GALERIE FOTO. Nordul a câștigat All Star-ul, Sudul a luat premiile individuale

All Star-ul fetelor s-a disputat în acest an la Brașov la o zi după decernarea Cupei. Nordul, cu Ancuța Stoenescu și Annemarie Părău în componență, a câștigat meciul stelelor cu 106-97, pe sferturi: 28-26, 35-22, 27-25, 16-24. Sudul a câștigat concursurile individuale, cu Biljana Pesovic luând premiul la aruncările de trei puncte și Ana Ferariu pe cel de la concursul de îndemânare. Echipa care i-a avut în componență pe Dan Calancea și Gabriela Irimia și-a adjudecat întrecerea unde antrenorii au aruncat libere, fetele de la trei puncte și copiii din apropierea panoului.

Selecționata Nordului AllStar Game Brașov 2016

Selecționata Nordului AllStar Game Brașov 2016

 

Această consemnare se găsește și în rubrica REPORTAJ, din josul paginii I în Sporttim

Sala a fost mai goală ca la final 4-ul Cupei, deși intrarea a fost liberă spre deosebire de competiția eliminatorie unde s-a intrat pe bază de bilete. La final 4 a fost mult mai multă lume, iar la ultimul act al întrecerii sala a fost arhiplină. Doar șase formații din cele 11 din Liga Națională au avut reprezentante la AllStar-ul din acest an. ACS Sepsi, care a câștigat Cupa României al doilea an la rând, a avut 7 componente în formația Nordului, printre care timișorencele Ancuța Stoenescu și Annemarie Părău. Pe lângă acestea au mai fost trei jucătoare de la CSU Alba Iulia (Ursu  și Antic au jucat, iar Dyer a stat pe bancă). Uiuiu (de la Alba) și Ferenczi (de la Cluj) nu au fost prezente la meci, fiind accidentate. Uiuiu trebuia să facă parte din 5-ul de start al formației pregătite de Zoran Mikes (ACS Sepsi) și Miroslav Popov (CSU Alba Iulia și selecționerul naționalei). Federalii au luat în ordinea voturilor și au propus-o pe Marshall de la ACS Sepsi pentru starting 5, dar antrenorul său de la formația de club a spus că e prea mult sa fie toate jucătoarele titulare de la aceeași echipă,  astfel că Antic i-a luat locul coechipierei sale pentru startul partidei. Nordul le-a avut în teren la angajament pe: Annemarie Părău, Janeesha Jeffery, Amanda Thompson, Shante Evans (de la ACS Sepsi) și Jelena Antic (CSU Alba Iulia).

IMG_5695

Selecționata Sudului AllStar Game Brașov 2016

 

Și la selecționata Sudului au fost absențe. Mădălin Piperea (de la Alexandria) trebuia să-l însoțească pe bancă pe Dan Calancea (Olimpia CSU Brașov). Tehnicianul gazdei final 4-ului a rămas să conducă singur formația Sudului pentru că Piperea se afla în cantonament cu naționala U 15. Dintre jucătoarele convocate inițial pentru acest meci a lipsit și Florina Diaconu, în locul ei fiind chemată Chivu de la Alexandria. Selecționata Sudului a început partida în formula: Porchia Green (de la CSM Târgoviște), Biljana Pesovic, Carla Bartee, Ana Ferariu (de la Olimpia CSU Brașov) și Cassandra Rochel (de la CS Phoenix Galați).

IMG_5722

 

Înainte de startul partidei i s-a adus un omagiu Magdei Jerebie, în aplauzele publicului. După prezentarea echipelor, fosta mare jucătoare a primit o plachetă pentru merite deosebite în promovarea și dezvoltarea baschetului românesc. Magdolna Jerebie, multiplă campioană a României, a participat cu naționala de senioare la cinci turnee finale de campionat european, fiind cea mai bună marcatoare a echipei în patru rânduri. La ediția din 1983 a avut a treia medie de puncte în turneu, cu 22,7 puncte pe meci. Magda Jerebie a făcut angajamentul între doi la această ediție a AllStar Game-ului.

La început, meciul a fost un concurs de 3 puncte cu apărări nici măcar mimate. Primul time-out a adus consacratul concurs cu copii îmbrăcați în echipamente mult mai mari. Căpitanii celor 2 finaliste din cupă, Annemarie Părăru și Gabriela Irimia, i-au ajutat pe cei 2 concurenți să îmbrace imensul echipament. Pusul papucilor le-a dat de furcă și a durat cel mai mult. Foarte grijulii, cele 2 componente ale naționalei îi ajutau să meargă și îi țineau de pantaloni ca să nu se împiedice. Coechiperul lui Annemarie a marcat mai repede și a câștigat întrecerea.

Concursurile individuale adjudecate de brașovence

Jucătoarele au revenit pe teren și la prima pauză a avut loc concursul de îndemânare. La antrenamentele de dimineață au fost calificări și în finala de seara s-au întrecut Marshall, Jeffery,  Ferariu și Arnold. Ferariu a câștigat pentru 1 sec.

La pauza mare a venit rândul aruncătoarelor de 3 puncte să-și dispute supremeția. S-au calificat în finală: Pesovic, Olah (Orosz), Jeffery și Thompson. Au avut câte 5 aruncări de pe cele 5 poziții. Pesovic a deschis concursul cu 9 reușite consecutive și a avut 19 puncte la final. Același punctaj l-au obținut Olah (Orosz) și Thompson și a fost nevoie de baraj: o aruncare de pe fiecare poziție. Ex timișoreanca a înscris 4 din 5 aruncări și „a pus presiune” pe adversare. „Pesa” a câștigat concursul de 3 puncte, Olah și Thompson s-au oprit după a doua ratare din baraj.

În timpul meciului unele jucătoare au încercat să facă atmosferă dansând cu mingea, pivoții au trecut fundași iar arbitrii au intrat și ei în joc. Arnold a invitat una din micile gimnaste de ritmică să ducă mingea.

Alt concurs interesant a fost cel care i-a implicat și pe antrenori. Deși erau îmbrăcați la costum au fost trimiși la linia de libere pentru 5 aruncări (au renunțat la sacouri pentru concurs). Au fost echipe de trei, fiecare antrenor fiind însoțit de o jucătoare de la echipa de club, acestea aruncând de la distanță, dar și de băieți din echipa de babybaschet a Galacticii Brașov. Băieții au aruncat din apropierea inelului. Dan Calancea a făcut echipă cu Gabi Irimia, Miroslav Popov a fost însoțit de Sonia Ursu, iar Zoran Mikes de Annemarie Părău.  Ca și la celelalte 2 concursuri ale serii, reprezentanții Sudului s-au impus prin gazdele brașovene.

Sfertul 4 a adus momente în care echipele au arătat ceva și în apărare, au mimat chiar și capcane la mijlocul terenului. Porchia Green a împrumutat fluierul Andradei Csender și a dat pași contra Nordului intrând foarte rapid în teren pentru a oferi mingea coechipierelor care sperau să mai reducă din diferență.

Cei de la statistică au deseori de suferit la astfel de meciuri și cel de la Brașov nu a făcut excepție. Dacă la alte ediții jucătoarele și-au marcat autocoșuri, dând bătăi de cap mesei dar și scorerilor de la TV, în acest an fetele de pe banca selecționatei Sudului au decis că trebuie să intre toate în teren și au „năvălit” la un momentdat când s-a jucat 5 la 12. Programul de statistică știe doar 5 in teren, ghinion pentru cei ce-l manevrau. După ce sudistele au fost trimise înapoi pe bancă au continuat show-ul. Shanita Arnold a luat sacoul de la Dan Calancea și a preluat rolul de antrenor în timp ce arbitrii i-au cerut tehnicianului să stea jos, doar o persoană având voie să stea în picioare. Fundașul de la Alexandria a intrat în teren să dea indicații coechipierelor devenite pentru câteva momente „eleve”, dar arbitrii i-au cerut să treacă înapoi pe margine.

În ultimele momente ale partidei s-a repetat „invazia” de pe bancă, de această dată a intrat și Nordul în joc. Terenul s-a umplut cu jucătoare, Sudul având avantaj numeric… insuficient pentru a remonta ecartul. Astfel, Nordul a câștigat meciul stelelor iar Sudul a luat concursurile individuale.

IMG_2885

Jelena Antic (nr. 8): MVP-ul meciului, felicitată de coechipiera Sonia Ursu

 

Jelena Antic a primit titlul de MVP, fiind cea mai eficientă jucătoare de la formația învingătoare, conform statisticii. Toate sportivele care au jucat și-au trecut cel puțin două puncte în cont, dar lista marcatoarelor nu contează foarte mult la astfel de meciuri. Pentru Sud au înscris: Bartee 18 puncte, Irimia, Filip și Ferariu câte 11 puncte, Demeter 10, Chivu 9, Green 8, Rochel 6, Mitic 5, Arnold 4, Pesovic și Olah (Orosz) 2 puncte. De la Nord au marcat: Antic 17 puncte (plus 12 recuperări, eficiență 25), Jeffery 16 puncte, Ursu și Evans câte 12 puncte, Părău, Lovasz și Thompson 11 puncte, Marshall 10 și Stoenescu 6 puncte.

La final, poza de grup cu diplomele cu unele jucătoare cățărate în spatele coechipierelor. Au urmat pozele cu suporterii sau cu jucătoarele care nu au fost selecționate la All Star dar au venit la sală.

A fost un weekend brașovean destul de obositor, cu o atmosferă frumoasă în tribune, mai ales la cupă, care s-a încheiat cu zâmbetul pe buze după un meci în care rivalitățile din campionat au fost lăsate deoparte. Fetele au oferit un joc relaxat cu destule faze spectaculoase. Pentru internaționale urmează meciurile de la echipele reprezentative (20 și 24 februarie), iar formațiile din campionat continuă pregătirea pentru startul play-off-ului fără internaționale. Faza eliminatorie începe în 29 februarie.

(O GALERIE FOTO completă pe marginea evenimentului, în rubrica REPORTAJ)

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: