Galop de sănătate pentru Archie & Co.

BC Timișoara s-a impus lejer pe teren propriu împotriva formației BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc, permițându-și luxul de a evolua în ultimul sfert doar cu jucători de pe banca de rezerve. A fost 107-68 (35-13;18-20; 28-11; 26-24) pentru bănățeni, care au depășit „suta” pentru a 5-a oară în această ediție de campionat, cele 107 puncte reușite de ˝Lei˝ în această seară reprezentând recordul stagional al trupei de pe Bega.

Predrag Badnjarevic i-a introdus în ˝starting five˝ pe <Jovanovic-Cuic-Archie-Spralja-Păltinișanu>, aceștia distrându-se practic cu adversarii lor într-un prim sfert încheiat la o diferență de 22 de puncte în favoarea  timișorenilor. A urmat însă un al doilea sfert în care alb-violeții s-au relaxat, oaspeții reușind sa-l câștige la o diferență de două puncte.

După pauză, ˝Leii˝ din Banat au revenit în forță, reușind în cel de-al treilea sfert o combinație perfectă între un baschet eficient și, în același timp, spectaculos. Slam-dunk-urile lui Dominique Archie și pasele proaspătului sărbatorit, veteranul formației, Branko Cuic (foto), făcând deliciul publicului care a venit din nou în număr mare la sala ˝Constantin Jude˝.

Vis-a-vis de public, merită menționat faptul că la meciurile de baschet se observă o pondere mult mai mare în prezența doamnelor, domnișoarelor și copiilor față de partidele de fotbal. Probabil că și cantitatea mai mică de înjurături și violențe încurajează prezența acestora, putând afirma faptul că, în general, la meciurile de baschet avem parte de un public mai civilizat decât cel de pe arenele Ligii 1.

În ultimul sfert au evoluat mai mult tinerii, Toth, Filip, Dodoc, Milencovici sau Mihuți având parte de mai multe minute adunate pe parchet decât deobicei. Singurul jucător mai experimentat lăsat printre aceștia a fost Ivan Siriscevic, croatul reușind recordul personal de puncte marcate în acest sezon (24) și ridicând spectatorii în picioare după un superb slam-dunk reușit în ultimele minute.

Bogdan Popescu a fost menajat și în această partidă, timișorenii urmând să aibă nevoie de el sănătos și în formă pentru finalul încărcat al sezonului regulat.

Cel mai bun marcator din această seară a fost Dominique Archie, americanul reușind un nou double-double, cu 25 de puncte și 10 recuperări. L-au urmat Siriscevic (24), Păltinișanu (14p), Cuic (13p, 9 recuperări, 9 ass), Jovanovic (7p), Spralja (6p),Dodoc (5p), Toth (4p), Mihuți (4p), Andrei (3p) și Filip (2p).

Pentru trupa lui Badnjarevic  urmează două deplasări în 3 zile, luni seara, la Giurgiu, respectiv miercuri, la Craiova.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + doi =

 


Alte articole legate de acest subiect: