GALERIE FOTO. Victorie facilă pentru BC SCM Timișoara cu Phoenix Galați. Banca gazdelor a făcut diferența cu 34 de puncte și „leii” au trecut provizoriu pe primul loc

BC SCM Timișoara s-a impus cu 93-76 acasă cu CS Phoenix Galați, pe sferturi: 28-17, 19-16, 25-16 și 21-27.  Partida a deschis etapa a 7-a din Liga Națională. Primele minute au fost echilibrate, dar gazdele au reușit 14 puncte la rând prin care au preluat conducerea și nu au mai cedat-o până la final. Ecartul maxim a fost de 25 de puncte înregistrat în debutul sfertului patru. Titularii oaspeților au reușit mai multe puncte, dar jucătorii timișoreni veniți de pe bancă au făcut diferența cu 34 de puncte.

img_4088Cu Cakarevic în tribună alături de celălalt absent, Milencovici, Mandic i-a trimis în 5-ul de start pe Jeremic, Komatina, Otasevic, Popa Calotă și Drăgușin. Phoenix are două restanțe, cu Olimpic Baia Mare și CSU Sibiu, partide pe care le-a amânat pentru că n-a putut conta pe Vlaicu, angrenat în acțiunile naționalei de 3 la 3, astfel că gălățenii sunt în coada clasamentului. Florin Nini a început partida în formula: Waters, Pesic, Milovanovic, Bojovic și Guțoaia. În primele minute gazdele au preluat conducerea și gălățenii au egalat la 2 și la 4, au trecut în premieră în avantaj (4-6) și s-au distanțat la 6-11 în minutul patru. Mandic a cerut timp de odihnă după care alb-vioelții au reușit un „run” de 14 puncte în trei minute și au trecut la conducere cu 20-11. Phoenix s-a apropiat la șapte puncte, iar sfertul s-a încheiat cu 28-17.

Timișorenii nu au găsit drumul spre coș în aproape patru minute din sfertul secund și oaspeții au strâns scorul la 28-22. Komatina a ajuns la 3 faulturi și Mandic a fost sancționat cu tehnic după ce a protestat la o fază la care Drăgușin a căzut cu mingea în mână și s-au dictat pași. Cinci puncte la rând a lui Jeremic au refăcut diferența de la prima pauză: 33-22. Ecartul a crescut pe finalul perioadei de joc la 17 lungimi după ce Păun a urmărit ratarea lui Andrieș pe contră și a trimis mingea în coș. Bojovic a punctat de la distanță în puținele secunde rămase, la jumătatea partidei scorul a fost 47-33.

Rambo a înscris 9 puncte în sfertul trei după ce în prima repriză a reușit doar 4 de la linia de fault, iar Komatina a contribuit cu 7 pentru parțialul de 25-16 cu care „leii” și-au mărit și mai mult avantajul. Vlaicu a fost eliminat cu 5 greșeli personale înainte de ultima pauză. În debutul sfertului patru Komatina și Drăgușin au ajuns și ei la 4 greșeli personale dar au rămas la această cotă până la final. Nini le-a cerut elevilor să să iasă la pressing avansat după primele trei minute ale sfertului și apărarea agresivă le-a pus probleme gazdelor care au comis câteva turnovers și le-au permis gălățenilor să se apropie de la -25 la -15: 78-63 în minutul 35. Jeremic a fost sancționat cu fault și după cu tehnic și le-a oferit adversarilor trei libere și posesia, dar aceștia au transformat doar o aruncare de un punct și nu au profitat nici de posesia suplimentară. Iar Diaz și Jeremic duceau scorul la 85-64. Până la final gălățenii au mai redus diferența cu pătrunderi și contre, dar timișorenii au obținut victoria cu 93-76 după un meci în care au avut emoții doar în primele minute după care l-au controlat.

img_4190Milos Bojovic a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte, plus 7 recuperări. Pentru Phoenix s-au mai remarcat Pesic cu 14 puncte, Waters 11 (plus 7 pase decisive) și Guțoaia 11 puncte. Milos Komatina și Mladen Jeremic au fost cei mai buni marcatori din tabăra gazdelor cu câte 19 puncte, căpitanul Jeremic adăugând 6 recuperări și 7 assist-uri. Diaz a încheiat în double-double cu 16 punce și 10 recuperări. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Rambo 13 puncte, Popa Calotă 9, Drăgușin 8, Păun 5 și Otasevic 4. Au mai jucat Andrieș și Albu.

Oaspeții au avut două posesii în plus (94 față de 92), dar alb-violeții au fost mai eficienți, având 1,01 puncte per posesie față de 0,81. Formația timișoreană a marcat 26 din cele 43 de aruncări de două puncte încercate (60%), în timp ce adversarii au înscris 25 din 55 de aruncări din interoirul semicercului (45%). Gazdele au făcut diferența de la distanță cu 7 „trițe” din 22 (32%) față de 3 din „4 (21%). Timișorenii au transformat 20 de libere din 23 (87%) și gălățenii 17 din 22 (77%). Alb-violeții au fost mai buni la recuperare: 43 (11 ofensive/32 defensive) față de 32 ale oaspeților (9/23). Jucătorii din primul 5 al formației de pe Bega au înscris împreună 59 de puncte, iar gălățenii titulari au marcat 67 de puncte. Diferența au făcut-o jucătorii veniți de pe bancă la gazde care au contribuit cu 34 de puncte față de 9 ale rezervelor alb-albaștrilor.

După ce au obținut a 4-a victorie în campionat și au acumulat 11 puncte timișorenii au trecut provizoriu pe primul loc, dar au cu două meciuri mai mult față de a doua clasată Steaua și vor fi întrecuți când roș-albaștrii joacă acasă derby-ul cu U BT Cluj, indiferent de rezultatul disputei. Pentru alb-violeți urmează o deplasare foarte dificilă pe terenul campioanei CSM CSU Oradea.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: