomele de participare. A venit rândul celor de la minibaschet (nu au venit la premiere cei de la ProBaschet Lugoj) și a celor care au participat la categoria U14. Șapte cluburi timișorene (Academia BCT, CSȘ Bega, MP Sport, CS Sport Star, Jump Basketball, AS New Generation, Vest Activ)  și unul din Lugoj (ProBaschet) au participat în această ediție a Campionatului Județean. După ce elevii și-au primit recompensele, a venit rândul antrenorilor să primească aplauzele publicului numeros din sală, format în mare parte din părinți. Antrenorii care s-au ocupat de cei peste 300 de copii sunt: Petru Czmor, Dan Păltinișanu, Veronica Gavrilă, Mioara Chițu, Corina Moroșan, Ciprian Prejban, Tiberiu Ondreikovics, Sergiu Pașca, Alexandru Miron, Aref Gyori-Kaed Bey, Silvia Grădinaru, Csilla Grădinaru, Andrei Vaska, Gheorghe Lipovan, Roberta Lipovan, Elena Ignat și Ștefan Butuc.

„Pentru copii înseamnă foarte mult să primească medalii pentru că la vârsta asta dacă le dai ceva îi câștigi. Emulația a fost foarte bună. Față de ediția trecută unde am avut 240 de copii, anul ăsta am împărțit 344 de medalii și diplome, deci un fel de 30% practic în plus. Am avut și o categorie în plus, anul ăsta am făcut baby, mini și U14. Anul trecut am avut numai baby și mini, dar sunt copii care totuși la U 14  nu pot juca la nivel de performanță și atunci am zis că, cu un mic efort din partea noastră, le-am mai oferit șansa să joace un an într-un campionat organizat”, ne-a spus Radu Bucerzan, președintele Asociației Județene de Baschet. Campionatul se joacă tur-retur și este un prilej bun pentru micii jucători să acumuleze meciuri în picioare și experiență. Printre combatantele care au acumulat experiență cu ajutorul acestor jocuri au fost și fetele de la CSȘ Bega care au cucerit titlul național la U13, categoria de la care se organizează campionat național în timpul sezonului.

La U14 există campionat național care se desfășoară pe durata sistemului competițional, dar majoritatea cluburilor private nu-și permit să participe din cauza costurilor. La baby și minibaschet întrecerea națională are loc la finalul sezonului iar echipele care participă au ocazia să se pregătească în această competiție județeană organizată pentru ei. Nu doar pentru juniori este un câștig, ci și pentru tinerii arbitri care câștigă experiență în partidele pe care le conduc. „Anul ăsta am folosit vreo 2, 3 tineri arbitri pe care vrem să încercăm să-i facem arbitri. Răzvan Muthi are 17 ani, îl mai folosim un an la acest campionat și probabil că în toamnă mergem cu el la examen. Filip Cârciumaru, de asemenea, este student în Timișoara la medicină, e din Târgu Jiu, a fluierat peste 50 de jocuri, sigur ne ducem cu el la examen. Mai este Diana Bucerzan care și ea a făcut în jur de 70 de meciuri, o să încercăm să mergem cu ea la examen în septembrie. Practic, pentru noi ar fi un câștig de 3 arbitri”, a adăugat Radu Bucerzan.

Concursul individual

După acordarea medaliilor și diplomelor, organizatorii au mai pus la bătaie patru mingi, ca premii la concursul pe sistemul „Turul Franței”. În momentele de așteptare în care s-au desemnat participanții, echipele și antrenorii s-au răsfirat în jurul terenului, unii preferând să se așeze grupat, alții să-și facă poze înainte să-și aleagă locul din care să urmărească lupta pentru premii.

Concurs copiiS-a început cu concursul rezervat celor de la babybaschet. Micii baschetbaliști au aruncat din cele cinci poziții marcate cu conuri. După desemnarea câștigătorului, Peter Luca de la Academia BC Timișoara, la prima categorie a venit rândul celor de la babybaschet să-și încerce norocul, de la distanțe puțin mai mari după ce conurile au fost îndepărtate față de coș. Alexandru Drăgan de la New Generation a câștigat la minibaschet, iar Mario Domilescu, de la MP Sport, și-a adjudecat concursul la U14.

BarajDe la stație s-a semnalat că mai este o minge de dat și… au fost invitați antrenorii și arbitrii să-și încerce norocul, spre deliciul publicului care i-a însoțit cu aplauze. Pentru aceștia distanța a crescut mai mult, apropiindu-se de linia de trei puncte. Sergiu Pașca, de la MP Sport a deschis balul, urmat de arbitrul Filip Cârciumaru. Gheorghe Lipovan a fost primul care și-a ajustat tirul și a încheiat cu 3 reușite. Petru Czmor, Silvia Grădinaru și Dan Păltinișanu au înscris câte 2 aruncări, toți din partea stângă. Ștefan Butuc a marcat una, iar după un moment de ezitare și Corina Moroșan a decis să intre în luptă. 3 reușite și baraj… adjudecat de Gheorghe Lipovan cu o reușită în plus.

La final, poza de grup la centrul terenului… mulțumiri participanților, copiii și părinții au plecat spre case, în timp ce unii au rămas pentru un joc. Antrenorii au fost chemați ca să-și spună opțiunile pentru ediția de anul viitor. „Sezonul viitor vom continua, de aia am invitat acum toți antrenorii să își spună opțiunile și să aleagă, în afară de duminică, încă o zi în cursul săptămânii, undeva seara 3, 4 ore putem să ne rupem oricare dintre noi și să asigurăm două zile pe săptămână. Mai mult nu se poate pentru că divizionarii au etapă miercuri și sâmbătă, juniorii au etape sâmbăta, unii dintre ei au și duminică dimineață. Dar duminică după-masă suntem cam toți liberi și am putea să organizăm în bune condiții. Chiar pentru la anul am vorbit deja, încercăm să luăm și sala Olimpia. Dacă ne merg proiectele, sigur la anul vom face două sau trei categorii, aș vrea să facem un rând de echipament pentru toți. Am vorbit și cu Dan Ionescu, vom face un proiect să depunem la Primărie și unul la județ, poate ne vor ajuta, așa cum ne-au ajutat și anul acesta. Mulțumiri DJST Timiș (domnului Adrian Tal), direcției sport a Consiliului Local (domnului Mihai Costa) și nu în ultimul rând domnului Rașca Romulus , directorul CSȘ Bega Timișoara”, a concluzionat Radu Bucerzan. Iată și imaginile de la premierea găzduită de sala „Mircea Albu”.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: