GALERIE FOTO. SCM Timișoara – Steaua București 78:62 (42:27). Violeții rup șirul eșecurilor la a cincea încercare

O singură reprezentație au avut până acum pe propriul teren baschetbaliștii Timișoarei de la începutul în urmă cu aproape o lună a Grupei valorice A în Liga Națională, în care pierdeau de puțin după ce nu cedau sferturile de după pauză, 86:90 cu U-BT Universitatea Cluj, însă au tranșat-o mult mai detașat pe cea de-a doua din sala ”Constantin Jude”, de sâmbătă seară, de fapt la o diferență mai clară decât în cele 3 eșecuri în deplasare, la 11 puncte la Oradea, 5 la Pitești și 12 la Sibiu, 78:62 (42:27) grație unei reușite prime jumătăți cu vicecampioana Steaua, blocată ofensiv și incapabilă să se regrupeze după cele 3 intermediare din octombrie în prima jumătate a seriei din Europa Cup.

Cu o săptămână și jumătate la dispoziție în urma înfrângerii în cea de-a doua deplasare consecutivă pentru a pregăti primirea bucureștenilor, care între timp pierdeau acasă cu 64:75 cu argeșenii dar și categoric, la 24 de puncte diferență, miercuri în Ucraina, CS SCM Timișoara a spart gheața sâmbătă de la ora 19:30 în Grupa A valorică a elitei masculine, prim triumf după 4 eșecuri dar și la startul unei serii de patru meciuri acasă, desprinzându-se chiar și la 15 puncte până la pauza disputei cu roșu-albaștrii, iar apoi și până la 25 spre finele sfertului trei: 19:13, 23:14, 22:15, 14:20.

Cu o bancă scurtă, alcătuită din 10 componenți dintre care 2 n-au evoluat deloc iar unul șase minute, steliștii au cedat adesea prea ușor posesia și au ochit în medie doar una din câte 3 aruncări de două puncte, cedând vizibil teren.

Alb-violeții aveau nevoie de o primă victorie, și pentru a se rupe de codașa fără succes Dinamo Știința București, următoarea vizitatoare în ”Constantin Jude”, iar cu excepția primelor secunde de joc, în care Spencer a deschis scorul pentru cei din capitală, avantaj anihilat tot în primul minut de Brown, timișorenii au controlat permanent frâiele întâlnirii din runda a cincea, o primă desprindere conturând-o într-un minut și jumătate de la mijlocul sfertului I, prin coșurile lui Komatina, Randolph și Vukosavljevic, ultimele două din aruncări de la distanță, până la 15:7, după ce steliștii mai egalau pentru ultima oară, 7:7 în minutul 4.

În cinciul de start Diculescu, Brown, Komatina, Vukosavljevic, Randolph, gazdele au impus ritmul întâlnirii, iar chiar dacă roșu-albaștrii au reacționat după timeout și prin intrarea lui Lucic în locul lui Spencer, 15:13, elevii lui Perisic și-au croit deja încă din primele 10 minute drumul spre întâia victorie, în sfertul I mai intrând pe rând și Popa Calotă, Stojadinovic și Baciu: 19:13.

Popa Calotă semna primele puncte din sfertul secund, Djuric riposta printr-un coș cu fault pe seama lui Coconea, tot Popa Calotă mai adăuga la zestre din aruncări libere, la fel și Lucic, după care Pesakovic ochea o aruncare de 3 puncte, toate în doar două minute, 26:18.

A urmat în schimb o perioadă de joc mai încâlcită și cu greșeli, confuză, dar tot ”violeții” au fost cei care s-au desprins și în continuare, 30:20 prin Marko Stojadinovic la mijlocul sfertului secund. Sasa Ocokoljic a apelat la schimbări, căutând să înfrâneze decalajul, însă gazdele au pus înaintea pauzei bazele unei desprinderi intangibile, același Stojadinovic semnând din aruncări libere scorul primei jumătăți, cu 41 de secunde rămase de jucat, 42:27.

Avantaj aproximativ același și la final, după o distanțare și mai copioasă a timișorenilor spre sfârșitul sfertului trei, abia mai apoi dregând și vicecampionii busuiocul, dar când soarta partidei era deja tranșată. Peste 5 minute din prima parte a sfertului trei treceau fără vreun punct din partea vizitatorilor, rămași în urmă de la 42:31 la 53:31, ceea ce a contat decisiv în economia partidei, diferența maximă fiind semnată de Brown printr-un dunk, 62:37 cu un minut și jumătate rămas de jucat din penultima parte.

Vladan Vukosavljevic, al doilea cel mai folosit jucător de Miodrag Perisic, aproape 29 de minute, a strâns cele mai multe puncte ale învingătorilor, 15, izbutind și 9 recuperări dintre care 4 ofensive, secondat la înscrierea punctelor de Brandon Randolph, cu 13, douăsprezece reușind Sherwood Brown, care a fructificat toate cele 6 aruncări libere și și-a trecut în cont tot atâtea recuperări defensive din totalul său de opt în 30 de minute jucate. Nikola Pesakovic, evidențiindu-se și la intercepție, a marcat 11 puncte în 17 minute și jumătate pe teren, Octavian Popa Calotă înscriind 8 în cele 25 de minute în care a reușit și 8 recuperări dintre care șase defensive, ratând însă toate cele 4 aruncări de la distanță, de fapt o deficiență generală în derulare la bănățeni de la debutul campaniei, sâmbătă seară cu numai 6 reușite din 22 de tentative de 3 puncte.

Milos Komatina, și cu 4 assists, a înscris 7 puncte în peste 23 de minute jucate, iar Stojadinovic șase puncte în 17 minute în care a comis și 3 greșeli personale, izbutind patru assists, patru puncte semnând Cătălin Baciu în 11 minute pe teren iar două ex-stelistul Diculescu în 17 minute, și cu 4 recuperări respectiv două assists, pe când Coconea a jucat sub 5 minute.

Greul pentru steliști l-au dus 3 jucători, Zarko Djuric cu un double-double în aproape 38 de minute jucate, 14 puncte și 10 recuperări, Aleksandar Vlahovic în calitate de coșgheter al partidei, cu 16 puncte în aproape tot 37 de minute dar și 5 recuperări, două assists și 4 greșeli personale, respectiv Andrei Mandache, cu 11 puncte, 7 recuperări exclusiv defensive și două assists, și tot în aproape 37 de minute. Lucic a mai adăugat 9 puncte iar Spencer, Negoițescu și Vîrnă câte 4 fiecare la mica zestre bucureșteană, de fapt și cel mai scăzut total înregistrat în noul campionat de o participantă la Grupa A, numai 62 de puncte.  

Rezultatele etapei a V-a în Grupa A din Liga Națională masculină, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice. Arbitri: Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti și Amalia Marchiș.

Fotografii realizate de Leczki Jozsi (*clic pe imagine pentru mărire)

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: