GALERIE FOTO. România – Danemarca 70:55 (39:29) în sala ”Constantin Jude”, la startul calificărilor pentru FIBA Women’s Eurobasket 2021

Fotografii realizate de Leczki Jozsi la meciul România – Danemarca, jucat joi de la ora 18 în sala ”Constantin Jude” din Timișoara în etapa inaugurală din Grupa D în faza seriilor preliminare din calificările pentru turneul final continental FIBA Women’s Eurobasket 2021, și câștigat de ”Acvilele” tricolore selecționate de Ayhan Avci cu scorul de 70:55, la pauză 39:29, pe sferturi 26:14, 13:15, 19:15, 12:11, Ashley Walker reușind un double-double pentru învingătoare, cu 16 puncte – coșgheteră a partidei, și 12 recuperări, dintre care 9 ofensive. 

”Acvilele” au aterizat după aproape 4 ani și jumătate în Timișoara, unde pierdeau la vremea respectivă în turneul final al Campionatului European de baschet feminin pentru senioare, sala ”Constantin Jude” găzduind în iunie 2015 grupa din care au făcut parte și ”tricolorele”, într-o competiție organizată în colaborare de România și Ungaria. Baschetul feminin este la ora actuală inexistent în Timișoara la nivel divizionar, și în acest sezon, ca urmare a deficiențelor administrativ manageriale manifestate în trecut la grupările de pe Bega, dar timișorence și nu numai care au jucat în trecut pe teren propriu în această sală s-au aflat pe convocatorul ”tricolorelor” în meciul de joi seară, în care Walker a evoluat cele mai multe minute, aproape 34, și cu 6 pase decisive în cont, pe când Pavel a marcat 13 puncte și a efectuat 7 recuperări, Gabi Mărginean a înscris 12 puncte în peste 27 de minute jucate, iar Annemarie Godri-Părău unsprezece puncte în 29 de minute în teren, izbutind și 6 pase decisive.  

Gabriela Irimia a marcat 7 puncte în peste 22 de minute jucate, Romina Filip și Adina Stoiedin câte 4 fiecare în 17 respectiv 15:28 minute pe teren, cu 6 recuperări în dreptul timișorencei, pe când Tunde Kilin, trecută și ea prin baschetul de pe Bega, a ochit o ”triță”, fără puncte înscrise încheind Popescu, Orban și Ghiță, în vreme ce Maria Jaspersen a semnat o treime din punctele scandinavelor, 18, cu 9 recuperări.

În fața multor spectatori, româncele s-au desprins din primele două minute și jumătate la 7:0, Danemarca izbutind cel mai strâns scor pe parcursul meciului în cel de-al treilea minut de joc, 7:5, după care avansul gazdelor s-a mărit chiar și la 17:7 în primul sfert, respectiv 31:17 după primele 3 minute din cel de-al doilea, avantaj egalat tot înaintea pauzei, 38:24.

Vizitatoarele s-au apropiat cel mai mult spre mijlocul sfertului 3, 46:39, însă România s-a redresat cu 12 puncte consecutive, 58:39 în ultimele 3 minute din același interval. Cea mai mare diferență a partidei s-a consemnat la mijlocul sfertului final, 69:49, sfert adjudecat la limită de ”tricolore”, care au încheiat cu un procentaj de peste 50% în privința aruncărilor de două puncte, suferind în schimb la cele de la distanță.

Lotul României a inclus baschetbaliste de la 5 cluburi din campionatul intern, trei jucătoare fiind convocate de la ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, printre care și Annemarie Godri-Părău, câte două de la CSM Târgoviște și CSM Satu Mare, printre care și Adina Stoiedin, respectiv Kilin de la alb-negrele Clujului și Romina Filip de la CSTB Olimpia CSU Brașov, pe când trei sportive evoluează peste hotare, Gabi Mărginean la Cukurova Basketbol, Elisabeth Pavel la Basket Costa l’Unicef iar Ashley Walker la Passalacqua Basket Ragusa.

Iar de aici spre Cehia, unde româncele vor juca duminică seară de la ora 19 în cadrul etapei a doua a Grupei D din ”Qualifiers”. În celălalt joc de joi al rundei inaugurale din Grupa D la startul calificărilor, la Gagliari, Italia – Cehia 52:62 (29:35), pe sferturi 19:16, 10:17, 12:11, 11:18, Julia Reisingerova înscriind 15 puncte pentru învingătoare, completată în special de Vaughn cu 11, Elhotova cu 9 și Hejdova cu 8 puncte marcate.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: