GALERIE FOTO. Victorie lejeră pentru BC Timișoara 2 cu Gaz Metan Mediaș 2

atelitul lui BC Timișoara a început partidele din grupa de recalificare a Ligii 1. „Leii mici” au obținut duminică a doua victorie consecutivă pe teren propriu în această fază a competiției după ce s-au impus cu 89-27 în disputa cu Gaz Metan Mediaș 2. În prima partidă din această fază, elevii lui Cristi Bota s-au impus cu 95-52 cu CSU Atlassib Sibiu. Alb-violeții sunt în luptă pentru prima poziție în grupă, care dă posibilitatea accederii la turneul final al echipelor satelit.

Partida dintre BC Timișoara 2 și Gaz Metan Mediaș 2 s-a jucat duminică la sala Mircea Albu și a fost ultima din turul grupei de recalificare. Pentru alb-violeți au evoluat trei jucători care fac parte din lotul primei echipe: Raul Covaciu, Ionuț Zaharie și Vlad Szekely. BC Timișoara 2 a dominat meciul cu satelitul gazului și s-a impus cu 89-27, pe sferturi: 22-19, 19-11, 19-5 și 29-2. Raul Covaciu a fost coșgheterul partidei cu 14 puncte. Pentru formația timișoreană au mai înscris: Ionuț Zaharie (13 puncte), Raul Rada (12 puncte), Horațiu Covlescu (10 puncte), Christian Chițu (10 puncte), Adrian Tamaș (9 puncte), Vlad Secuianu (7 puncte), Mihai Ursan (7 puncte), Tudor Căsălean (3 puncte), Vlad Szekely (2 puncte) și Norbert Kelemen (2 puncte).

În primul meci disputat în faza de recalificare „leii mici” au trecut cu 95-52 de CSU Atlassib Sibiu, pe sferturi: 24-11, 33-14, 20-13 și 18-14. Marcatorii alb-violeților au fost: Horațiu Covlescu (21 de puncte), Ionuț Zaharie (19 puncte), Vlad Szekely (15 puncte), Raul Covaciu (13 puncte), Adrian Căta (13 puncte), Adrian Tamaș (8 puncte) și Vlad Secuianu (6 puncte).

Șase echipe se luptă în grupa de recalificare pentru locul la turneul final al formațiilor satelit: BC Timișoara 2, U-Mobitelco 2, SCM U 2 Craiova, CSU Atlassib Sibiu, Gaz Metan Mediaș 2 și CSM U LPS Oradea. Rezultatele înregistrată în prima fază a grupelor se păstrează, astfel că echipele care s-au întâlnit în acea fază nu vor mai juca încă o dată. BC Timișoara are patru rezultate din prima grupă. Primul contează și pentru etapa 1 a fazei de recalificare, cel de la Cluj-Napoca, scor 87-69 pentru gazde. Timișorenii au obținut victoria cu 87-85 la Oradea, meci contând și pentru etapa a 3-a. „Leii mici” au avantajul rezultatelor directe cu formația clujeană după ce s-au impus acasă cu 86-67. Alb-violeții au trecut pe propriul teren cu 87-54 de echipa din Oradea. În disputele cu echipele venite din celelalte grupe, pe lângă victoriile de care am amintit cu Atlassib Sibiu și Gaz Metan Mediaș 2, timișorenii s-au impus acasă cu SCM U 2 Craiova, scor 100-62. Cu aceste rezultate, elevii lui Cristi Bota ocupă prima poziție și au șanse să obțină calificarea la turneul final el aechipelor satelit.

După ce au jucat toate meciurile pe propriul teren în această grupă de recalificare, „leii mici” vor avea trei partide în deplasare în retur. Prima dintre ele va fi pe 5 aprilie la Craiova, urmând ca pe 3 mai să joace la Sibiu, iar pe 10 la Mediaș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: