GALERIE FOTO. Starurile „Nordului” în şcoala timişoreană…

Unii dintre cei mai buni baschetbalişti din ţară, grupaţi în echipa „Nord”, în frunte cu antrenorii selecţionatei, Predrag Badnjarevic şi Marcel Ţenter, au descins în dimineaţa jocului All Star Game în rîndul copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveanu”, din zona Pieţei Traian. A fost sărbătoare în sufletele micuţilor, iar după cum le-a spus la final Virgil Stănescu, unul dintre numele grele ale baschetului românesc, „ne-a plăcut şi ne-a prins bine şi nouă, vom mai veni!” Iată clişeele surprinse în sala de sport a şcolii, cu baschetbalişti, antrenori şi federali deopotrivă, în frunte cu Carmen Tocală şi Dan Berceanu, precum şi cu dascălii şi copiii…

Dintre selecţionabilii Timişoarei, desigur că n-au lipsit Bogdan Popescu, Dominique Archie sau Zlatko Jovanovic… „Nordicii” au făcut fotografii cu copiii, i-au capacitat în miniconcursuri de aruncări la coş, mai întîi la panouri regulamentare, apoi la cele de minibaschet, donate instituţiei de învăţămînt laolaltă cu mingi de baschet şi alte mici atenţii ca de exemplu postere ale evenimentului All Star Game cu semnături personale, şi în general au promovat imaginea baschetului, în cele din urmă oferind şi rîvnite autografe elevilor şcolii. „Este o plăcere să mă întîlnesc cu lumea baschetului, adunat laolaltă, un grup de oameni care să stăm uniţi şi să promovăm acest minunat sport, şi suntem aici pentru cei care ne-au votat în selecţionatele meciului All Star Game, pentru toţi copiii care îndrăgesc baschetul, fiind o ocazie să ieşim din rutina în care în fiecare zi ni se zice ce să facem în sistemele de joc. Sunt atîţita tineri români care au valenţe pentru acest joc iar emulaţia tinerilor este din ce în ce mai mare, creînd şi un liant social”, a reliefat Virgil Stănescu prezenţa selecţionabililor în şcoli şi apoi pe parchet, cu ocazia All Star Game, punctînd că în continuare este „încă cel mai bătrîn”, la al treilea meci al „tuturor starurilor”, cu alte două bifate în trecut.

Ulterior, după-amiaza, în urma antrenamentului din „Constantin Jude”, s-a făcut rocada, şi cealaltă dintre echipele participante la All Star Game, „Sud”, s-a întîlnit cu copiii de la Liceul Toeretic „Iris”, din strada Cosminului 40, în zona Căii Girocului. La cele două școli, jucătorii au oferit drept donații mingi și panouri de baschet.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: